![]() |
2 Eklenti(ler)
Nif Dağı
Dere Mesire Alanı 06 Haziran 2012 Kemalpaşa, İzmir Fotoğraftaki bitki nedir acaba ? Saygılarımla, Echium sp. Sn. herbaryum çok teşekkürler. Saygılarımla, |
5 Eklenti(ler)
Nif Dağı
Dere Mesire Alanı 06 Haziran 2012 Kemalpaşa, İzmir Fotoğraftaki bitki Nedir acaba ? Saygılarımla, Anchusa sp. Sn. herbaryum teşekkürler. Saygılarımla, |
bitki dracunculus vulgaris(yılan bıçağı)ülkemizde yaşayan böcek yiyenlerden tohum yapmış hali(ama bu üstteki değil baya bi geride kaldı galiba)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Doğru yeremi soruyorum, bitki mi?, ağaçmı? çalı mı? bilemedim ama sevgili ağaçseverler bu bitkinin adı nedir. Meyveler olgunlaşınca kararıyormuş ve yenilebiliyormuş.
Ribes grossularia Teşekkürler Jineop.. Bektaşi Üzümü |
Alıntı:
Ribes nigrum, blackcurrant dediğimiz meyve iken, bu fotoğraftakileri gooseberry denilen bektaşi üzümüne benzettim. Ne dersiniz? |
Alıntı:
Yaprak formu, meyve yapısı Ribes uva-crispa yani bektaşi üzüme benziyor. Size katılıyorum. Sevgiler. |
2 Eklenti(ler)
Bahçede hızla yayılıyor.Görüntüsü güzel, halı gibi kaplamaya başladı.Ama çok sık olduğu için diğerlerini boğacak galiba.Bu bitkinin adı nedir?
|
|
Alıntı:
|
Bitkinin ismini bilmiyorum ama ayrık otu değil. Bir süre sonra mısır püskülü gibi birşey çıkaracak. Bu da pıtrak gibi kıyafetlere yapışıyor ve kıyafetinizi kullanılmaz hale getiriyor. Temizleseniz bile sürekli diken var gibi batıyor insana. Bence söküp atın bu otları.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Cuscuta spp.
Veremotu jineop Küsküt smnunal Cosmosların gövdesine sarılan bu bitkiyi tanıyan var mı? Bir süre sonra sarıldığı bitkiyi kurutuyormuş. Eklenti 313204 Eklenti 313205 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın hk50'nin bahçesinde kendiliğinden çıkan, bu sevimli bitkinin adı nedir?
Convolvulus althaeoides jineop Eklenti 313699 |
Alıntı:
|
Bu yabani bitkinin adını merak ettim.
Amygdalus scoparia
Bir badem çeşidi herbaryum Daha önce de sormuştum ama hem cevap alamadığım hem de iki farklı bitkiyi sorduğum için bağımsız olarak tekrar sorayım dedim. Bitki iki metre kadar boylananbiliyor. Meyveleri şekil olarak bademe benziyor, hatta tad olarak da benziyor.Dıştaki yeşil kabuk zamanla çatlayıp düşüyor, içinden bademin yarı büyüklüğünde sert kabuklu asıl meyve yer alıyor. http://www.agaclar.net/forum/attachm...7052012054.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben de herbaryum arkadaşımıza verdiğim cevapta Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Yer : Sarılar - Ovacık yolu
Tarih : 25 Haziran 2012 Kemalpaşa, İzmir Yol kenarında rastladığım bu yabani bitki/çiçek nedir acaba..? Saygılarımla, Silene compacta Sık Çiçekli Nıkıl, Sık Çiçekli Yapışkan Otu Sn. jineop çok teşekkürler. Saygılarımla, |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Yer : Nif dağı etekleri. Esentepe
Tarih : 04 Temmuz 2012 Kemalpaşa, İzmir Nif dağı eteklerinin ilçe merkezine yakın çalılık alanlarında rastladığım bir bitki. Nedir Acaba..? Saygılarımla, Salvia sp. Sn. herbaryum çok teşekkürler.Saygılar |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025