![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Yeniden yaşamaya . canlanmaya başladım .Bahar gibi, baharla birlikte. Bir yılı aşan süredir demirlerle, taşlarla, betonla, kepçe ile ve benzerleri ile uğraşmaktan ne toprakla ne bitki ile uğraşabildim. Çok uzun yıllardır ilk defa, hem de doğanın içinde olmama rağmen doğaya el süremedim. Ummadığım derece huzursuz etti bu beni. Ama artık yaşam bulmaya başladım. İki hafta önce Pazar günü hiç kimse yoktu arazimde, kimse “abla şuna bir baksana”, “Derya Hanım şu şöyle mi olacak” demeden bir gün geçirdim. Bütün gün ağaç diktim. O günden beri de yağmur izin verdiği, güneşin de toprağı kuruttuğu her anı dikimle değerlendirmeye çalıştım. Çoook yoruldum ama çok. Mevsimi kaçırmak istemiyorum çünkü. Altı zeytin, İki Pikan ceviz, İki erik, Yirmibeş nar, İki incir, Üç selvi (ya da kavak, her daim karıştırmışımdır), Dörtkızılcık, Dort lavanta, Dört hanımeli, Altı hedera, Yedi ortanca, Asma çelikleri, Ve birkaç mevsimlik çiçek. Bekleyen elimdekiler; Trabzon hurması, İki limon, Bir Malta, Bir fındık, Ve yine mevsimlikler. Israrla Pasiflora arıyorum ama yok buralarda. Halbuki beton duvarımı çabuk saracak, hem de çiçekli. Daha bir dünya şey var almam ve dikmem gereken. Düzenleyen çekirdek : 22-04-2011 saat 23:35 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|