![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Moltkia coerulea (Willd.) Lehm - Anadolu Taşkesenotu otu olabilir mi acaba..? araştırırken buldum ama çiçeklerini pek benzetemedim.. Saygılarımla, |
2 Eklenti(ler)
Yer : Kemalpaşa Nif kalesi civarı
Tarih : 30 Mayıs 2012 Kemalpaşa, İzmir Bu yabani Bitkinin adı nedir acaba ? Saygılarımla, Rosularia serrata Sn. Jineop çok teşekkür ederim. Saygılarımla, |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Yer : Kemalpaşa Dere Mesire Alanı, Nif kalesi etekleri
Tarih : 30 Mayıs 2012 Kemalpaşa, izmir Bu bitkinin adı nedir acaba ? saygılarımla, Ptilostemon sp. Sn. Herbaryum çok teşekkürler. saygılarımla, |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu bitki, uzun yıllar önce Ankara Ağaç Okulu Kursunda Orman Bakanlığı mensubu hocalarımızın soyunun tükenmekte olduğunu, görürsek kendilerine haber vermemizi istedikleri endemik bitkilerimizden "Yanardöner çiçeği"ne benziyor. |
Yabani ot yemekleri, kazayağı alt başlığı altında #33 No.lu mesajımda fotografını yüklediğim (ikinci kez yükleyemiyorum, sanıyorum site izin vermiyor) bitkiyi tanıyan var mı, adı nedir?
|
Alıntı:
|
Yanar döner Çiçeği Buradan Karşılaştırabilirsiniz
Alıntı:
Ben msj no:#163 te görünen resimdeki çiçeklerden söz ediyorum. Alıntı mesajınızda iki yanda görünen çiçekler ise küpe çiçeği benzeri tamamen farklı tanımadığım bir çiçeğe ait. Msg. #163 ekindeki çiçekler yanar döner çiçeğine benziyorlar:) Ilginize teşekkürler |
Alıntı:
|
Teşekkürler Sayın Jineop ben çok acemiyim yanlardaki çiçeklerle kıyaslayacağımı zannettim.
Bir de sorum vardı benim; Yabani ot yemekleri; kazayağı alt başlığına gönderdiğim #33 sayılı mesajım eki fotografta görülen yabani bitkinin ne olduğunu sormuştum. Bu sorumu cevaplamak suretiyle yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum. Kazayağı başlığındaki #33 sayılı mesaj da görülen bitkinin adı nedir, nasıl bir bitkidir yenilebilir olduğu doğru mudur? Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Sayın jineop,
Mesajınızı burada göremiyorum, ancak mailime geldi. Chenopodium bilgisi için çok teşekkür ediyorum. Benden de sevgiler:) |
Bu bitkinin ismini bilen varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.
http://i46.tinypic.com/2lqjj8.jpg http://i47.tinypic.com/28kokeg.jpg |
Alıntı:
|
81 nolu mesaja yorum yok mu?
|
Alıntı:
(Bu da farklı bir yorum olsun. :) |
2 Eklenti(ler)
Clematis Viticella
Güngör Salman Yine Ballıkayalar'dan bir sarmaşık. Yerli Clematis olabilir mi acaba? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Yer : Kemalpaşa, İzmir
Nif Dagı etekleri, Çınarköy-Çarıkderesi Orman yolu kenarları Tarih : 17 Haziran 2012, Pazar Bitki / Çiçek Nedir Acaba..? Saygılarımla Xeranthemum sp. Sn. herbaryum çok teşekkürler. Saygılarımla |
Alıntı:
Xeranthemum sp. |
4 Eklenti(ler)
Yer : Kemalpaşa, İzmir
Nif Dagı etekleri, Çınarköy-Çarıkderesi Orman yolu kenarları Tarih : 17 Haziran 2012, Pazar Bitki / Çiçek Nedir Acaba..? Saygılarımla Helianthemum sp. Sn. herbaryum çok teşekkürler. her zaman olduğu gibi imdadıma yetiştiniz.. Saygılar. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Nif Dağı
Dere Mesire Alanı 06 Haziran 2012 Kemalpaşa, İzmir Fotoğraftaki çalı türü bir çiçekli bitki. Nedir acaba ? Saygılarımla, Teucrium sp. Sn. herbaryum çok teşekkürler. Saygılarımla, |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025