![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu başlığa uğrayacağım aklıma gelmezdi:o Bir süre önce bazı tohumlar ektim, güya hepsini aklımda tutacaktım, insan bir yere not eder:rolleyes:
Bunlar ne olabilir, sebze olduğunu düşünüyorum? |
Öndeki sabah sefası, arkadakiler kabak, salatalık vs. tohumuna benziyor.
|
Alıntı:
Erguvan... |
1 Eklenti(ler)
Burduray, onların lablab tohumu olmadığını biliyorum. Lablab resimdeki gibi.
Teşekkür ederim Arzu:p |
Teşekkür ederim Selahattin hocam. Birileri almamışsa eğer, bu öğlen hepsini toplayayım. :)
|
Bu çiçek Ne çiçeği. Türkçe Anlamini Bilen Varmi.
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlarım,
Bir siteden aldığım bu çiçek tohumlarını ektim ve kırmızı kırmızı minik minik çıktılar, bir bilen varsa türkçesini ve yıllık bitkimi olup olmadığını yazıversinler. Saygılar. :rolleyes:;):p |
At/tilki kuyruğu.
|
Horoz ibiğine de benziyor .
|
Alıntı:
Yedi ceddime yetecek tohum yollamışsın, gerçi kargolar üst üste gelince biraz göçtü bütçe ama yine de teşekkür ediyorum, İyi akşamlar. |
Evet berduray hemen hemen hepsini topladım. ;)
Kimsenin ilgilenmediği 3 ağaç dip dibeydi. Her gün onlarca öğrenci ve yayaların geçtiği bir mekanda eğer bu tohumlar toplanmamış, sağlam kalmışsa var dı bi hikmeti. İşte o hikmet benim :o |
2 Eklenti(ler)
Bu bitkilerin ne olduğunu bilmiyorum, tohumları ekmişim ama unutmuşum da aynı zamanda.:rolleyes:
Eklenti 35369 Eklenti 35370 |
Sanırım iki resim ayrı ayrı saksılar. Birinci resimdeki büyük yapraklı olanı kabak **** salatalığa benzettim. Dibindeki minişler biber diyorum.
İkinci resimde büyük yapraklı olan bariz maydanoz. Dibindekiler öbür saksıya ekilen tohumlarla aynıysa, onlar da biber. |
http://www.gardeningexpress.co.uk/Pr...roductID=11360
Değerli Arkadaşlarım,Toprak dostları, Bu resimde göreceğiniz ilan hangi bitkiye ait Türkçe tecümesi mümkünse ?Anneanne yadigari bir ağaç, bu mevcutum buna 70-80 yıllık durumda.Çiçekleri yenebiliyordu, benim çocukluğum bunların çiçeklerini ( karıncasız :D ) yemekle geçti.Yardımcı olursanız sevinirim, birde bende kredi kartı yok imkan olur iseniz bu tohumları bu siteden almakda isterim. Sevgilerimle.. sercinyo http://www.gardeningexpress.co.uk/Pr...roductID=11360 |
Alıntı:
Diğerini bilmiyorum ama bir ağaç fidesi olsa gerek. |
Sercinyo, o bitki bir mor salkım.;)
İzzeterisan teşekkür ederim. 1 numaranın hint yağı olduğu ve 2 numaranın da japon feneri olduğu kesinleşmiş oldu.;) |
1 Eklenti(ler)
Bu çimlenen hangi bitki acaba?
|
Keçi boynuzu olabilir mi? Daha net olsaydı foto...
|
Keçi boynuzu değil arkadaşlardan birinin gönderdiği tohum her halde, daha net fotoğraf çekemedim.
|
Hangi Ağaçların Tohumu??
2 Eklenti(ler)
Tohumları bu kış, Mersin'den, torbaları hoşuma gittiği için topladım. Üzerlerinde hala tohumları var. Ne ağacı olduklarını öğrenip tohumları, benden ağaç tohumu isteyenlere göndermek istiyorum ...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Birinci resimdeki tohumlar da Gülibrişim'e benziyor.
|
3 Eklenti(ler)
Selluka olabilir mi? fasulyeye benzıyor ama boydan boya yan cızgısı var iri ve kuru bakla kadar sert.
|
Selluka değil, yandaki çizgiler lablabı andırıyor fakat lablab da bu kadar büyük olmaz.:)
|
Yok lablab tohumuna baktımda, onlara göre çok iri.
|
1 Eklenti(ler)
Bu çimlenen bitkinin adı nedir?
|
Ben asma diyorum.
|
Evet çekirdekten yetişmeye uğraşan bir üzüm :) Şu benim baklanın da ne tohumu olduğunu bilen biri varsa, lütfen diyorum. Bir gece suda beklettim ve ektim. İnanılmayacak kadar büyüdü suda bekleyince ( iki katı kadar oldu) ...
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu çimlenen bitkilerin adı nedir?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025