View Single Post
Eski 30-05-2010, 17:08   #240
alideryacengel
Ağaç Dostu

alideryacengel's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2009
değerli dostlarımız.size dostlarımız dediğim için umarım bizi anlayışla karşılarsınız.siz bizim burada yaşadıklarımızı ana hatlarıyla ya da özet olarak biliyorsunuz.okuduklarınızdan sonra eğer hala yazdıklarımı okumaya devam ediyorsanız , zaten sizler de bizi dostlarınız kabul etmişsiniz demektir.

sizlere yazamadığım sürede ; kene tarafından ısırılmamdan sonra tehlikeli hastalık olan KKKA ne yakalanıp yakalanmadığımı anlamak için geçen hastalığın kuluçka dönemi olan 3 - 13 gün süreyi sorunsuz atlattım.
arkadaşlar kenelerin azalması için tavuk beslememi tavsiye etmişlerdi.bende önce tavuklar için bir kümes yapmaya karar verdim.duvarlarını örmek için çimento ve üstünü örtmek için tahta aldım.kümesi yapmak için çok ta uygun (tavukları gelinciklerin yememesi için eve yakın ve göz önünde ama oluşabilecek kokudan rahatsız olamamak için de yeterince uzakta) bir yer buldum.ancak tam kümesi yapacağım yerde yerde duran bir küpün içine bir çift kuş yuva yaptı.küpün ağzından girip içerisine otları taşımaya başladılar.bende onları rahatsız etmemek için kümesi yapamadım.sanırım yavrularını ya uçurdular ya da bir kaç güne kadar uçuracaklar.o zaman kümesi yapıp tavuk alacağım.
istanbuldan gelen arkadaşlarım oldu.onlarla gündüz çevre gezileri , geceleri de bahçe sohpetleri yaptık.çileklerim(yıllardır unuttuğum gerçek kokusu ve tadıyla) yetişti ve yenildi , sarımsaklarım tane yaptı ve yenildi , baklarımız yetişti ve yenildi.şimdi dutlarımız olgunlaştı.onları yemekle meşgulüz.bademlerimizde olgunlaşıyor ama sincaplardan bize kalırsa onları toplayıp yeriz.kışılk odunumuzu da alıp evimizin önüne getirdik.bir ara motorlu testere ile kütükleri ufalttırıp , balta ile sobalık ölçülerde parçalayarak kuru bir yere istif edeceğim.bahçemdeki ve çevredeki otlar ve ekinler hep kurudu.civardaki tüm köylere yangın tehlikesi için uyarı yapıldı.köyümüze su sağlayan kuyu bir ay kadar önce gene kurudu ve şebeke suyumuz kesildi.tekrar bidonlarla su taşımaya başladık.sağlığımız yerinde.sadece hanım ayağını bir yere ters bir şekilde çarptı ve ayak tırnağı zarar gördü.bir kaç gündür bu nedenle hanımın talimatıyla onun işlerinini de ben yapıyorum.anlıyacağınız hanım hanımcık bir adam oldum mecburen.
sizlere mühendizin yavrularıyla birlikte uyurken ve çileklerimizin resimlerini yüklüyorum.
her şey sizin dilediğinizden daha güzel olsun.

Eklenen Resimler

Düzenleyen alideryacengel : 30-05-2010 saat 18:42
alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön