![]() |
Teşekkürler Preacox. Bahçemde kendiliğinden yetişmiş. Böcekçil olmamasına üzüldüm. :(
|
5081' nolu mesajda sorduğum bitkiyi sevgili Günüm başka bir başlıkta tanıtıyor.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15111 Lotus Berthelotii (Papağan Gagası, Pelikan Gagası) imiş :) |
Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir?
2 Eklenti(ler)
çiçeklerin isimlerini bilmiyorum.
|
Alıntı:
ancak yazılarımı almamışsınız benım tek merak ettıgım bu cıceklerın isimlerı değil, kısaca pembe renkli bitkim ne tarafa çevirirsem çevireyim 1gün içinde tekrar pencereden tarafa dönüyor ve yaprakları kuruyor. diğer beyaz renkli yapraklı bitkim de kuruyor uçlarından. ikiside güneş alan yerdeler. daha ömce güneş alamyan ancak bol aydınlık yerdeydi. değişen olmadı. ne yapmalııym? isimleriyle birlikte yardımcı olabilecek varmı? teşekkürler. |
Site içersinde ,Coleus ( yaprak güzeli ) diye arama yapıp ,kendi çiçeğinizle karşılaştırın.
Orada hastalıkları ile ilgili bilgilere de rastlıyacaksınız. Bir de yaprak arkalarını kontrol edin.Yuvarlak deliklere tırtıllar sebeb oluyor. |
dediğiniz gibi coleus ile araştırma yaptım, ağzım açık kaldı ne kadar güzel yaprakları var, aşık oldum resmen. ama ne yazıkki pembe yapraklı bitkim çok benzemesine rağmen, bulamadım. beyaz yapraklı olan ise coleusa girdiğini sanmıyorum çünkü o baya farklı duruyor. ama gördüklerim hep bahçeydi, güneşin tam altında. bu da demek oluyorki pempe yapraklı bitkim tamamen güneşi istiyor sanırım. beyaz için öneriniz varmı bakabileceğim bir familia ya da ne diyorsanız artık :)
|
Sn. optimus, pembe bitkiniz fittonia.
|
evet fittonia olduğuna eminim şimdi, çok teşekkür ederim. bütün gün net başındayım inanın, birisi cevap yazcakmı diye devamlı kontrol ediyorum. sanki canımdan bir parça gibi çok seviyorum çiçeklerimi :) neyseki hemen imdada yetiştiniz sn. kiraz. ben derhal çiçeğimi balkondan alıp gölge bir yere koyuyorum. gerçi genede pembe çiçeğimin diğer bir değişle "fittonia"mın :) neden pencerelere doğru bütün yapraklarını çevirdiğini anlayamdım ama olsun.
beyazlı içinde fikri olan varmı acep ? |
Yucca
|
yuccayla benim beyaz çiçeğimin yakından uzktan alaksı yok sn.toksoyg gene de saolun
|
Yaprak begonyası olabilirmi ,bir de öyle arayın.
|
Mrb
2 Eklenti(ler)
Merabalar arkadaşlar, geçenlerde dereye yakın bir yerde 2-2.5 m boyunda bir ağaç gördüm. baştan iğde türü sandım ama çiçelerinden ve yapraklarının duruşundan iğde olmadığına karar verdim. acaba bu türü gören bilen varmı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bilsem kesin cevap verirdim.. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ben aşşağıda ki resimdeki çiçeği orman gülü diye aldım. Ama sitede ve nette ki araştırmalarımda benzerini bulamadım. Sizce nedir?
|
Sn. M.Sema, aküba olarak araştırır mısınız?
|
2 Eklenti(ler)
bende bu çiçekleri dün aldım fakat isimlerini ve nasıl bakıldıklarını bilmiyorum.
|
Sn. Giz3m, soldaki camgüzeli, sağdaki begonya.
|
Sn Kiraz, sanırım haklısınız çiçeğim aküba. Çok teşekkür ederim. Çiçeği açınca fotosunu eklerim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Fethi Paşa Korusunda eşim bu fotoğrafı çektiğinde resimdeki çiçek çok hoşuma gitti daha önce de hiç görmediğim bir bitki!Adı nedir acaba??
|
Alıntı:
|
Çok teşekkürler Sayın Herbaryum..
|
2 Eklenti(ler)
Bir zambak çeşidi. Latince adı nedir? Hafta sonu sürprizi yaptı.
|
Bu çiçeğin adı nedir?
2 Eklenti(ler)
Parklarda süsleme amaçlı kullanılmış. Çeşitli renklerde.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Harikasınız Herbaryum. İyi ki varsınız.
Teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı nedir?
Çok güzel özel bir bahçede gördüm , evsahibi de adını bilmiyordu ... |
mum çiçeği
1 Eklenti(ler)
merhaba!!bu çiçeğin adı >mum çiçeği<
|
Alıntı:
|
İlknur Hanım bitkiniz Şeflera (Schefflera)...
Sevgiler ;) |
bu bitkinin ismi nedir ve nasıl yetiştirmeliyim?
2 Eklenti(ler)
merhabalar
arka balkonumda fotoğrafını gönderdiğim şöyle bir çiçeğim var. bunun ismi nedir? |
3 Eklenti(ler)
Bu çiçeklerin adı nedir?
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı nedir?
Eklenti 74635 |
Sayın msgurkan bitkiniz süs biberine benziyor..
|
Sayın Suzan7 , ikinci sıradaki çiçeğiniz ezan çiçeğine benziyor..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025