![]() |
İlk resimdeki doğu karadeniz akça ağacı çok hoşuma gitti. Tohum yolu ile yetiştirilebilinir mi acaba? Bilenler yardımcı olabilirse sevinirim ;)
|
Başlık açıldığında ayrıntıları yazmaya çalışırım burada kaynar gider.
|
Şimdi bir başlık açıyorum, biraz bekleteceğim sizi Tekin Bey ;)
|
Tekin bey teşekkür ederim, 2. resimdeki de Acer campastre olabilir.
|
|
Alıntı:
|
Evet Bu fotoğrafların yeri ve zamanı değil ben ne güzel duman ağacı nı (Cotinus coggygria)
çiçekcilerden sipariş için adres telefon vs. bilgiler umuyordum sizlerden ben antalya da serik ferhat. bur da ihracat yapan (çelenk vs. gibi) şti ler var onlar serik orman lık bölgesinden tedarik ediyorlar acaba bu ağacı ben temin ederim fakat nasıl etcez arkadaşlar tohum.veya deynek ile mi nasıl çoğatcaz bana bilgilerini söyleyin ve adreslerinizide bana iletin saygılarımla |
2 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar,
Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin sokağında gördüğüm ağacın fotoğrafını çekmeye çalıştım. Yaprakları pırıl pırıl ve yeni sürgün yeşili... Çiçekleri kurullar halinde açmaya başlayacak gibi görünüyor. Apartmanda hiç kimse bu ağacın adını bilmiyormuş.Boyu 4m kadardı. Başka bilgi veremiyorum. Bu ağacı tanıyan arkadaşlar adını söyleyebilirler mi? Saygılar. |
Karayemiş olabilir mi diyeceğim ama onların çiçekleri geçti bu daha yeni çiçekleniyor...
|
Karayemişi tanıyorum sayın Şahin. Bunun yaprakları biraz daha iri ve enli gibi sanki... Bir de rengi çok canlı bir yeşil ve ağacın tamamında yaprak rengi böyle... Hepsi sürgün olamayacağına göre renginin genelde bu olduğunu düşünüyorum.
Bekleyelim bakalım, belki bir tanıyan çıkar. İlginize teşekkürler Saygılar. |
Bende de var bunlardan bir orman mühendisi arkadaşıma sorduğumda ismini japon taflanı parlak osman demişti bu zamanda sert çelikle çok kolay üretilebiliyor üç yıl önce çeliklediklerim aynen sizinkigibi çiçeklendi onlardan bonsai yapmaya çalışacağım inşallah.
|
Sayın Tekin, siz söyleyince düşündüm de yaprakları taflana çok benziyor, fakat kocaman ağaç... Taflan ağaç oluyor mu bilmiyorum.
Bonzai denemenizin yüzünüzünü güldürmesini dilerim. Saygılar |
Evet bende zaten kocaman ağaçdan almıştım çelikleri
|
Çok teşekkürler sayın Tekin. Ben de seralarda aramaya başlayayım bakalım.
Saygılar |
mavi ladin mi ??
1 Eklenti(ler)
selamlar..
aşağıdaki ağacı geçen sene mavi ladin olarak satın aldım. bu sene azıcık büyüdü ve serpildi. resim çekilecek düzeye geldi.. Sizce bu ağaç mavi ladin mi yoksa başka bir ladin türü mü ? cevaplarınız için teşekkürler.. |
Mavi ladin olmadığı kesin, sanırım farklı bir ladin türü...
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba, bu ağacın adını merak ediyorum bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Üzerindeki meyvelerden tadabilirmiyim diye de merak ediyorum tabi :)
|
2 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar bu iki bitkinin adını öğrenmek istiyorum bu bitkiyi tanıyan arkadaşlar vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
Her iki bitkide çalı türü gibi ama güzel bonsai yapılabilecek türler. İlk resmin bonsai çalışma örneklerini gördüm avrupa sitelerinde. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu ağacın adı ne acaba?
Üzerindeki çiçekler küçük kırmızı meyvelere dönüşüyor, yaprakları ise sonbaharda çok güzel bir kırmızı renk alıyor. |
Teşekürler Herbaryum. Araştırınca bir çitlenbik türü olduğunu öğrendim, ayrıca meyve ve yaprakları da şifalıymış :)
|
Tekin bey mor çiçekli olana karabaş deniyor bizim buralarda.. Kaynatıp suyunu içebiliyorsunuz.. Çay gibi..
|
Lavandula stoechas imiş latincesi..
|
Çok teşekkürler emre bey verdiğiniz bilgiler için.
|
Ağaçtan bir dal
1 Eklenti(ler)
bu agacın cinsi adı nedir bilen varmı aranızda arkadaşlar
|
Ağaca baktıgımda sarmaşık dolanmış gibi duruyor du . yakınına gelınce farkettım ılgımı çekti sarmaşık yapragı gibi yaprakları var. Dip kısımlarında tohumları var sanırım .
|
Acer negundo Dişbudak yapraklı Akçaağaç
|
Emınmısınız ?
|
Bu isimle kendi çektiğiniz fotoğrafı veya bitkiyi karşılaştırabilirseniz, mesela google'dan da olabilir sanırım doğru olup olmadığına siz karar vereceksiniz.
|
Cevizin türü nedir
4 Eklenti(ler)
Merhaba
Bahçemdeki ceviz türünü Ceviz yetiştiriciliği forumunda 235 nolu mesajla sormuştum ama arada kaynamış olmalıki cevap alamadım. Acaba aranızda bu ceviz türünü bilen kimse varmı? Yenilebilir mi? X |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025