![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yer: Kastamonu-Azdavay
Mevsim: Yaz Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim? Teşekkürler. Rosa canina ( Kuşburnu ) Güngör Salman |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bilemedim Adını
çok çekirdekli aynı yemiş gibi ama dikenli bir bitki olunca zehir olabilmesinden şüphelendim. Çok yok ama olunca da bol bol bulunuyor. Anlaşılamamışsa daha da resim yükleyebilirim ama sitede yasak olduğundan şimdilik 1 tane yükledim. Meyvesi faydalıysa mutlaka tatmak istiyorum.
http://i.hizliresim.com/66VrlN.jpg |
yabani bitki
Çileklerin hemen yanında biten bu yabani bitki çokça yağan yağmurdan sonra çok sık gördüğüm bir bitki. Meyvesini yeni gördüm. Bitkiyi bilen varsa adını söyleyip neye yaradığını söylerse sevinirim. :)
http://i.hizliresim.com/Od6VBQ.jpg http://i.hizliresim.com/VynPYZ.jpg |
1 Eklenti(ler)
Mevsim: Yaz Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim? Teşekkürler. Quercus ( Meşe ) Güngör Salman |
1 Eklenti(ler)
Mevsim: Yaz Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim? Teşekkürler. Prunus sp. (Yabani erik, Çakal eriği, Güvem) Güngör Salman akçabardak |
1 Eklenti(ler)
Uygun konu bulamadığım için burada sordum. İşyerimizin bahçesinde yetişen yosunun türünü merak ediyorum vede nasıl çoğaltabilirim çiçeklerin altında çok hoş bir görüntü olacak.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Güngör hocam, yaprakları meşeye benziyor fakat meşe palamudu değilde erik gibi duran bir meyvesi var. Bu konuda aydınlatabilirmisiniz.
Teşekkürler. |
Bu Yabani Bitkinin Adı Nedir?
3 Eklenti(ler)
Quercus coccifera L
Kırmız meşesi palamutu Güngör Salman |
Bitkiniz meşe(Pırnal meşe) olabilir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Consolida Regalis
Güngör Salman Yeri Ankara yaklaşık 1m.ye kadar boylanıp yaklaşık 60cm çapa sahip oluyor. Arı dostu. Yaprakları o kadar küçük ve az sayıda ki sanki incecik dallardan oluşan bir çalıda sadece çiçekler varmış gibi görünüyor. Yaz ortasında çiçeklenip sonbaharda da çiçekleri sürüyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Mevsim: Yaz Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim? Teşekkürler. Gilaburu (viburnum opulus) gozel |
[QUOTE=fruehling;1329308]çok çekirdekli aynı yemiş gibi ama dikenli bir bitki olunca zehir olabilmesinden şüphelendim. Çok yok ama olunca da bol bol bulunuyor. Anlaşılamamışsa daha da resim yükleyebilirim ama sitede yasak olduğundan şimdilik 1 tane yükledim. Meyvesi faydalıysa mutlaka tatmak istiyorum.
---- MELOCAN, Dikenucu da denir. Karadeniz ve Marmara bölgesinde bolca bulunur. Taze sürgünlerinden yemek yapılır. ORDU MELOCAN KAVURMASI adıyla Ordu ili adına coğrafi işaret olarak başvurusu bile yapılmıştır. Meyvelerinin yenip yenmediği konusunda bilgim yok. |
bu yabani bitkinin adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Yer: Silifke Göksu Irmağı kenarı.
Tanıyan var mı acaba? Nicotiana Glauca Dinozor |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025