![]() |
2 Eklenti(ler)
Ardic oldugunu tahmin ettigim ama burada da arastirdigim resimlerden emin olamadigim agacim. Tam olarak cinsini ve budanip budanmayacagini ögrenebilirsem cok sevinirim.
|
2 Eklenti(ler)
Ayni sekilde ardic oldugunu düsündügüm yazin yesil olan yapraklarinin kisin sapsari oldugu cok sedigim agacim. Bunun da budanip budanmayacagini ögrenmek isterdim.
|
2 Eklenti(ler)
Bu da cam benzeri kisin ignelerini döken, büyümeyen bir agac. Gecen yil bicimsiz uzadigi icin tepesinden biraz budamistim agaca bir zarari olmadi.
|
ardıç
Alıntı:
|
süs eriği
Alıntı:
|
sedir
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yanitlariniz icin cok tesekkür ederim. Iklimimiz yumusak degil oldukca sert. Kisin hava sicakligi -20lere kadar inebiliyor. Genel olarak -10 civarinda. Ama cok dayanikli bir agac. Mazi dediginiz agacin budanip budanmadigini ögrenmek istemem cok boy atmasindandi. Tepesinden biraz budayip ´boyunu kontrol altinda tutabilirmiyiz diye merak etmistim. Saygilar.
|
4 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bayram tatilinde (30.09.2008), Çanakkale - Biga - Kepekli köyü kırsalında bir ağaca rastladım (40 derece 16 dakika 12 saniye Kuzey - 27 derece 29 dakika 39 saniye Doğu). Boyu ortalama 3-4 metre kadardı. Genç bir ağaç olduğu anlaşılıyordu. Misket büyüklüğünde, elmaya benzer kokusu ve ekşi bir tadı olan meyveleri vardı. Yerel olarak "Keçi elması" ya da "Yabani elma" olarak adlandırılıyormuş ancak ben "Malus" cinsine ait olup olmadığını anlayamadım. Bu ağacı tanıyan var mı? |
Yaprakları alıç ve meyveler ham alıç. Bugünlerde sararmaya veya kızıllaşmaya başlar.
|
Alıntı:
|
Merhaba,
Ben kitap çevirmeniyim ve zaman zaman ağaç ve çiçek isimleri konusunda zorluk yaşıyorum. Bu yüzden de bu foruma üye olmaya karar verdim. Bazen bir ağaçtan bahsediliyor, ve ben o ağacın türkçe ismini bir türlü bulamıyorum. Son örnek de şu: "Sycamore." Elimdeki sözlüklerde bu ağaca, "amerikan çınarı, frenk inciri, cümbez ağacı" gibi tanımlar yapılmış. Ama hangisinin doğru olduğunu bulamadım. Benim aradığım ağacın pervane benzeri tohumları olduğundan söz ediliyor. Tohumun otoğrafı da şu: http://www.dkimages.com/discover/previews/743/41294.JPG Bu hangi ağacın tohumudur? Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler. |
Tohum şekline bakarak Acer buergerianum (Çin akcaağcı) Üç dişli Mızrak ağcı diyebilirim AMA Diğer AKCAAĞAÇLAR da olabilir kesin cevap için yaprak yapısını görmek lazım.
|
ağaç ismi
Sevgili arkadaşlar,
Kıbrıs'ta beyaz çiçekleri güzel kokan bir ağaç gördüm, ismini bilen var mıdır? Yaprakları yenidünyaya benziyor |
Alıntı:
Kıbrıs'ta plumeria alba (ingiliz yasemini) denilen ve sizin tanımınıza uyan ağaçlar var. Google'dan ingiliz yasemini yazarak bir sorun bakalım. |
2 Eklenti(ler)
merhaba,
Bayram tatilinde kırmızı çiçekleri olan güzel bir ağaç gördüm, nedir acaba bu? Eklenti 49088 Eklenti 49089 |
Sayın MSaygin,
Türkçesi Mercan ağacı, Latincesi Erythrina galli. Trabzon da çalıştığım kurumun bahçesinde mevcut. Fakat sahilde yetişiyor, rakımı 200 m. olan yerlerde donuyor. |
Teşekkür ederim maktas61, demek ki Adana'da da yetişir, hiç gözüme çarpmamış buralarda.
|
Alıntı:
|
Bu ağacın-bitkinin adını bilen varmı?
4 Eklenti(ler)
Ağacı tanımadığım için meyvelerinin tadınada bakmadım ağaç hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi bekliyorum
|
Bu ağacın adı/türü nedir?
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sayın cybel 1. resminiz Erguvan (Cercis silliquastrum) 2.Dağ akcaağcı (Acer pseudoplatanus) 3. Helezoni söğüt (Salix matsudan " Tortuosa"
|
Sayın Tekin çok teşekkür ederim.
|
davetsiz misafir :)
1 Eklenti(ler)
Benim sevgili cevizciğimin yanında beliren bu davetsiz misafir nedir acep? Yediğim meyvelerin çekirdeklerini atardım hep belki çıkar diye. Ama bunu hiç bişeye benzetemedim.
Eklenti 51130 |
bu misafir
Alıntı:
|
Tüh yaa ben de başka bişeydir diye seviniyordum. Yapraklar fazla oval gibi ondan benzetemedim herhalde. Olsun napalım kader de bu davarmış demek :) Teşekkür ederim Sayın Meadowsons.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Herbaryum, bende mesajım unutuldu sanmıştım tekrar teşekkürler:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025