![]() |
Jronur, bahsettiğiniz tohum orkide ağacı tohumu.
HAKAN_O, erguvan dediğiniz tohum, erguvan değil eminim. Çünkü erguvan tohumu elimde var. Bu arada çok uzun zamandır merak ettiğim bitkinin hint yağı bitkisi olduğunu öğrendim. Bazı arkadaşlara bilmediğim bu tohumdan da yollamıştım, zehirli olduğunu bilmiyordum. |
Birinci resim dereotu :)
|
Teşekkürler :) İkisi doğruysa zaten geriye de roka kalıyor, hemen yazayım etiketlerini.
|
Nariel
Tohumlar, büyük ihtimalle gülibrişime ait. MSaygin b) dereotu c) de ıspanak cevabı aldığına göre sanırım bulmaca çözüldü. :p Bereketli olsunlar. |
Üstteki mesaja bakınca daha da karıştı galiba. :p
|
Evet karıştı, a mı dereotu, b mi dereotu şimdi? :D
|
http://www.peaceseed.org/seed/brassica.html sayfasından sağlamasını yapınca, a roka, b dereotu diyebiliyorum :)
|
Bu tohumlar hangi ağaçlara ait ?
1 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar
maçka parkında dolaşırken tohumların yere düşmeye başladığını fark ettim. aralarından bir kaçını topladım ve ekim yapmayı düşünüyorum fakat bir iki tanesinin hangi türe ait olduğunu bilmiyorum.. bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. |
1-3 akça ağaç çeşitlerinin tohumları, 2 kokarağaç. 4 için çok alternatif var. Siz ağacın da fotoğrafını yükleyin.
|
teşekkür ederim Mine hanım :)
resimleri ancak bir daha maçka parkına gidersem çekebileceğim... ağacın tam olarak nerede olduğunu da bulmam gerekicek. işin komik tarafı bu tohumları ararken beni birileri şikayet etmiş :) polis geldi ve kimlik araması yaptı :) sonra derdimi anlatınca herkes sizin gibi davranması gerekirken sizi şikayet ediyorlar diyip gittiler. açıkçası çekiniyorum bir daha gitmeye :) |
B şıkkı kesinlikle dereotu.
|
Bu tohum çam ama türü ne ve nasıl çimlenir
4 Eklenti(ler)
Bu tohum çam ama türü ne ve nasıl çimlenir bilen varmı
ORADAKİ ÇAMDAN ALDIM TOHUMLARI |
4 Eklenti(ler)
merhaba bir arkadaşım bana bu tohumu getirdi adını oda bilmiyor mor salkım gibi çiçek açıyor ama sarkık değil yukarı doğru acıyor dedi adını bilen varmı acaba teşekkürler.
|
Sn.Güngör Salman elinizdeki tohumlar lablab fasülye tohumu bundan eminim.
|
teşekkür ederim sayın tolgahann.
|
Muratkalfagil'in gönderdiği resimdeki 2 nolu tohum dişbudak da olabilir mi acaba Mine hanım?
Alıntı:
|
Merhabalar,etraftaki ağaçlardan topladığım bazı tohumlar hakkında bazı tahminlerim(akçağaç ve erguvan) var bazıları hakkında ise en ufak bir fikrim yok,resimde 6 çeşit tohumu numaralandırdım,acaba tanıdık çıkan olacak mı birilerine.
Şimdiden teşekkürler. http://img8.imageshack.us/img8/2598/dsc07964.jpg |
Sayın Bohemian fotografların boyutlarını küçültüp yükleyebilseydiniz keşke, forum bölümünden bakabilirsiniz.
1 ve 3 no ardıç sanırım, 4 katalpa, 5 erguvan, akçaağacın türünü bilemeyeceğim. Bitki veritabanında var mıdır acaba? |
Ne Tohumu?
1 Eklenti(ler)
Elime 3. kişi aracılığıyla üç tane tohum geçti. Ancak ne olduğunu bilmiyorum. Bilenlerden yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
|
Hint yağı Ricinus communis
|
Çok teşekkür ederim. Bir kaç tane de çiçeğim var onların da en kısa zamanda ismini öğreneyim diyorum. Bahçe işlerinde yeni olduğum için çiçeklerin bir çoğunun adını bilmiyorum. Uygun bir zamanda onların resimlerini de gönderirim. Bu foruma bayıldım
|
Sayın Mes,
Tohumları dikecekseniz önce zımparalayıp bir gün suda bekletmeniz çimlenmeyi kolaylaştırır. |
2 Eklenti(ler)
Bu tohumların ne olduğunu bilen var mı?
|
Yukardakilerin ne çekirdeği olduğunu bilen yok mu?
|
Süs kabağı olabilir mi?
|
:D Bilmiyorum sn. Todor, ben size soruyorum, süs kabağı olabilir mi? :D
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Aynı saksıya dört çeşit tohum birden ektim ve şimdi hangisinin hangisi olduğunu bilemiyorum çiçeklenmelerini bekleyene kadar da sabredemeyeceğim.:D En çok da aşağıdakinin hangisi olduğunu merak ediyorum. Saksıya ektiğim tohumlar, kadife, açelya, yabani menekşe, hercai menekşeydi. Kadifeyi biliyorum aşağıdaki çiçek kalan çeşitlerden biri. Hangisi olabilir? Ot olma ihtimali yok çünkü iki tane birden çimlendi.:rolleyes:
|
Arkadaşlar,anneannemin verdiği tohumların neler olduğu hakkında yardımcı olabilirmisiniz lütfen.Dereotu ile rokayı yukarıdaki resimlerden dolayı ayırt edebildim ama diğer ikisi nedir acaba ?Şimdiden teşekkürler...
http://www.agaclar.net/forum/showpos...7&postcount=42 |
Sayın Suz-i Dilara bitkiniz büyük ihtimalle hercai menekşe.
Sayın Levsel fotolar karanlık ve net değil,anlaşılmıyor. Acaba tekrar çekme şansınız var mı? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025