![]() |
Teşekkür ederim Herbaryum:)
|
Hoopsii ve göknar aynı tür mü?
|
Alıntı:
|
Teşekkürler Herbaryum.
|
3 Eklenti(ler)
Bu sıralarda o kadar çok tohum ektimki, çıkanlar tamamen karıştı. Tanıyıp bana yardımcı olanlara çok şimdiden çok teşekkür ederim...
|
Alıntı:
|
tohumdan ezan çiçeği yetiştiriyorum şu an 75 günlük oldular sanırım fakat bu ezan çiçekleriyle beraber ama daha hızlı şekilde büyüyen bir fide çıktı ilk başlarda ezan çiçeğidir diye dokunmadım ama büyüdükçe ufak ufak dikenleri çıkmaya başladı bu bitki yabani ot mudur? yani koparabilir miyim? 2. ve 3. resimde en büyük olan.
Ezan Çiçekleri http://img504.imageshack.us/img504/9020/20648069.jpg Burada da birkaç tane var ama aralarındaki büyük olan yabani bitki midir? http://img35.imageshack.us/img35/7209/62585290.jpg http://img35.imageshack.us/img35/7007/66932316.jpg |
bir sorum olacak
Biraz önce Ankara'da Kennedy caddesinde yağan yağmura bakıyorduk. Şu polenlerin kokusu yağmurla karışınca ne müthiş oluyor..
Arkadaşıma sordum: ya şu ağaçların ismi ne diye -o da Akasya olabilir.. gerçi hiç akasya görmedim ya dedi ?? - Biz, üniversite mezunu eğitimli "kesimden" 3 insan burnumuzun dibindeki ağacın adını bilmediğimizin farkına vardık.. İnsanın en önemli özelliklerinden biri nesnelere ad vermesidir insan ad verebildiği şeylerin farkındadır. Yani burada fazla mesaj verme kaygısına düşmeden şu soruyu sormak istiyorum. Kennedy caddesinde sıkça var olan sarı renkli ve kesif kokulu polenleri olan ince uzun yapraklı ağaçların adını bilen var mı??? saygılar |
|
Çok sık gittiğim bu caddedeki ağaçları malesef hatırlayamadım.
Bakmak ve görmek :) Sadece bakmışım. Fotoğrafını görme sansımız olsaydı.... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Öyle ise mimoza |
Sayın Agenttor sorduğunuz dikenli bitki yabani ot, topraktaki tüm besini çekecek yetiştirmek istediğiniz asıl bitkiyi cansız bırakacaktır.
Acele sökmenizi tavsiye ederim, diken de severim derseniz, başka saksıya dikin derim. |
Sirxzyfos Sorunuzu Bonsai başlığı altında sorarsanız mutlaka cevap alırsınız, arama motoruna bonsaimin türü ne yazabilirsiniz.
|
4 Eklenti(ler)
pardon nereye yazacağımı bilemedim. bir ağaç türü var. cinsini merak ediyorum. aslında birkaç tahminim var. gövdesi beyaz olduğu için huş ağacı olabileceğini düşünüyorum. ancak boyları 40 metre kadar var o yüzden bir kavak türü de olabileceğini düşünmeye başladım. bugün fotoğraflarını çektim. ekliyorum. umarım fotoğraf kriterlerini ihlal etmemişimdir. ağacın ne olduğunu bilen var mı acaba?
|
bu bitkinin ismini bilen varmı ?
2 Eklenti(ler)
yardımcı olur musunuz ?
|
976 nolu mesajdaki ağacın yaprağı çınara benziyor bence.
|
977 ise Euphorbia trigona (süt ağacı).
|
2 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar,
Ankara Gazi hastanesi önünde iki yol arasında çiçek açan ağaçlar var. Yol boyunca... Görüntüsü çok hoşuma gitti. Fakat bir türlü türünü öğrenemedim. Aşağıda biraz uzaktan çekilmiş resimleri var. (Trafik çok hızlı aktığı için ağacın yanına gidip çekmek mümkün olmadı, Ankara Üniversitesi penceresinden çektim. Bu ağacın türü nedir? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. Sağlıcakla kalın. |
Sanırım leylak (Syringa vulgaris)
|
976 nolu mesajdaki ağaç Akkavak (Populus alba) olsa gerek.
|
Alıntı:
|
sahin022'ye teşekkürler. google'da baktım kesinlikle populus alba olduğuna kanaat getiridim. bu arada suluto adlı kişinin ağacının ben de catalpa olduğunu düşünüyorum.
|
Sahin, sabah ve selim. Tesekkurler. Catalpaya baktim, ayni bahsettigim agac.
|
2 Eklenti(ler)
Enez'de orman bitiminde bu şeyi gördüm ve çektim. Aklıma bir tür mantar olabileceği geldi. Buralarda yıllardır dolaşırım ilk defa gördüm. Nedir Bilen var mı ?
|
? Adının ne olduğunu bilen var mı?
3 Eklenti(ler)
Senelerdir dikili ye gidip gelirim ama pazarın ortasında ki küçük parkta. At arabacıların dibinde yattığı pazarcıların ip bağlayıp çadır gerdiği bir ağaç var. Her zaman resmini çekeyim derdim ama fotoğraflarını çekmem hüzünlü bir zamana denk geldi. İşin aslına bakarsanız bu ağaçla hiç bir yerde de karşılaşmadım. adını cinsini merak ediyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Uzman Arkadaşlarım,
Bu fotoğrafını yolladığım çiçek ofiste 3 yıldır duruyor ve aşırı uzadı ismini bile var mı?Ayrıca gövdesinden işaretlediğim yerden kessem bitki ölür mü? ne önerirsiniz? |
Mercan Ağacı
Alıntı:
|
Alıntı:
sayın Salman teşekkürederim. Bu sene tohumunu alıp yetiştirmeye çalışacağım:p |
Alıntı:
Drasena (Dracaena marginata) bağlantısında yazılanlar yararlı olabilir. |
ayırt edemediğim bir ağacın yaprağı
1 Eklenti(ler)
Eklenti 93583
çok net görünmüyor ama bu şeftali ağacının yaprağı mı yoksa avokado ağacının yaprağı mı baktım ama ayırt edemedim ama avokado olabilir :confused: meyveleri de koyu yeşil 10 cm e yakın top gibiydi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025