![]() |
avokado:(
|
Pek avokado yaprağına benzemiyor.
|
Şeftalinin meyvesi koyu yeşil olmaz hemde 10 cm olmaz ki.
Yoksa beni vokado/ şeftali diye ikilemde bırakıp aldattı mı?:o |
|
şimdi hatırladım galiba portakal olacak
|
1 Eklenti(ler)
Bu ağacın adı nedir?
|
Sn. K0900 bu Duman ağacı, Peruke çalısı, Boyacı Sumağı (Cotinus coggygria)...
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar iki tane adını bilmediğim ağaç buldum, ekliyorum.
|
Ağacın solundaki şeftali.
|
dikenli ağaç türlerinden olduğu kesin gibi.ama Turunç diğeyeceğim ondada böyle dikenler yok?:confused:
|
Alıntı:
Sadece çok güzel ve kokulu çiçeklerinin olduğu ve yurtdışından geldiğini öğrendim ve adı sanı ne meraktan ölüyorum. Adını söyleyene tohum yollayacağım. Ama önce adı ne, ne tür istekleri var, bir çözeyim meseleyi. Sayın Bahtiyar dikeni yoktu. |
Alıntı:
|
Türü nedir
1 Eklenti(ler)
bahçeden iğne yapraklı bir tür, yükseklik 1,5 m, boynu 3m kadar paralel gidiyor. türü hakkında fikriniz var mı acaba?
|
İlginç bir gelişim göstermiş ağacınız.Bir o kadar da güzel olmuş. İsmi ''sarkık cedrus'' muş sanırım.
|
Cedrus atlantica 'Glauca Pendula'.
Sarkık dallı Atlas(Atlantik) sediri. |
evet oldukça ilginç ve güzel bir formu var.
teşekkür ederim. |
2 Eklenti(ler)
türü nedir ve ihtiyaçları nedir bilgi verebilir misiniz?
sol uçtaki nispeten daha çok güneş görüyor ve daha az su alıyor ve altları ve bazı dalları kuru halde. boy olarak da diğerlerinden kısa. bahçemdeki en nazlı bitki. bıktırdı beni. özel bir ilaç ya da gübre gerekir mi? alttaki sarıcının türü nedir? çelik (sanırım çelikten kastınız dal kopartıp suda köklendirmek) ile çoğaltılır mı? |
Birinci resim; Elvudi(chamaecyparis Lawsoniana ''Ellwoodi''),
İkinci resim; Amerikan Sarmaşığı(Parthenocissus quiquefolia)- Bazı yörelerimizde ''beşkardeş'' denir. Her iki bitki ile ilgili gerek sitemizde, gerekse farklı sitelerde ayrıntılı bilgi var. Saygılarımla. |
teşekkür ederim.
|
Mesajıma hala cevap alamadım, bilen yok mu?
[QUOTE=berduray;466809]Arkadaşlar iki tane adını bilmediğim ağaç buldum, ekliyorum.[/QU
1000 nolu mesaj |
5 Eklenti(ler)
Üniversite de gezerken 2 ağaç buldum ve meyveli. 2 sinin de tohumlarını aldım. Vişne gibi olanın tohumu ağacın üzerinde kurumuş buldum. Elma gibi olanın tohumlarını yedikten sonra çıkarttım. Elma olan meyveler dışı gibi içide pembe ve çekirdekleri de pembe. Çok ilginç bir meyve tadı elma gibi ama biraz armut hissi veriyor. Vişne gibi olan çok farklı tam olarak anlamadım. Tadını da unuttum ya. Resimlere bakarsanız bana ne olduklarını yazabilir misiniz?
1. ağaç: Eklenti 95686 Eklenti 95687 2. ağaç: Eklenti 95688 Eklenti 95689 Eklenti 95690 |
Sn. isolet, 1. ağaç "süs elması", 2.ağaç ise "mahlep". Latincelerini ne yazık ki bilmiyorum.
|
Süs elması=Malus floribunda
Mahlep=Prunus mahaleb Sevgiler ;) |
Bildiğimiz aktarlarda satılan mahlep mi. İyi miş ben ondan yetiştereyim o zaman. Süs elmasının tadı da bir garipmiş içi de garipmiş. Ama beğendim ben.
|
Bende süs elması var, birtürlü meyve vermedi. Biraz yarı gölgede ama neden olduğunu bilmiyorum. Ben de geçen gün toprağa yakın yerden kestim bonsai için hazırlayacağım.
Mahlep de var o da birtürlü gelişim göstermedi. Kirazın aşısı kurudu dipten mahlep çıktı. İlk yıl sürgününden sonra duraklamaya girdi. |
2 Eklenti(ler)
|
bu agacı ve meyvasını tanıyan varmı acaba?
1 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar,fotograftaki agacı ve meyvasını merak ediyorum.fotografı erdekte çektim.orda sordum bilen yok.bilen varsa yazarmı? tesekkurler
|
Merhaba yalancı portakal ağacı. Forum larda ararsanız bilgi bulursunuz.
|
Bu ağacı bilen var mı?
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Ben bu ağacın adını bulmaya çalışıyorum. Dağ muşmulasına benziyor ama onun meyveleri kırmızı. Frenk üzümünü de andırıyor ama onun da yaprakları farklı. Sizden yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler; |
Sayın Handekar,
İnternette "mürver" diye arayın bakalım benzetebilecekmisiniz? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025