![]() |
Ona benziyor ama sanırım değil. Daha önce ben de o diye biliyordum.
|
1 Eklenti(ler)
Bir apartman bahçesinde gördüm. Meyve elmaya çok benziyor,ama yapraklar değişik, dikenleri var daların üstünde. Var mi bilen bu hangi meyve?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Türünü görmek için aşağıdaki bağlantılara bakınız, bakalım hangi tür: 'Americanum' türü için http://davesgarden.com/ |
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet bu. Çok teşekkür ederim. |
Bu ağacın adını bilen varmı?
1 Eklenti(ler)
merhabalar. resimdeki ağacın adını bilen varmı. ağacın resmini çekemedim ama tohum ve yapraklarını koparabildir. genel görünüm olarak yabani akasyaya benziyor.
|
Alıntı:
|
cydonia japonica olmalı
|
|
Sn. Mehmet Çetin;
Bu dal Güvey Kandili Ağacı (Koelreuteria paniculata)'na ait... Sevgiler ;) |
Bu bölümün değerli katılımcıları, adlarını öğrendiğimiz ağaçların adlarını Bu bitkinin adı nedir sayfasında olduğu gibi, cevapları aldıktan sonra kırmızı harflerle mesajımıza ilave etsek (Sn Ülker'in de bu sayfada uygulamış olduğu gibi ), daha yararlı olmaz mı. Aradığımızı bulma açısından o sayfadaki uygulama çok yararlı ve pratik oldu.Tabii sizler için de uygunsa ve forum yönetimide uygun görürse.
|
Alıntı:
|
değişik bir meyve
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu meyvenin ne olduğunu bilen var mı. Büyükluk aynen kiraz gibi. Tadını bilmiyorum henüz tam olmamış gibi. Büyük bir ağaç.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
İngilizce; Osage Orange (Maclura pomifera) [/COLOR]- Mulberry family Maklora - Yalancı Portakal ağacı, forumda daha once vardı; http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=3966 |
Alıntı:
Büyük olasılıkla,Yabani (Aşısız) Trabzon Hurması. |
o bitki maclura degil..macluranın meyvesi beyin gibi olur..bu trabzon hurması
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Chaenomeles japonica..sinonimi Cydonia japonica..meyveler güzel kokulu..bahar dalı da deniyor japon ayvası da..
|
Antalya otobüs terminalinin çıkışında belediye otobüslerine binilen durakların gerisinde gövdesi oldukça kalın gövdesi gül dikeni gibi dikenlerle kaplı değişik tür bir ağaç gördüm o ağacın ismini bilen var mı acaba?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
selam,
Gleditsia triacanthos..sonbaharda çok güzel sarı renk yapıyor...tohumlarını ekerek çoğaltabilirsiniz.. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Geçen gün oturduğum yere yakın bir yerde, bir çalı dikkatimi çekti. Alıca benzer fakat değişik yaprak yapısıyla. Tadı alıcı andırıyor ve içinde sert iki çekirdek var alıç gibi. Biraz araştırdım. Siyah alıca benziyor ama sizce nedir, bilen varmıdır?
|
2 Eklenti(ler)
Çam ağacı ama üzerinde kırmızı meyveler gibi bişeler var. İçi çıkartılmış yeşil zeytini düşünün öle meyveleri ama kırmızı. Çok ilginç bir çam türü. Yılbaşı çamları gibi çizgi filmler de gördüğüm.
Eklenti 105945 Eklenti 105946 |
Sn. İsolet;
Bu Porsuk ağacı (Taxus sp.)... Sevgiler ;) |
[QUOTE=isolet;505127]Çam ağacı ama üzerinde kırmızı meyveler gibi bişeler var. İçi çıkartılmış yeşil zeytini düşünün öle meyveleri ama kırmızı. Çok ilginç bir çam türü.
Sayın isolet; O bir Porsuk Ağacı. Meyveleri yenebiliyor. |
Alıntı:
arkadaşların da dediği gibi resimdeki çalı Taxus baccata |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025