![]() |
Selis çiçeğini bodur paşa kılıcına benzettim.Sanki ta kendisi:D
|
Fatih sağ ol.. Gerçekten de öyleymiş.. Cüce paşakılıcı..
Hatta Paşakılıcının sahibini ev sahibi yaptığına dair bir inanış varmış.. Onu da okumuş oldum böylece.. Cüce olanına sahip olduğuma göre küçük bir kulübeye talibim.. :D Nail Sarı Çiçeksever ilk foto süpürge otu diğeri de papatyanın bir türü olsa gerek.. (amma zekiyim :p) |
Sevgili çiçeksever, sanırım aynı çiçeği başka bir arkadaşımız daha evvel sormuş.
Ben de sayfalar arasında dolaşırken gördüm. Adının Heliopsis helianthoides olduğu yazıyor. Bakınız; mesaj 5798 |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, benim 6444 nolu mesajıma cevap verebilecek biri varmı?
Birde benim yan komşumun bahçesinde olan bu çiçeği öğrenebilirmiyim? Komşum adını bilmiyor sarı kokulu çiçek açtığını söyledi,ben taşınalı daha 3 ay oldu çiçekli halini görmedim. Çok bakımsız bir durumda, ne olduğunu, nasıl üretebileceğimi öğrenirsem hem çiçeğe faydam olur hemde kendim edinmiş olurum diyorum. |
çiçeksever ilk resimdeki çiçeğiniiz biberiyeyye benzettim keskin kokulu dediğinizi
|
Sn. Çiçeksever, ağzınızda çiğnediğinizde anason hissederseniz, (birinci bitki) bitkiniz tarhun.
|
bu bitkinin adı nedir?
3 Eklenti(ler)
bilgisi olan varsa bu konuda bana yardımcı olabilirmi?
|
|
Bu nasıl gül?
2 Eklenti(ler)
Londra da bir evin bahçesinde çektim bu resimleri.
resimde görünen kırmızı toparlaklar gül çiçekleri geçtikten sonra oluşuyor. Hiç böyle bir gül görmemiştim. Sarmaşık bir gül çeşidiydi.Gövdesi kalın ve ağaçı. Bahçe kapısının girişinde kapı kirişini komple kaplamıştı. Eklenti 100002 Eklenti 100003 |
1 Eklenti(ler)
Çiçek tarhıma ektiğim bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim. Çok çeşitli tohum ektiğimden hangisi hangi çiçek bilemiyorum. Hafif bir kokusu var.
|
Sevgili Sakagün sanırım bunlar cosmos...
|
sayın sakagun bir önceki sayfaya fotoğraflar koymuştum sizinkileri gördükten sonra,onlar ezan çiçeği mi?
|
Halil Bey, uzamış bir ezan çiçeğim var ve tohum keseleri sizin çiçeğinkilere benziyor. Ama bitkileri çok iyi tanımıyorum. Uzman biri yanıtlasın isterseniz.
|
Teşekkür ederim Sebahattin Bey.
|
gene de sağolun cevabınız için..;)
|
Sorular ve cevapların daha işlevsel olması için bazı kurallara uyulması iyi olacak diye düşündük. Böylece, sadece bilgilerinizi tazelemek için bakarken ya da bitkinizi bulmaya çalışırken, fotoğraf ile isimleri aynı mesaj içinde göreceksiniz. Hangi mesajda, hangi soruya cevap verilmiş bulmaya uğraşmayacaksınız.
Sorularına cevap alanlar, mesajlarında tekrar bir düzenleme yapmak zorunda kalacaklar ama bunu bir angarya olarak göreceklerini sanmıyoruz. Teşekkür ederiz. Bitki adı öğrenmek için soru sorarken ve cevaplarken dikkat etmeniz gerekenler: 1. Her mesaj alanında, sadece bir bitki adı sorunuz.Bu kurallara uymayanlar, ilk seferinde 1 gün, ikinci kez tekrarlarsa 1 hafta engelleneceklerdir. |
Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir?
Sorularınızı yeni başlık altında sormaya devam edebilirsiniz. Buraya yazılan sorular taşınmayacak, silinecektir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025