![]() |
[QUOTE=orijin;505137]
Alıntı:
|
Alıntı:
Cockspur Hawthorn (Crataegus crus-galli) http://thebrentonarboretum.blogspot..../hawthorn.html |
Porsuk meyveleri zehirli değildir! Yapraklarının zehirli olduğu da, iddia edilir..
Alıntı:
Kaynaklar: 1-Dr. Gürkan Ceylan.Dış Mekan Süs Bitkileri ve Peyzajda Kullanımları.Sayfa 185. 2-Bahcevan.com. Murat Plevneli-Taxus Baccata. 3-www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=628 |
Bu ağacın adı ne
2 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar; Burdur-Bucak karayolunda gördüğüm bu ağacın ismini öğrenebilir miyim.[ATTACH]Eklenti 105986[/ATTACH]
|
|
bu meyveyitanıyan var mı?
1 Eklenti(ler)
Sapanca'da gördüğüm ve yaprakları armut ağacına benzeyen bu ağacın greyfurt büyüklüğünde, yüzeyi oldukça girintili çıkıntılı sarı renkli meyvesi var. Meyveler ağacın gövdesine veya iri dallarına yakın noktalarda. Ne olduğunu bilen yok. Resmini çektim ama makinadan aktaramadım. Tesadüfen internette bir arkadaşın da aynı bitkiyi sorduğunu gördüm. Resim ona ait ama meyve aynı meyve. İnternette bilene rastlamadım. tanıyan bilen var mı acaba?
|
Alıntı:
|
sevgili; uzman16
ılgın çalıdır. Gördüğüm kadarıyla bu ağaç Erguvan (Cercis siliquastrum) olmalı |
Form görünüşü ılgına benzer gibi ama renk ve çiçek yoğunluğu benzemiyor.
|
1 Eklenti(ler)
Geniş yapraklı bu ağacın adını bilen var mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ficus lyrata (Fiddle Leaf Fig) Saksısıla birlikte toprakta ...:confused: |
1-Dr. Gürkan Ceylan.Dış Mekan Süs Bitkileri ve Peyzajda Kullanımları.Sayfa 185.
2-Bahcevan.com. Murat Plevneli-Taxus Baccata. 3-www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=628[/QUOTE] Sn;orijin yazımı dikkatli okursanız olmamış meyveleri ve yapraklarının zehirli olduğunu söylüyorum devamında da kesin yargı yok (konuya netlik getirilinceye kadar)diye devam ediyor. verdiğiniz bahçevan.com yazıyı okudum, ben şöyle anladım:yaprakları ,ve dalları zehirli ,olmuş meyveleri zehirsiz. yaprakların ve dalların çok zehirli olduğu biliniyor, tartışmaya gerek yok, öğrenmeye çalıştığımız olmamışmeyvelerin zehirli olup olmadığı bu konuda bir katkınız olursa sevinirim. saygılarımla. 1-www.ogm.gov.tr/agacturleri/agac9.htm Bu konun bu başlık altında yazılmaması gerektiğinin farkındayım,Fakat bu konuda yanlış bilgilenmenin hayati tehlikeler oluşturabileceğini düşünerek , mediatörlerimizin de hoşgörüsüyle yazmam gerektiğini düşündüm. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Çekirdekleride zehirliymiş. Olmuş meyveyi yerken dikkat etmek lazım. |
Erguvan
1 Eklenti(ler)
Ekteki ağacı ben Erguvan olarak biliyorum. Normalde, nisan ayında açıyor ancak bu sene eylülde de açtı...
Ancak tüm ağaç çiçekler ile bezenmiyor. Küçük olduğundan mı? Fasulyeleri de var. Bu ağaç erguvan'ın bir türümüdür? |
[QUOTE=Kamil16;
Bu ağaç erguvan'ın bir türümüdür?[/QUOTE] Sayın Kamil16; O bir Erguvan (Cercis). Havaların iyi gittiği sonbahar aylarında da açar. Bilinen on kadar farklı türü vardır. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu çok güzel bir ağaç, kuşlar bitirmişler meyveleri. Bilen var mi hangi tür?
Tohum resmini çektim, belki şimdi bilen olur? Tohumlar yaklaşık 2mm uzunlukta. |
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar , bu bitkinin ismini ve nasıl çoğaltalabileceğimi bilen varmı acaba ?
|
Alıntı:
Bu bitkini adı, Callistemon Viminalis- Kırmızı fırça Çalısı-Afgan Sögüdü-şişe fırçası gibi adlarla bilinir. İlkbaharda çeliklerinden ve tohumlarından üretilebilir. |
Fırça çiçeği/çalısı/ağaçı. Callistemon Citrinus
Alıntı:
Callistemon Citrinus |
Alıntı:
Evet, eğer yaprakları ezildiğinde limon kokusu veriyorsa, Sayın Volare' nin yazdığı gibi, Callistemon Citrinus' tur. |
Sn . orijin , bir dakika farkla yazmışız , şimdi dikkatimi çekti .
Haklısınız , limoni koku hakkında :) |
çok teşekkurederım arkadaslar , evet mentollu bı kokusu var , bıraz okaliptus yapragının kokusuna benzıyor.
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 107979
Eklenti 107980 Eklenti 107981 Eklenti 107982 Arkadaşlar öncelikle merhaba, Bulunduğumuz yerin bahçesindeki ağaçlardan iki tanesinin türünü belirlemede sizden yardım istiyorum.Bunların ikisinin de altındaki bilgilendirme levhalarına ÇAM yazılmış ama ben yukarda resimleri olan (1,2,3 ve 4) ağacın Japon Çamı, aşağıdakinin (ABC)de Doğu Karadeniz Göknarı olduğunu düşünüyorum.Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca siteye emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara da teşekkür ediyorum. Görüşmek üzere. Eklenti 107983 |
Araucaria heterophylla
(salon çamı):confused: (3,4) |
Alıntı:
|
Kastetiğim sadece 3 ve 4'cü resim .
Evimdeki çamın dal ve iğnelerine benzer . Biz salonumuzda bakabiliriz , bu onun doğada yetişemiyeceği anlamına gelmez :) Bu linkte olduğu gibi . Dal ve iğneleri . Saygılar . |
bir de şuna baksanız; Cryptomeria japonica..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025