agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu Ağacın Adı/Türü nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1684.htm)

sukranayalp 03-04-2008 15:54

Teşekkürler Mine Hn.

Buket Aknar 03-04-2008 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 222074)
Bu ağaca "Mercan ağacı" veya "Horozibiği ağacı" denir.

Teşekkürler.

dedeefendi 03-04-2008 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 222102)
Chrysophılla'nın legümeni hafif kanatlı gibi. O zaten olamaz. Microphylla da öyle. Bu da sizin de bildiğiniz gibi Japonica, sanırım Sn. Dedeefendi'nin ağacının legümenleri de bu şekilde.

Çok teşekkür ederim.Evet,bu ağacın meyveleri aynen böyle idi...Demek bu ağac Sophora Japonica imiş...Tekrar tekrar teşekkür ederim...

Mine Pakkaner 04-04-2008 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chaenomeles (Mesaj 222093)
Herkese merhabalar,

Bu bitki Erguvan (Cercis siliquastrum) mı acaba? Tam olarak bilmediğimden tereddütte kaldım. Bir arkadaşım bahçesine dikmek istiyor ve bunun için öncelikle adını net olarak bilmemiz lazım :)

Resimleri yaklaşık 1-2 hafta önce çektim. Oya Ağacının da böyle güzel çiçekleri var ama o sanırım temmuz ayında çiçek açarmış. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Bu bitki bir erguvan veya oya değil. Ben çiçeklerini süs şeftalisine benzettim. Bu mevsim koyu pembe çiçekleri ile bahçeyi süslerler.

Fotoğraftan çiçekleri tam seçemiyorum, galerideki fotoğraf ile karşılaştırmanızı öneririm.

http://www.agaclar.net/galeri/showim...p?i=8122&c=462

chaenomeles 04-04-2008 11:16

Çok teşekkür ederim Mine Hanım,
Resimlerin boyutlarını küçültürken netliklerini bozmuşum, ama kesinlikle haklısınız bu bir süs şeftalisi yolladığınız resimle de karşılaştırdım çok benziyor. Etrafımdaki bütün ağaçların, çiçeklerin isimlerini öğrenmek istiyorum, bir kısmını biliyorum ama eksiklerim var. Yardımlarınızla umarım başarılı olurum.

Buket Aknar 13-04-2008 14:35

2 Eklenti(ler)
Bu ağaçları bana dün bir arkadaşım hediye etti. Aldığı yerden bitkinin adını öğrenememiş. Eklediğim fotoğrafta da görülebileceği gibi beyaz renk çiçekleri var. Birinci fotoğrafta arka planda görülen bir de pembe renginden aldı ama onun çiçeği henüz açmamış. Tarife göre bodur bir ağaç türü imiş. Acaba bu bitki konusunda bana yardımcı olabilecek olan var mı?

sgokce 16-04-2008 20:17

Bu ağaç erguvanın bir türümüdür?

1 Eklenti(ler)
Herkese Merhaba,
Bu ağaç senelerdir Yalova Merkez'de derenin yanındadır. Baharları böyle güzel çiçekler açar. Acaba erguvanın bir türümüdür? Neyi sever, neyi sevmez?

limon 16-04-2008 20:43

sgokce, süs kirazı olabilir mi?
http://www.agaclar.net/galeri/showim...s&cutoffdate=1

chaenomeles 17-04-2008 10:34

2 Eklenti(ler)
% 100 olmamakla beraber bende bitkinizin Süs Kirazı olduğunu düşünüyorum. Yani Prunus serrulata

Birde bende Süs Kirazı,Süs Elması ve Süs Eriğini biraz karıştırıyorum ama kendimce şöyle bir ayrım yaptım;
Süs eriğinin çiçeği diğerlerinden daha seyrek dizilişli,
Süs kirazının çiçekleri de Süs elmasının(Malus sp.) çiçeklerinden daha açık pembe renginde ve bunlar daha sık dizilişli.

Umarım yanılmıyorumdur daha bilgili kişiler yardımcı olursa bende sevinirim.Hoşçakalın...

tourkana 17-04-2008 12:04

1 Eklenti(ler)
Bunu satan fidancı bana Alıç olduğunu söyledi ama crataegus yapraklarına şekil olarak hiç benzemiyor..Yaprak dokusu da kadifemsi..
Acaba bu ağacın türü nedir ?

ergunka 17-04-2008 12:32

bu ağacın ne olduğunu bilen var mı acaba ?

2 Eklenti(ler)
Antalya'nın kırsal kesimlerinde oldukça sık rastladığım bu ağaca halk arasında "Kurmut" deniliyor, ben bu ağaçtan bonsai yapmayı düşünüyorum. Bu ağaç hakkında ayrıntılı bilgi verebilecek arkadasım var mı ? ( Nasil bi ağaçtır, bakımı nasıl yapılmalıdır,bilimsen adı nedir gibi)

Selahattin Yılmaz 17-04-2008 12:34

Yani şimdi bonzai yapacağınız bu ağacın hiç mi resmi yok elinizde?

ergunka 17-04-2008 12:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ (Mesaj 226560)
Yani şimdi bonzai yapacağınız bu ağacın hiç mi resmi yok elinizde?

Az önce konu açarken resim eklemeyi unutmusum şimdi ekledim ;)

Selahattin Yılmaz 17-04-2008 12:42

Armutun bir türü bu. Yabani yetişen bir tür humut, çördük gibi ismlendirilen yerler var. Benim meleketimde de bir yerde bir adet meyvesi çok güzel olan ağacın olduğu bildğim var eğer nasip olursa o ağacın gözlerinden alıp aşıyla çoğaltacağım.

ergunka 17-04-2008 13:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ (Mesaj 226564)
Armutun bir türü bu. Yabani yetişen bir tür humut, çördük gibi ismlendirilen yerler var. Benim meleketimde de bir yerde bir adet meyvesi çok güzel olan ağacın olduğu bildğim var eğer nasip olursa o ağacın gözlerinden alıp aşıyla çoğaltacağım.

Bilgilendirme için teşekkürler evet armut vari ama nohut gibi cok küçük meyveleri olan bir ağaçmış bu, peki bakımı konusunda bilgi verebilir misiniz? güneşi sever mi sık sık sulanmalı mı gibi... ?

Selahattin Yılmaz 17-04-2008 13:36

Yabani bir bitki her türlü kurağa, ışığa, sıcaklığa, olumsuz koşullara dayanır.

sgokce 17-04-2008 20:38

Süs kirazı

Evet, sanırım süs kirazı. Benim fotoğrafını gönderdiğim ağaç Ev Bahçe Dergisi'nin Mart 2008 sayısının da kapağını süslüyordu. Linki : http://www.emecmua.com/DergiRead.asp...460&pn=Default:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chaenomeles (Mesaj 226514)
% 100 olmamakla beraber bende bitkinizin Süs Kirazı olduğunu düşünüyorum. Yani Prunus serrulata

Birde bende Süs Kirazı,Süs Elması ve Süs Eriğini biraz karıştırıyorum ama kendimce şöyle bir ayrım yaptım;
Süs eriğinin çiçeği diğerlerinden daha seyrek dizilişli,
Süs kirazının çiçekleri de Süs elmasının(Malus sp.) çiçeklerinden daha açık pembe renginde ve bunlar daha sık dizilişli.

Umarım yanılmıyorumdur daha bilgili kişiler yardımcı olursa bende sevinirim.Hoşçakalın...

limon 17-04-2008 20:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tourkana (Mesaj 226546)
Bunu satan fidancı bana Alıç olduğunu söyledi ama crataegus yapraklarına şekil olarak hiç benzemiyor..Yaprak dokusu da kadifemsi..
Acaba bu ağacın türü nedir ?

Tourkana çok güzelmiş ağacın. :)

zenfree 17-04-2008 22:13

1 Eklenti(ler)
Galeriye yüklediğim ağaçın türünü bilen var mı?
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=16320&c=191

Aşağıdaki fotograf sanırım ağacın altında kendi kendine çıkan filizleri.

Ferda Ülkümen 17-04-2008 22:22

Bunlar ıhlamura benziyor zenfree

Harun Parlak 17-04-2008 22:24

Tillia tomentosa Gümişi IHLAMBUR

zenfree 17-04-2008 22:24

Evet gerçekten benziyor.:) Teşekkürler Ferda Hanım.

sakagun 21-04-2008 18:30

Bu yaprak ve çiçek hangi ağaca ait bilen var mı? Çiçeğin kokusu hafif leylak gibi. Şu anda çiçekler dökülüyor. Bu çiçeğin solmuş hali. Çiçek pembe beyaz. İçinde benekler var.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1208793251

sgokce 21-04-2008 21:57

Süs elmasımı?

1 Eklenti(ler)
Bu ağaç süs elmasımıdır?

sakagun 26-04-2008 08:01

Yukarıda sorduğum ağaca EvBahçe dergisinde rastladım. Adı Pavlonya (Paulownia) imiş. Çok hızlı büyüyen bir ağaçmış.

lastmoon 28-04-2008 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar (Mesaj 225034)
Bu ağaçları bana dün bir arkadaşım hediye etti. Aldığı yerden bitkinin adını öğrenememiş. Eklediğim fotoğrafta da görülebileceği gibi beyaz renk çiçekleri var. Birinci fotoğrafta arka planda görülen bir de pembe renginden aldı ama onun çiçeği henüz açmamış. Tarife göre bodur bir ağaç türü imiş. Acaba bu bitki konusunda bana yardımcı olabilecek olan var mı?

Resimdeki ağaç türü değil, bu bence: keçi sakalı (Spiraea vulgare) bir çalı türü olsa gerek.;)

zulkufhacettepe 30-04-2008 13:35

Bu Ağaçlar Bitkiler Ne Acaba?

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, bulunduğum yerde aşağıda resimleri bulunan ağaçlar var ama ne olduğunu ve ismini bilimiyorum bilenler yazarsa sevinirim.

1.resim bi çam türü ve salkım salkım ?

2.resim önce yeşil olan sonradan kıpkırmızı yapraklı olan bir ağaç ?

3.resim küçük sarı çiçekleri olan ağaç ?

herbaryum 30-04-2008 14:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zulkufhacettepe (Mesaj 230774)
Arkadaşlar, bulunduğum yerde aşağıda resimleri bulunan ağaçlar var ama ne olduğunu ve ismini bilimiyorum bilenler yazarsa sevinirim.

1.resim bi çam türü ve salkım salkım ?

2.resim önce yeşil olan sonradan kıpkırmızı yapraklı olan bir ağaç ?

3.resim küçük sarı çiçekleri olan ağaç ?

1.Cedrus
2.Berberis
3.Jasminum

vyssera 04-05-2008 23:01

3 Eklenti(ler)
Merhaba, bugün çevremde tespit ettiğim 3 tür akçaağacın isimlerini belirleyebilir miyiz? Saygılar.

İlk ikisi aynı ağaç.

Eklenti 36401

Eklenti 36402

http://agaclar.net/forum/attachment....1&d=1207991638

Eklenti 36403

Harun Parlak 04-05-2008 23:42

İlk iki resim Acer cappadocicum Doğu karadeniz akca ağcı Yarasa kanatlı akca ağaç
3. resimdeki Acer trautvetteri Kayın gövdeli akca ağaç Kafkas akca ağaç

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025