![]() |
Merhaba arkadaşlar!Bu bitkinin ismi nedir acaba?
1 Eklenti(ler)
Bir türlü bulamadım...Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar..:rolleyes:
|
Sn. vergataol;
Bu bir Ailanthus altissima (Kokarağaç, Cennet Ağacı)... Sevgiler ;) |
Sağolun,teşekkür ediyorum...
|
Bir sorum daha olacak.Bu ağaçlar çabuk yayılıyor uygun olmayan yerlerde de çimlenebiliyorlar.Mesela benim bulunduğun yerde de uygun yerde olmadığı için ileride kesileceğini bildiğim bir çok çimlenmiş kokarağaç var.Hiç değilse küçük olanlarından 3 4 adet kurtarsam yani köküyle alıp başka yere ekse tutar mı?
|
Eğer toprağıyla alırsanız tutma şansı yüksek yalnız topraksın çekerseniz filiz durumuna göre ve toprağın humuslu olmasına göre tutma ihtimali değişir...
|
Bahçemde çıkan bu ağacın türü nedir?
2 Eklenti(ler)
Yaklaşık 3 metre boy attı, bütün dallarını kestim hâlâ büyümeye devam ediyor... Pavlonya agacı sanıyorum bunu bilmem doğru mu?
|
Pavlonta değil. Ama kavak türü olabilir.
|
Ben kavak olduğunu da düşünmüyorum
Daha net bi çekim olsa sağlıklı karar verilebilirdi ama ben bu ağacın Dışbudak yapraklı akçaağaç (Acer negundo),olduğunu düşünüyorum |
Bende bunu dişbudak yapraklı akça ağaca benzettim, tohumları ortaya çıkınca belli olur...
|
Daha net derken, yaprak mı, gövde mi fotoğrafı istiyorsunuz, ona göre tekrar çekim yaparım.
|
Mesela 1. resimde sadece bir yaprakcığı çekmişsin bunun yerine bütün yaprağı çekebilirsin ve 2. resimde de üstten çekim yaparsan ve makro ile çekim yaparsan daha sağlıklı karar verebiliriz
|
4 Eklenti(ler)
Kuşadasındaki bir sitede rastladığım çok güzel 2 adet bitkinin adı ve bakımı ile bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim .
|
Birinci resim ağaç hatmi;
http://www.agaclar.net/forum/showthr...a%F0a%E7+hatmi diğeri yukka sayın Oyaman; http://www.agaclar.net/forum/showthr...ighlight=yukka |
Teşekkür ederim Ferda Hanım .
|
1 Eklenti(ler)
Kendi imkanlarımla tohumdan yetiştirdiğim bu akçaağacın cinsi nedir ?
|
Bu ağaç Acer negundo(Dışbudak yapraklı akçaağaç)
|
5 Eklenti(ler)
Bahçemizde ismini bilmediğimiz bir ağaç var (0029, 0030, 0031) ve bir çiçek (0016) ve arkadaşların garip ve komik bir isimle seslendikleri bir ağaç daha (0025)... Bilgilerinize sunulur.
|
merhaba bahçede kiraza benzer ama yaprağı farklı kiraz gibi tatlı değil aksine hiiç tadı olmayan meyveli bi bitki buuldk bilmeden tadınada baktım =)
acaba bileniniz varmı nedir bu ? http://img362.imageshack.us/img362/4...8202549vg4.jpg |
Alıntı:
|
Sayın deggial üst kısımdaki ağaç bi akçaağaç (Acer), (önce çınara benzettim ama 3. resimde tohumları gördüm) ama türünü söylemem için yaprak ve meyvesini daha net çekmeniz gerekecek, alttaki ağaç ise Kokar ağaç (Ailanthus altissima) 'tır.
Çiçek ise hiç yabancı gelmedi ama çıkartamadım... |
Alıntı:
|
Bilgileriniz için teşekkürler sn meadowsons ve sn uzum.
|
Şu sitede bitki resimleri ve açıklamaları var. flowersofindia
güzel bir siteye benziyor. |
2 Eklenti(ler)
Bu ağacın ne olduğunu anlayamadım, sanırım çınar değil, çınar yapraklı akçaağaç olabilir mi?
Eklenti 43178 Eklenti 43179 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
İzmir bölgesinde gördüğüm bu ağacın adını bulamadım.
Gövdesi agaççık gibi, mor minik çiçekli, çiçeklerini mayıstan beri üzerinde görüyorum. * Eklenti 43223 Eklenti 43222 Solanum rantonnetii olduğu anlaşıldı. |
Sayın Sabah,
Gördüğünüz çalımsı ağaç, Solanum familyasındandır... |
1 Eklenti(ler)
bu bitkinin
latincesi ni ve halk dilindeki adını bildirecek bulunur mu acaba? bilgilendirenler için şimdi den teşekkürler.. |
Alıntı:
Sürekli çiçekli hali ve yaprakları çok etkileyici. |
Bu arada galeride sorduğum bir ağaççığı da hatırlatmış olayım.
Çiçekleri beyaz ve püskül gibiydi. Elimdeki bir kitaptan Philadelphus coronarius'a benzettim ama çiçek fotoğrafı detaylı olmadığı için emin olamadım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025