![]() |
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafları yükleyebilmek için küçültmüştüm.Biraz daha ayrıntılısını yüklüyorum.Ağaç çalı formunda,2-3 metreden fazla boylusunu göremedim.Yaprağı antep fıstığı gibi tekli.Sadece tüysü oluşumların ucunda tohumlar var.Diğer sakız türleri gibi yuvarlak tohumu yok.Reçinesi ve yaprağı sakız gibi kokuyor.Adını bilen var mı acaba?
|
Alıntı:
|
Evet akçakesmeymiş peki meyveleri yenir mi?
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu ağacın adı nedir. Bizim burada inlap diyorlar ama internette bu isimle bir bilgi bulamadım.
saygılar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
bu ağaç hakkında bir bilgisi olan yokmu :o |
Alıntı:
|
Bu ağacın adı
2 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar bu ağacın adı nedir.[ATTACH]Eklenti 112207[/ATTACH]
|
Bu ağacın adı
1 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar bu palmiye cinsi ağacın türü ne acaba!Eklenti 112208
|
Kalambaklı ilk fotodaki Japon kavağı
Palmiyenin cinsi de sanırım Washingtonia Robusta Meksika palmiyesi olmalı.. Emin değilim.. |
Sayın selis; Bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Ben de daha önce meyve, yaprak ve gövdesinin fotoğraflarını çekmiştim... http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=192e |
Bu ağacı adı / türü nedir
1 Eklenti(ler)
Bu sığlanın türünü öğrenebilirmiyim.Eklenti 112756
|
3 Cins
4 Eklenti(ler)
Sizlere sormak istesiğim 3 çeşit bitki var.
1) Küçük boylu bir çalı. Eklenti 113358 2) Arsamdaki ormandan sonra başka hiçbiryerde görmediğim bir ağaç. Pavlonyanın meyveleri gibi oluyor meyveleri. Şu anda yaprak döküyor. Gövdeside çok güzel. Eklenti 113357 3) Genelde harfiyat alınan yerlerde ve toprağı az olan yerlerde toplu olarak rastlanan yavaş büyüyen, dikenli bir ağaç. Eklenti 113359 Eklenti 113360 |
son resimdeki bitki kara diken veya çalı sert dikenleri ve yayılımcı olmasından dolayı tarla kenarlarına çit çevirme olarak kullanılır.
|
1) Ruscus aculeatus
2) Staphylea pinnata'ya benziyor. 3) Paliurus spina-christii |
Bu ne ağacı?
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar meşgul ettiğim için peşinen özür.
Ekteki fotoğrafta ön planda görünen ağacın adını, türünü bilen var mı? Toroslarda görmüştüm daha önce, ama bu fotoğraftan anlıyorum ki deniz seviyesinde bile yetişiyor. Yeni konu açıp sormadan önce araştırayım dedim ama bildiğim akdeniz ikliminde yetiştiği, pürüzsüz kızıl gövdesi olduğu bilgileriyle bunu nasıl başarabilirdim? Bunu gerçekten merak ediyorum. Arama yöntemlerine / sözcüklerine dair de yardımcı olacak bilgi verirseniz sevinirim. Saygılar, Nazik ALTINEL |
Sayın Nazik aocın yapraklı kısmının fotorafı varsa daha iyi yardımcı olabilir arkadaşlar.
Ayrıca sorunuzu bu başlıkda sorarsanız daha çabuk cevap alabileceğiniz gibi konu da dağılmamış olur. |
Yapraklı halini hiç görmedim ki. Fotoğrafı da yok. hangi bölümden bahsettiğinizi anlayamadım.
|
Doğru yere Taşınmışsınız zaten sorun kalmadı. İnşallah gövde den tanıyan arkadaşlar çıkar.
Gövde yapısı bana biraz (Sandal ağcını) anımsatdı ama emi değilim. (Arbutus andrachne) Olarak göresllerde arayın bakalım sizin ağcınıza benziyormu bulduklarınız. Akdeniz çevresi Ülkelerde doğal olarak yetişir. Türkiyenin sahil kesimlerinde yetişir. Buraya da bir göz atın benzerkik varmı. |
Ayşe Hanım'ın fotoğraflarında yapraklı halini de gövdesini de gördüm. Evet, sanırım sandal ağacı. ama aklımı karıştıran bir şey okudum: herdem yeşil olduğu söyleniyor. oysa ben yapraksız halini gördüm hep. nasıl oluyor da oluyor?
|
Sanırım çok rüzgar alan bir yerde gördüğünüz ağaç. Rüzgar yapraklarını yıpratıyordur.
|
Alıntı:
Birinci doğru. İkinciyi bir türlü bulamadım az daha tarif edersem meyvesi aşağıdaki linkteki pavlonya meyvesinin aynısı. İçinde nohut büyüklüğünde tohumu oluyor. Bunu mutlaka öğrenmem lazım kıyıya az miktarda tohum ayırmıştım çok güzel ve nadir bir ağaca benziyor. Belki yeni keşfediliyor:D http://www.sierrapotomac.org/W_Needh...uit_040731.jpg Üçüncüde çaltı çalısı sn. Güngör Salman söyledi. Arkadaşlar ikinci resmim kaldı onuda sayenizde inşallah öğreneceğim:) Saygılar... |
Alıntı:
Sandal: Sert odunlu,kısa boylu ağaç. Yaprakları karşıt, tüysüz, düz kenarlı ve az çok etli, çiçekleri seyrek salkım şeklinde ve erdişidir. Meyvesi yuvarlak bir zeytin biçimindedir. Pek çok türü vardır. Beyaz sandal(Santalum albun), Avustrulya sandalı (S.spicatum ve Fusanus spitatum), (S.austro caledonicum v.b. gibi) Bunların hepsinden sanayide kullanılan belsemsi esanslar elde edilir. [Sandalgiller: İki çenekli, çiçekli bitkiler familyası.(Santalales takımından) Sandalgiler taçsız çiçekli ağaçlardır. Çiçeklerinde yumurtalık alt durumlu, etene düzeni merkezlidir. Bunlar klorofilli halde genellikle asalak yaşayan otsu veya ağaçsı bitkilerdir. Çiçekleri erdişi veya eşeylik organlarıdan birinin körelmesi sebebiyle bir eşeyli olur. Çanak, çanaksı veya taçsı kısım dört-beş parçadan nadiren üç veya altı parçadan meydana gelir. Çiçek çevremiyle eş sayıda olan erkek organlar, dişicik borusunun dibinde veya boğazında birleşip kaynaşmıştır. Uçları dişicik tepesinden az veya çok aşkın olur. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14511 |
Alıntı:
|
Sayın Nazik,
Bu fikirleri aklınızı kurcalayan sorunların daha fazla netleşmesine yardımcı olabilir diye gönderdim. Siz birde Bir bilene soralım(Sayın Mine Pakkanere) köşemize ya da galeride Bu nedir köşemize fotoğrafını yükleyebilirseniz daha net neticeler alabilirsiniz. Saygı ve sevgilerimle. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=905 http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=191 |
Benim ikinci resimdeki ağacın cinsini mutlaka öğrenmem lazım bilen birilerini arıyorum...
|
Sayın Samsunlu55
İkinci resim Staphylea pinnata neden değil? |
yardımlarınız için teşekkürler şimdiden
2 Eklenti(ler)
Bu bitkinin ismini bilen var mı?
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025