![]() |
Bu bitkinin adını biliyor musunuz?
2 Eklenti(ler)
Anamur'da denizden yüksek bir yerde, dere kenarında, bir kavak ağacının dibinde bitmiş olan bu ilginç bitkinin adını biliyor musunuz?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Anagallis arvensis
Güngör Salman Ormanda gözüme çarpan bu bitkinin adı nedir? Çiçeğinin açılmışını yakalayamadım. Eklenti 493128 Eklenti 493129 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Trifolium campestre
kelebek çalısı Adını öğrenmek istediğim bir de bu var. Fotoğraf çok aceleye geldi, tam net olmamış. Eklenti 493131 |
1 Eklenti(ler)
|
bu ağacın adını bilen söyleyebilirmi, teşekkürler
2 Eklenti(ler)
bahçem de olan bu ağacın adını öğrenmek istiyorum, tüm yıl yapraklı, mayıs ayında beyaz çiçekler açıyor, sanırım 2 hafta kadar sonra çiçekler dökülüyor
|
Alıntı:
|
Bu bitkinin adı nedir?
1 Eklenti(ler)
:confused:Bu bitkinin adı nedir?Çayı içilebilir mi?Adaçayı gibi kokuyor.
Salvia officinalis(Adaçayı) Cicek2000 |
Bu çiçek nedir?
1 Eklenti(ler)
Geçen gün, İstanbul-Ömerli göl civarında ara yollarda gezerken, aşağıda resmi olan bir çiçekle karşılaştık.
Ne olduğu konusunda yardımcı olabilecek kimse çıkar mı acaba? Yapraklar sanki kağıttan yapılmış gibi, koku yok, ancak görünüş ve renk harika... CEVAP : ( Esin , teşekkürler ) Campanula sp. |
Alıntı:
|
Bu bitkinin adı ne?
1 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi kuşkonmaz sanmıştım ama nette canavar otu olarak geçiyor.Acaba hangisi?Kokusu yok.Çiçekleri gelişmeden önce tomurcukları en üstte bulunuyor ve gövdesi rahatça kırılıyor.
Orobanchaceae(Canavar Otu) cicek2000 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
kayseri koyunbaba türbesi yakınlarında gördüm. görüntüüsü nane gibi, ama kokusu kekik gibi anlayamadım
|
Alıntı:
Thymus vulgaris (Kekik) (Ülkemizde 33 çeşidi olduğu biliniyor.) |
Alıntı:
Ornithogalum pyrenaicum'un görsellerine baktım ama buna pek benzetemedim. İlk dikkati çeken, Ornithogalum pyrenaicum'un yaprakları olmasına rağmen, fotodan da göreceğiniz üzere bunda yaprak yok. Ayrıca Ornithogalum pyrenaicum demet demet toplanıp yenen bir çeşit kuşkonmaza benziyor ama bunun sapı sertti. Son olarak da Ornithogalum pyrenaicum'un çiçekleri beyaz, bununki açık eflatun gibi. Ben ilk gördüğümde Hıdırellez Kamçısının yapraksız ve daha ince bir türü mü acaba diye aklımdan geçirmiştim. Anamur yöresinde yetişen endemik bir tür olabilir mi acaba? |
Alıntı:
|
Bu yabani bitkinin adı nedir?
3 Eklenti(ler)
Yaprakları kadifemsi gibi,arka yaprak damarları çok belirgin,çiçekleri beyaz,
kokusu adaçayı veya kekik gibi.Cevabı verecek olana şimdiden teşekkür ediyorum. Salvia sp cem kaptan |
Alıntı:
|
Salvia
Alıntı:
|
Vinca
Alıntı:
|
Alıntı:
Drimia maritima - Syn. Urginea maritima (Kum örümcekotu) olmalı. Selamlar, |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sanırım sizin tespitiniz daha doğru. Biraz araştırınca, 14-09-2010'da, "Nariel" isimli kullanıcın da aynı bitkiden bahsettiğini ve bu mesaj devamına eklediğim fotoları gönderdiğini gördüm. Ancak bitkinin adını Ada Soğanı olarak kullanıyorlardı. Benim gördüklerim de aynen bunlara benziyordu. İlgilenen herkese çok teşekkürler... Gökhan |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Okul bahçesinde gezerken gördüğüm ,büyük yapraklı ve kokusuz bir bitki... Adı ne olabilir?
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025