![]() |
bilemedim ki
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ben bu çiçekli bitkiye nedense daha önce hiç görmedim. Belki de farketmedim. Minik minik çiçekleri var. Ancak her yeri çiçek. Çiçekleri daha büyük ve kokulu olsa bahçelerde mutlaka yer alırdı. Asfaltın kenarında iki tane vardı. Daha sonra tohumları olmuş ise bakmaya gittim. Bulamadım. Artık gelecek yıl yeniden çıkacak mı diye bakacağım.
Eklenti 461483 Eklenti 461484 Eklenti 461485 Eklenti 461486 Eklenti 461487 |
5 Eklenti(ler)
Cardopatium corymbosum (Kurtludiken) Cem Kaptan
Mavi açan çiçekler genelde herkesin dikkatini çeker. Kaktüslerde olduğu gibi dikenlerde de çok güzel görüntüler ortaya çıkıyor. Dikenlerin en iyi yanı sadece görüntüleri değil. Bütün dikenler benim bildiğim kadarı ile karaciğere iyi geliyor. Tabi her birinin farklı faydaları var. Bu dikeni de ilk gördüğümde geriden çok güzel olduğunu düşünmüştüm. Çiçek açtığı sürece de arılar için muhtemelen nektar ve polen deposu. Hiç görmediğim arı cinslerini üzerinde gördüm. Eklenti 461488 Eklenti 461489 Eklenti 461490 Eklenti 461491 Eklenti 461492 |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Eklenti 461493 Eklenti 461494 Eklenti 461495 |
çoban taragı,
1 Eklenti(ler)
bu yabani bitkinin adı nedir,zehirlimidir,heryerde bolca mevcut.....
çoban taragı ,venüs taragı diye geçiyor......yeniyormu.... Eklenti 461721 |
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir?
|
1 Eklenti(ler)
Taraxacum officinale
karahindiba (Dandilion) akçabardak bu cicegin adi nedir? Yerel insanlar cam kıran dediler bilgi bulamadım fakat örnek olsun diye bir çay bardağını bu çiçekle kırdılar salgıladığı madede çok ilgimi çekti açıkçası. Acaba volkanik bölgedeki topraktaki flor oranının yoğun olması böyle birşeye neden ola bilirmi? Yoksa bu sadece bitkinin yapısındanmı kaynaklıdır:( |
Sanırım karahindiba (Dandilion)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir? Teşekkürler..
|
Gagea
1 Eklenti(ler)
Gagea türü sanıyorum ama tam adı nedir? Türkçesi var mı?( Antalya,30,01,2014)
|
30,01,2014
2 Eklenti(ler)
Bu da bahçemin yerlilerinden. Çoğaltmayı başaramadım. kendiliğinden çıkıyor.Kaybolmasından korkuyorum..Adını öğrensem..
|
Salep orkidesi..
1 Eklenti(ler)
Köylülerin 'şalep'dedikleri..Kır orkidesi olduğundan eminim ..Adı nedir acaba..Karel Krautz'un kitabında bulamadım..
|
Tabus
Sanırım burada var
|
Alıntı:
sakarya tarım sitesi...... ( OBAN TARAI-VENS TARAI ).jpg (Image #126 of 200) |
arkadaşlar ,venüs taragı,venüs iğnesi,ignelik,kasık,çoban taragı,venüs taragı şeklinde geçiyor, seklinde ismi geçiyor,
google a fumaria fumitory yazınca çıkıyor, çiçekli hali,pembe olarak, ama zehirli olup,olmadıgını bulamadım,marmarada bolca mevcut..... Gower Wildlife: Common Fumitory (Fumaria officinalis) Fumaria comune arkadaşlar,bitki budur,neye kullanılıp,kullanılmadıgını,zehirlimi degilmi bu bilgiyi sizden bekliyorum..... |
4 Eklenti(ler)
bunlarda resimleri,
fumaria officinalis fuitory officinalis çoban iğnesi,venüs iğnesi,venüs taragı,yöresel isimleri... Eklenti 469946 Eklenti 469947 Eklenti 469948 Eklenti 469949 |
Alıntı:
çiçekleride çay olarak faydalanabilisin..... salvia verbenaca.... Salvia verbenaca L. - wild clary Factsheet - Salvia verbenaca |
Alıntı:
|
Foeniculum vulgare
Alıntı:
|
Euphorbia
Alıntı:
|
Cardopatium corymbosum
Alıntı:
|
sedum
Alıntı:
|
Sedum
Alıntı:
|
Dipsacus laciniatus
Alıntı:
|
Eryngium campestre
Alıntı:
|
sedum
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025