agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu Yabani Bitkinin Adı Nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/24916.htm)

acemi_cevizci 04-10-2013 17:49

3 Eklenti(ler)
Kütahya-Emet te bulunan bu bitkini adı nedir ?

Crataegus - Alıç

gokselcetin arkadaşa teşekürler....

gokselcetin 04-10-2013 18:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi_cevizci (Mesaj 1205718)

Crataegus - Alıç

Ay Kozalağı 06-10-2013 19:22

1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir? Teşekkürler şimdiden..

Dracunculus vulgaris (Yılan yastığı)
syuksek

Ay Kozalağı 06-10-2013 19:23

1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir? Teşekkürler.

Çoban Çökerten / Tribulus terrestris
xamid

syuksek 07-10-2013 08:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ay Kozalağı (Mesaj 1206347)

Dracunculus vulgaris (Yılan yastığı)
http://www.agaclar.net/forum/marmara-bolgesi/3316.htm

Ay Kozalağı 07-10-2013 17:33

1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir? Teşekkürler şimdiden.

xamid 08-10-2013 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ay Kozalağı (Mesaj 1206349)

ÇOBAN ÇÖKERTEN ( Tribulus terrestris )

Jezebel 12-10-2013 20:31

1 Eklenti(ler)
Bu otun adı nedir:confused:
Akebia saksısında çıktı. Ebegümecine benzettim ama...

Eklenti 447394

.

Ay Kozalağı 13-10-2013 21:20

1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir? Teşekkürler..

fibigia clypeola
genome

genome 14-10-2013 13:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ismail seyrek (Mesaj 1199888)
bu bitkinin adı nedir?
Urfa Kalesi'nde görünen 48 derece sıcaklık ve güneşte, yeşil ve diriliğiyle kapari ile beraber yaşayan bu bitki nedir?

;)bu güzel ve ilginç türün adı bence zygophyllum fabago..
saygılarımla...

genome 14-10-2013 13:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ay Kozalağı (Mesaj 1208216)
Bu bitkinin adı nedir? Teşekkürler..

;) sevgili ay kozalağı hardalgiller familyasından olan bu trün adı fibigia clypeola...

Ay Kozalağı 22-10-2013 19:26

1 Eklenti(ler)

Ay Kozalağı 22-10-2013 19:29

1 Eklenti(ler)

gokselcetin 03-11-2013 13:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi atax (Mesaj 1214271)
Merhabalar
Sanırım yabani bir bitki. Acaba adı nedir?

Başka bir başlıkta daha önceden sorulmuştu.
Bakınız

habiş 19-11-2013 20:06

Bu Yabani Bitkinin Adı Nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun)

1 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yaz dağa gezmeye çıktığımızda kurak toprakta nadir yerlerde bu bitki vardı ve ben bu egzotik bir hava veren bitkiye bayıldım yaradan ne güzelde yaratmış belkide abartı gelecektir size :p
Pek çoğunuza yabani bir bitki gibi gelecek ama benim aklım kaldı bu bitkide ve bir dahaki memlekete gidişimde mutlaka söküp alacağım ya da tohumunu alacağım :)

bu bitkinin adı nedir acaba :confused:

Sığır Kuyruğu
Gazi Barış

Gazi Barış 19-11-2013 21:18

Google de Sığır Kuyruğu olarak aratırsan görsellerde çiçekli birçok resmini bulabilirsin. Bizim buralarda kurusundan bahçe süpürgesi yaparlar.

badembaba 24-11-2013 23:23

Bu çiçeğin adını bilen var mı? İnternetten bulabildiğim bütün kaynaklarda aradım bulamadım, beceriksizliğime verin. Fotoğraf Giresun Yaylalarında çekilmiş... Acaba yeni bir endemik tür mü? Her halükarda muhteşem.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...02081186_n.jpg

http://www.agaclar.net/forum/1222000-post10.htm

Fotoğrafı ben çekmemiştim, bu çiçek konusunda uzman bir Amerikalı profesörle yazıştım, kesinlikle olamaz bu foto zaten Hawaii'de çekilmiş dedi, biraz daha araştırınca gerçekten öyle olduğunu öğrendim. Yani çiçek ne yazık ki Türkiye'den değil.

Tohumcu Nılgun 25-11-2013 02:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi badembaba (Mesaj 1222806)
Bu çiçeğin adını bilen var mı? İnternetten bulabildiğim bütün kaynaklarda aradım bulamadım, beceriksizliğime verin. Fotoğraf Giresun Yaylalarında çekilmiş... Acaba yeni bir endemik tür mü? Her halükarda muhteşem.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...02081186_n.jpg

http://www.agaclar.net/forum/1222000-post10.htm

Haleakala Silversword.

avtonoz 29-11-2013 13:55

1 Eklenti(ler)
Yer: Ankara
Mevsim: yaz başı

Gövdesi ve yaprakları üzeri dikenli. Zarar gördüğünde süt şeklinde özsıvı hasar gören yerden çıkmakta. Hızla büyümekte, dokunulmaz ise 1m boya ulaşabilmekte.Ufak sarı çiçekleri olmakta ve yaz sonu uçuşan tohum üretmekte. Bu yabani bitkinin adı nedir.

Eklenti 457776

Dikenli Yabani Marul (Lactuca Serriola)
Tohumcu Nilgün

Tohumcu Nılgun 29-11-2013 15:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi avtonoz (Mesaj 1224707)

Gövdesi ve yaprakları üzeri dikenli. Zarar gördüğünde süt şeklinde özsıvı hasar gören yerden çıkmakta. Hızla büyümekte, dokunulmaz ise 1m boya ulaşabilmekte.Ufak sarı çiçekleri olmakta ve yaz sonu uçuşan tohum üretmekte. Bu yabani bitkinin adı nedir.

Eklenti 457776

Dikenli Yabani Marul (Lactuca Serriola)

fatih88 30-11-2013 18:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı (Mesaj 1182237)
Bu birkinin adı nedir?.

Viks kokusu gibi yoğun kokusu var.

Dokunulduğunda elleri yağlanmış gibi yapıyor.

Eklenti 428092

yün aspir otu,merhem,krem falan yapımında kullanılıyor......

fatih88 04-12-2013 18:51

bu yabani bitkinin adı nedir,zehirlimidir,heryerde bolca mevcut.....
çoban taragı ,venüs taragı diye geçiyor......yeniyormu....
( OBAN TARAI-VENS TARAI ).jpg (Image #126 of 200)

yasarulutas 08-12-2013 20:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi_cevizci (Mesaj 1205718)

Crataegus - Alıç

gokselcetin arkadaşa teşekürler....

Bu bitkiye alıç demek biraz yanlış. Bizim buradaki yerel adı yemşen dir. Alıç meyvesinden ufak ve meyvenin tadı değişiktir. Çayı da olmuyor.

turkanatalay 12-12-2013 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi avtonoz (Mesaj 1224707)

Eklenti 457776

Küçükken dedem bu otu hayvanların çok sevdiğini söylemişti ve ben çok şaşırmıştım dikenleri ağızlarına batmıyor mu diye. Çok güçlü kökü var. Kolay kolay sökülmüyor. Bak şimdi bu forum beni çok fazla geçmişe götürüyor gerçekten. Güzel anılarla dolu çocukluğuma.

turkanatalay 12-12-2013 20:22

Peki bu yaban güzelini tanıyormusunuz?

5 Eklenti(ler)
Gebre otu, Capparis spinosa, Kapari
Mustafa Abdal

Gene anılarıma götüren çiçeklerden birini geçen yıl Denizli'de boş bir arsada nihaet buldum. Küçükken(4 en fazla 5 yaş) yaşlı bir ninenin demir parmaklıklı penceresinin hemen altındaki döşeme taşların arasında çıkardı bu bitki. Açardı ve ben her seferinde gidip gidip koklardım. Evin duvarının dibinde çıktığına bakmayın yabani bitki idi. Sonra yol tamiratı falan derken yok oldu gitti benim mis okulu dikenli güzelim. Hep benzerlerini görürdüm ve hemen bir tanesini alıp koklardım , kötü bir koku gelirdi burnuma, **** hiç kokusuz olurdu. Yok derdim, gene o çiçek değilmiş. Yazın bir lokantaya yemeğe gittik ve o tanıdık koku geliverdi burnuma. Şöyle bi bakındım, ne göreyim hemen alt taraftaki boş bir arsayı tamamen kapamış bu bitki ve mis gibi kokuyor. Tarif edeyim belki tırmanacak yer bulsa tırmanır, bilemiyorum ama ben hep yerde uzanırken gördüm. Karpuz gibi. Küçük, tüylü ve koyu yeşil yaprakları var, dikenli. Ve işte çiçeği :

Mustafa Abdal 12-12-2013 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay (Mesaj 1229306)
Gene anılarıma götüren çiçeklerden birini geçen yıl Denizli'de boş bir arsada nihaet buldum. Küçükken(4 en fazla 5 yaş) yaşlı bir ninenin demir parmaklıklı penceresinin hemen altındaki döşeme taşların arasında çıkardı bu bitki. Açardı ve ben her seferinde gidip gidip koklardım. Evin duvarının dibinde çıktığına bakmayın yabani bitki idi. Sonra yol tamiratı falan derken yok oldu gitti benim mis okulu dikenli güzelim. Hep benzerlerini görürdüm ve hemen bir tanesini alıp koklardım , kötü bir koku gelirdi burnuma, **** hiç kokusuz olurdu. Yok derdim, gene o çiçek değilmiş. Yazın bir lokantaya yemeğe gittik ve o tanıdık koku geliverdi burnuma. Şöyle bi bakındım, ne göreyim hemen alt taraftaki boş bir arsayı tamamen kapamış bu bitki ve mis gibi kokuyor. Tarif edeyim belki tırmanacak yer bulsa tırmanır, bilemiyorum ama ben hep yerde uzanırken gördüm. Karpuz gibi. Küçük, tüylü ve koyu yeşil yaprakları var, dikenli. Ve işte çiçeği :

Gebre otu, Capparis spinosa, Kapari olarakta tanınır.

turkanatalay 13-12-2013 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mustafa Abdal (Mesaj 1229335)
Gebre otu, Capparis spinosa, Kapari olarakta tanınır.

Teşekür ederim. Ne marifetliymiş benim güzel. Marifetleri de burada.
Bitkiler ve Yararları: Kapari(Gebere otu)Capparis spinosa (CAPPARACEAE)

desteg 15-12-2013 21:06

körek

1 Eklenti(ler)
Selam,
Geriş'te (Bodrum-Y.Kavak) "Körek" dedikleri bir bitki var. Bu bitki baharda açıp 3-5 metre kadar büyüyor. sonra kuruyor. gövdesi çok hafif ve süngersi. Ama çok hafif buralılar "baston" olarak bunu kullanıyor.

Bu bitki hakkında ayrıntılı bilgi arayıp durdum ve işe yarar hiçbir şey bulamadım.
Fotoğrafını ekliyorum, bilgisi olanlarınız lütfen yardım etsin.
Saygılar sevgiler

MeyveliTepe 15-12-2013 22:07

"Dev Rezene" (giant fennel) denirse de rezene ile aynı aileden değil. Latince adı Ferula communis. Taxon sayfası burada görülebilir.

Not: Sorunuzun yeri "Bu yabani bitkinin adı nedir?" başlığı olması gerekiyor. Bu yüzden mesajları oraya taşıyacağım.

fatih88 17-12-2013 13:30

yöresel adı,çaksır,azı yörelerde yemegi yapılır,ferula commuis

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025