![]() |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Penelophe, Crinum cinsine benzettim. Yaprakları çıkmamış ne yazık ki.
İki adet Crinum türü fotoğraf ekliyorum. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Fabrikanın bahçesinde bulunan bu bitkinin adını biliyormusunuz birde meyvesi yenilebiliyormu. Teşekkürler. Eklenti 65197 |
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar 10 Şubat günü elime geçen etiketsiz bir kaç tohumu kestiğim pet şişenin dibine ekmiştim. Şimdi aşağıda gördüğünüz fideler oldu bu tohumlar ama ben ne olduklarını bilmiyorum.
Teşhis etmek için çok mu erken, yoksa şansımı denesem mi? Ne dersiniz, bu halleriyle tanıyan çıkar mı? Teşekkürler |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 65216 Eklenti 65217 |
Malbman
Fidelerin, kına çiçeği olabilir mi acaba? |
Penelophe
Adı her ne ise, bu çiçek çok zarifmiş. |
Ben de aynı şeyi düşündüm ,adı ne olursa olsun çok güzel:)
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Penelophe, sanırım buldum: Caliphruria subedentata.
(Prof. Dr Turhan ve Asuman Baytop sağolsun, bulmama vesile oldular.) Not: Turhan Baytop Hoca'mız 2002 yılında vefat etmiş, bilmiyordum. Allah rahmet eylesin.. |
Turhan hocamızı saygıyla anıyoruz.
|
Alıntı:
|
Nariel, çok teşekkür ederim.
Evet arkadaşlar, çiçek çok zarif, gördüğüm anda vuruldum, soğanla üretiliyor, biraz büyüsün hatırlatırsınız..) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben de tohumları iri ve koyu kahverengi mi diyecektim, kınanın tohumları öyle.
Yumuşak deyince, pes ediyorum. Hayırlısıyla büyüsünler bakalım.:p |
3 Eklenti(ler)
arkadaşlar çiçeğin yeni geldi ve adını öğrenmek istiyorum..
şimdiden teşekkürler... |
Sayın Suzian " yelken çiçeğine" benzettim.
|
berduray hayır yelken çiçeği değil yaprakları kalın ve sert.
benim yelken çiçeğim var ondan biliyorum bu bambaşka bir çiçek fakat adı ne bilmiyorum :( |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ben atlasa benzettim ama bir bakıverseniz. Ucunda da yeni filizlenmiş bir yaprakya var.
Eklenti 65786 |
Doğrudur.
|
arkadaşlar benim çiçeğimin adını hala bulamadınız mı?
|
bu bitkiyi tanıdınız mı
1 Eklenti(ler)
:confused:bunu satın aldığımda üzerinde adı yoktu,
bilen varsa lütfen nasıl bakayım tarif etsin :rolleyes: |
Alıntı:
|
praecox çok teşekkür ederim ama oda değil malesef..
çok utanıyorum burada sık boğaz etmeye afedersiniz ama inanın çiçeğimin adını öğrenerek ona iyi bir bakım yapmak istiyorum tüm çiçeklerimde yaptığım gibi... tekrar teşekkürler... sağlıcakla... |
Nerden eminsiniz "o da" olmadığına. :)
Bende aynısı vardı habitusu çiçek şekli v.d. leri bire bir aynı. Yaprak rengi sizi yanıltıyor olabilir mi? Tek renk yaprağı olan Dieffenbachia'lar da var. En azından Tacca değil ondan eminim bare :D |
2 Eklenti(ler)
Bu çiçek yaklaşık 3 yıldır bahçemde. Mayıs ayında falan çiçek açıyor. Çiçekleri top top pembe renk oluyor. Çiçek adedi çok fazla ama çiçekleri çok küçük. Komşumun bahçesinden geçti bizim bahçeye. Acaba bu çiçeğin adı ne bir bilen var mı?
|
Alıntı:
Calathea Ornata olabilir mi? http://www.fullpotofflowers.com/flow...ew&code=89%20G |
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,taşınırken bir zarfın içinde bulduğum ve unuttuğum tohumlar elime geçti,fakat hangi çiçeklere ait tohum olduklarıyla ilgili fikre sahip değilim.Rica etsem isimlerini öğrenebilir miyim??
|
Alıntı:
Sayın Crocus Şen 1. resimdeki Dahlia yani Yıldız çiçeği tohumudur.Soğanlı bitkiler bölümünde fotoğrafları ve yetirince hakkında bilgi var. Diğerlerini anlayamadım.:( |
Tesekkurler Safranbolu78.Beni buyuk bir dertten kurtardiniz..
|
üçüncüler izmir güzeli tohumuna benziyor..
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bitki bir sarmaşıktı, çan gibi iri çiçekleri vardı, tanıyan var mı ?
|
Bu Çiçeği Bilen Var mı?
2 Eklenti(ler)
sevgili dostlar bugün şehir merkezine 10 km uzaklığıdaki tarlama fındık ağaçlarını dikmek için gittim.işim bittiğinde etrafı dolaşırken gözüm bu çiçeğe takıldı çok güzel geldi bana.sanırım baharın habercilerinden.ismini bilen varmı aranızda. saygılar
|
Sayın bahtiyar02 tam da dediğiniz gibi sizin oralara bahar gelmiş. :rolleyes: Nevruzun ta kendisi bu. ;) (iris persica.)
|
Sn.dkp bununla aynı kökenden olmasın soyları. Dış damarları benziyoda birbirine.
|
sevgili Sümeyye Polat nevruz ismini duydum ama bu çiçek olduğunu bilmiyordum.baharda çok güzel oluyor kırlarda birde ters lale olduğunu düşleyin.
saygılar |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu sukulentimin adını biliyor musunuz? Arkadaşımdan minicik bir çelik almıştım. Gayet güzel yapraklanmaya başladı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025