![]() |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba bu çiçegin adı etiketinde codiaeum mammi yazıyordu.Aramalarda ise kroton çiçeginin bir türü olarak çıkıyor.Dogrumudur :confused:
Teşekkürler Eklenti 267755 Eklenti 267756 Eklenti 267757 |
Bana yardımcı olucak kimsecikler yok muu...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/8366.htm |
Bu bitkinin adı nedir?
2 Eklenti(ler)
|
Çiçeğiniz orkide sınıfından.
Çiçeklendiği zaman kesinleştirmek daha kolay olur. Gövde yapısına baktığımda dendrobium, epidendrum veya epidendrum dendrobium çaprazı olabileceğini düşünüyorum. |
Alıntı:
Avize çiçeği |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu , çıkmayınca üst üste tohum ektiğim saksıda çıktı.
Tohumlardan biri Lapegeria Rosa idi. o olabilrmi?(Turunçgillerden biri değil ) Eklenti 269097 |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan çıktığı günden beri 2-3 kere sordum.
Yanıt alamadım. Turunçgil değil belirtmek istedim. Kendi ektiğim tohum değil, bir arkadaşın hediye ettiği bitkinin saksısında çıktı. Eklenti 269711 Eklenti 269712 :confused: |
manolya
Tohumdan çıktığını kabul edersek manolya olabilir
|
Alıntı:
(Ahmet bey, ben hiç manolya ekmedim. Sanmıyorum ama..) Aaa benziyorlar. Sende Lapagerya Roza ekmiştin. Olabilir mi acaba? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Choisya ternata (Mexican orange blossom) olabilir mi? |
Haklısınız Jezebel, yaprak yapısı tamamen farklı. Benim daha önce buradan Türkiye'ye götürüp bahçemde yetiştirdiğim bir bitkidir Choisya ternata, yerine çok zor alışmıştı, hiç ümit etmediğim bir zamanda, 5-6 sene sonra çiçeklenme yaparak beni sevince boğmuştu. Geçen yaz yazlığa gitmediğimden durumundan haberim yok açıkçası. Ve de yaprak yapısını hiç incelemediğim için şimdi biraz mahçup oldum doğrusu.
Peşine düşmeye gelince, kesinlikle değer. Parlak yaprakları ayrı bir güzellik ama kokusu için kesinlikle değecek bir bitki. |
Alıntı:
|
Merhabalar Sn. Çukurova01, çiçeğiniz saksı çiçeği, adı Sheflera.
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğimin adı nedir?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu çiçeğimin adını bilmiyorum.Alırkende yazmıyordu.
http://img525.imageshack.us/img525/8626/1004534c.jpg |
Alıntı:
|
Çok teşekkür ediyorum.Çok işime yarayacak..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Konu adını okumayan arkadaşları uyarmak da pek işe yaramıyor, deneyimlerimle sabittir. |
Alıntı:
Kafkas gülünün latince adı olabilir, Daphne Bholu |
Kafkas gülünün yetiştirilmesiyle ile ilgili başlıkta latince adı yanlış yazılmış. Arada bir üye (maktas61) doğrusunu yazmış ama başlıktaki düzeltme atlanmış.
Sonuçta bitkinin adı dediğiniz gibi kafkas gülü (Daphne transatlantica). |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025