![]() |
Bu bitki konusunda bilgisi olan var mı?
2 Eklenti(ler)
Bu hafta yaptığımız trekkingde değişik bir bitki ile karşılaştım ve ne olduğunu, endemik bir tür olup olmadığını merak ettim. Bu bitki kaya yüzeylerinde yetişiyor, uzaktan bakınca Mercan Çiçeğine benziyor ama alakası yok. Mercan gibi sarksa da üzerindeki kırmızılıklar meyveleri ve bu meyvelerden aynı elma/armut çekirdeğine benzer 2 tane tohum çıkıyor. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlardan geri dönüş beklerim.
|
Ayrıca meyveleri çok hafif tatlı yani acılık, kekremsilik vb. yok.
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitki yabani bir ot mu yoksa bir çiçek türü mü acaba ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın herbaryum, 2.fotoğrafım için ismini verdiğiniz bitki ile fotoğraftaki bitki birbirinden farklı ;) Sizin adını yazdığınız bitkiyi biliyorum çünkü.
1. fotoğraftaki bitkiye Myrtus communis demişsiniz. Bu dediğiniz Yaban Mersini midir, çünkü bazı yerlerde öyle geçiyor, yoksa Yaban Mersini'nden daha farklı bir bitki mi ? Cevaplar için teşekkür ediyorum ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Bu bitkinin adı nedir?Yasemin cinsi birşey sanırım.Yapraklarının bazıları alacalı gibi. İlgilenecek arkadaşlara teşekkür ediyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
mehmetckc
1: Sabah sefası 2: Hanımeli |
Sayın Jezebel,
Pyrostegia venusta olabilir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir cins yasemin galiba ama çözemedim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
merhabalar!bugün edindiğim bu ithal bitkiyi tanıyan var mı acaba?yeri bile hazırdı.ona çok iyi bakmam lazım.yardımlarınız için teşekkürler
Eklenti 267545 Eklenti 267546 |
Alıntı:
|
Sevgili Acemifüsun,hemen internetten tahmin ettiğiniz bitkiye baktım.Bilginize bir kez daha hayran kaldım.Maşallah diyorum size :)
|
Pyrostegia venusta ÇOK GÜZEL GÖRÜNEN BİR BİTKİYMİŞ. AMA İNTERNETTE RESİMLERİNDEN BAŞKA BİRŞEY YOK. BEN DE MERAK ETTİM BU BİTKİYİ BİLGİ BULURSAM PAYLAŞIRIM.
|
Sayın spir tohumlarını aldım, şu an yoldalar, çimlenirse birinci elden bilgi veririm.
Ancak bu tarz konu dışı yazışma hoş karşılanmaz, konu başlığı açarsanız "Pyrostegia venusta" ile ilgili bilgi birikimi olur ;) Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
ama google omega klee olarak bir sonuç vermiyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025