![]() |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Yer : Kemalpaşa-İzmir
Hayıt çalıları ile iç içe dere ve yol kenarlarında çalı görünümlü ve yapraklarından koku alamadığım bu bitki nedir acaba ? Saygılar. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar,bu bitkinin adını arıyorum....
Eklenti 422626 |
Kocaeli / Derince / Çenesuyu bölgesindeki bir tepede buldum. Sürünücü bir bitki. Ne olduğunu bilen var mı?
http://s11.postimg.org/t9nbecg3n/jklmn.jpg |
1 Eklenti(ler)
Selamlar. Bahceme cok miktarda farkli tohum ektim. Bazilari cikti, bazilarida cikmadi. Bir yerde asagidaki bitki cikti. Tuylu ve yumusak yapraklari var. Ektigim tohumlardan olabilir mi diye sokmedim. Alman papatyası tohumu,melissa tohumu (oğul otu) tohumu,miskotu (ayvadana) tohumu, ve kekikotu yabani mercanköşk tohumu ekmiştim.
Yardimci olursaniz cok sevinirim. Eklenti 424072 |
Alıntı:
|
Hmm ondandır tabi ki. Çok farklılık gösteriyor yabani türler. Ama kurutunca ortaya çıkan bir özelliği de olabilir ayrıntılı bilgiye sahip degilim.
|
Alıntı:
Ben pembe kırmızımsı olanları tohumdan yetiştirmek istemiştim. Çimlenmelerine rağmen öldüler. Doğal ortamda bulursanız sarı ve beyazın çeşitli varyetelerini biraz almanız yeterli. Kışın ölmezler. Her yıl çıkar dururlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Beyaz Civanperçemi bende var. Geçen sene tohumlarını saksıya ekmiştim. Ama 50 metrekareyi kaplayacak kadar tohumu küçük bir saksıya ektiğim için başarılı olmaz düşüncesiyle hiç bakmadım. Ankara kışını karlar altında dışarıda geçirdi. Baharda bahçeye aldım ve çoştu. Her sabah çiçek ve yapraklarının çayını içiyorum. Ben kestikçe o yeni çiçekler açıyor :) Harika bir bitki. Eğer isterseniz bu sene alabilirsem tohumlarından gönderirim. |
Alıntı:
|
Lamium purpureum gibi.
Bir de Monarda citriodora var. Türkiyenin endemik bir Monarda'sı olabilir ;) Kıyaslayıp kendiniz karar verin. Alıntı:
|
Alıntı:
" Lythrum salicaria " olabilir mi acaba ? |
2 Eklenti(ler)
bu ballıbaba arkadaşlar,işte diğer aynı resimlerden koydum,bu resimler sezon sonu kurumaya yüz tumuş,penbe çiçekli ballıbaba...
Eklenti 424845 Eklenti 424846 ve arkadaşlar,ilk çıkanlar,bellide,bitki kurumaya yakın,ufalıyor,nerdeyse ayırd edilemiyor,eger yanılmıyorsam bu iki resimde,ilk iki resimde aynı ballıbaba türü,penbe ballıbaba,sizde bakın,karar verin.... |
2 Eklenti(ler)
bunlarda sezon başlangıcı bahar ballıbabası...
Eklenti 424853 Eklenti 424854 kuruyunca bile degişebiliyor,bu arada çayı nı yaptım,içtim,oldukça hafif bir içimi var.... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 425223
Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim acaba ? |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 425224
Bu ağaç mı, bitki mi, ismini öğrenebilir miyim |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
it üzümünün meyveleri zehirlidir,yaprakları haslandıktan sonra ,yenir,sirkende lezzetli,ıspanaktan on kat faydalı bir ottur,yaprak nezik yerleri haslanarak yogurtlu,ister,yumurta,sogan,kavrularak yenir....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Heracleum platytaenium
Heracleum platytaenium (Tavşancıl otu, Baldırgan, Öğrek otu) Nazarköy- Manastır kalesi civarları Kemalpaşa,İzmir |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 428250 bu bitki nin adını bilen varmı arkadaşlar çiçek oldugunu biliyorum ama ismini bilmiyorum bilen varsa lütfen yardımcı olsun..
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025