agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu tohum ne tohumu, bu çimlenenler hangi bitki? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1186.htm)

egemenbasar 10-08-2006 17:16

arkadaşlar bilen lütfen yardım etsin....

4 Eklenti(ler)
arkadaşlar küçükten beri bende olan bu merak siteyi görmemle birlikte çok yüksek bir düzeye ulaştı neredeyse bulduğum herşeyi bir yerlere ekiyorum...daha bir sonuç alamamış gibiyim ama neyse inşallah diğer denemelerimde sonuç elde edicem.sokağa çıkıp - ki bizim burası ormanlık bir yer bulduğum ağaçlardan bir sürü tohum topladım ama ağaçların ismin bilmiyorum yalnız bir tanesi çama benziyodu ama epey küçüktü...bu tohumların ne tohumu olduğu söylerseniz bir de nasıl çimlendireceğimi söylerseniz çok memnun olucam...şimdiden çok sağolun..

Eklenti 3101

Eklenti 3102

Eklenti 3103

Eklenti 3104

egemenbasar 10-08-2006 17:32

tamam buldum iki tanesi ak ağaç da diğerleri nedir çözemedim... ve bu akağaçları nasıl çimlendiricem bilemedim....pamuğun arasına mı koysam acaba???

Mine Pakkaner 10-08-2006 17:45

Tohumdan acer palmatum üretimi konusunu okumalısın.

1.Bir başlık açmadan önce ilgili konuları gözden geçir. Arşivleri oku. Bu konu önceden konuşulmuşsa ve doğru yerde sorulmazsa cevap alamazsın.
2.Doğru başlık açmalısın. Arkadaşlar bilen yardım etsin türünden bir başlık uygun değil. Örneğin bir soru cevapladım aşı ile ilgili ve güllerde aşılama başlığı koydum ki burada konuşulana arama ile hemen ulaşılsın.
Bu tohumlar hangi ağacın diyebilirsin.
3. Yüklediğin resimlerin eni forum sayfası boyutlarını zorlamamalı,açmamalı.

Kolay gelsin. :)

memet 10-08-2006 18:44

resimlerden gördüğüm kadarıyla tohumlar yeşil duruyor.
olgunlaşmamış tohumlar olabilirler.
tohumların tamamen olgunlaştığından emin olmalısın.

Mine Pakkaner 10-08-2006 19:40

İkinci resimdeki tohumlar çınar gibi duruyor. Üçüncü de mazı sanırım.Bakalım ormancılar doğrulayacak mı?

sezinci 10-08-2006 22:18

Aynen katılıyorum.

İlk bakışta ikinci fotoğraftakiler meşe palamudunun kapçıkları gibi duruyor ama değil.
Karıştırılmasın

ceratonia 11-08-2006 01:02

Değerli meslektaşım Yılmaz Bey 2. sanki meşe tohumunun kapçığını andırıyor.Kapsülleri yok gibi.Affınıza sığınarak...

sezinci 11-08-2006 08:28

Ben de ilk bakışta sizin gibi düşünmüştüm ama bildiğiniz gibi meşe palamudunun kapçığındaki saçaklar daha sert ve kısa olur. Kapçık kadeh görünümündedir. Ayrıca bunlar hala yeşil olmasına rağmen ucunda palamut yok. Bu nedenle çınar diye düşünüyorum.

gümüş 11-08-2006 09:30

bende çınar olduğunu sanıyorum ama tohumlar sanki hala yeşil

ibuprofen 11-08-2006 11:26

bence 3. keçiboynuzu değil...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ormanbotanigi
Benim değerlendirmeme göre sırasıyla;
Acer negundo - Dişbudak yapraklı akçaağaç
Robinia pseudoacacia - Beyaz çiçekli yalancı akasya
Ceratonia siliqua - Keçiboynuzu

şu an keçiboynuzu yetiştirmekteyim ve bu bitkinin keçiboynuzu olmadığını söyleyebilirim. Diğer ikisine katılıyorum.

sezinci 11-08-2006 12:01

İbuprofen,
verdiğin linke tıklayınca sayfa açılmıyor. Düzeltir misin?

ormanbotanigi 27-10-2006 23:27

egemenbasarın eklediği 4 resimin tanımlanması;

1) Acer campestre - Ova akçaağacı
2) Acer negundo - Dişbudak yapraklı akçaağaç
3) Quercus cerris - Saçlı meşe
4) Biota orientalis - Doğu mazısı

ormanbotanigi 27-10-2006 23:34

1 ve 2 numaralı resimdeki akçaağaç tohumları iki farklı türe ait. Herkese iki resmin bir olduğunu düşünmüş. Dikkat ederseniz ilk resimde tohum kanadının birbirine yaptığı açı 180 derece ve tohumlar yuvarlak. İkinci resimde 90 derecelik bir açı var tohumlar ise uzun. üçüncü resimde kadeh palamutu tamamen kapatmış. Buda saçlı meşe olduğunu gösteriyor.

kürşad 24-12-2006 20:33

http://i112.photobucket.com/albums/n...r/HPIM2475.jpg

http://i112.photobucket.com/albums/n...r/HPIM6308.jpg

imo 29-04-2007 00:56

1 Eklenti(ler)
Maydonoz tohumlarını ekerken acaba olurmu diye bir kaç elma çekirdeği attığımı hatırlıyorum bir yere fakat genede emin olamıyorum acaba bu minik bitkiciklerin büyüyünce elma ağacı olma ihtimalleri varmı??Yoksa teşhis için çokmu erken henüz?

apo9816 30-04-2007 17:37

arkadaş bence 2. si akasya türü bende diktim şuan balkaonda saksıda var ve 2. senesi

Naci Erdem 23-05-2007 16:18

Bunlar ne tohumu?

1 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar,
Dün yolda giderken yerlerde bir şeyler dikkatimi çekti ve bir miktar topladım. fotoğrafta da görüldüğü üzere bunlar bir tohum ama hangi ağacın tohumlarıdır bilemedim, bulduğum yer Balıkesir şehir içinde yol kenarında, bölgede çam ağaçları dikili ama ben en azından daha önce topladığım için çam tohumunu biliyorum,
iyi günler diliyorum..

sukranayalp 23-05-2007 16:44

fıstık çamı tohumu.

soframiz 12-06-2007 22:42

Fistik cami tohumu

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Naci Erdem (Mesaj 108031)
Değerli arkadaşlar,
Dün yolda giderken yerlerde bir şeyler dikkatimi çekti ve bir miktar topladım. fotoğrafta da görüldüğü üzere bunlar bir tohum ama hangi ağacın tohumlarıdır bilemedim, bulduğum yer Balıkesir şehir içinde yol kenarında, bölgede çam ağaçları dikili ama ben en azından daha önce topladığım için çam tohumunu biliyorum,
iyi günler diliyorum..

Evet daha önce cevaplanmis zaten ben de tasdikliyorum. Fransa'da topladim ben bunlardan ve gecen sene 3 gün su da beklettim topraga diktim simdi mini mini fistik cami agacim var balkonda. Yetistirmek isterseniz benim gibi 2-3 gün su da bekletin ve topraga dikip normal sulayin cikmasi biraz zaman aliyor.

A.Şahin 26-07-2007 23:03

3 Eklenti(ler)
Doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum ama bir sorum var. Bu fotoğraflardaki tohumlar nedir? Bir arkadaşım vermişti ama o da bilmiyor ne olduklarını. Çimlendirmek istiyorum bu konuda bi fikri olan varsa paylaşabilir mi? Kestaneye benziyorlar ama değil. Epey sert kabuklular...

Sebahattin Sargın 27-07-2007 18:38

Tam olarak emin değilim ama ben at kestanesine benzettim...

Selahattin Yılmaz 27-07-2007 19:19

Bunlar Aesculum hipocastanum - At kestanesi tohumları...

herbaryum 27-07-2007 19:35

At Kestanesi tohumları bildiğim kadarıyla soğuk görmeden çimlenmiyorlar, bu konuda bilen birilerinden yardım alsanız iyi olur. Ben buzdolabında sakladığım kestanelerin çimlendiğine şahit oldum. Plastik poşet içinde buzdolabının sebzeliğinde saklamaya çalışırken çimlenmişlerdi. Ama yine de bu konuda size daha iyi çözüm sunacak birileri vardır sanırım forumda. Uygun başlık altında mutlaka yardım alırsınız.

Selahattin Yılmaz 27-07-2007 22:32

Tohumları şimdi aldıysanız işe yaramaz ancak ekim kasımda alır hemen yetişeceği yerde dikerseniz iyi olur. Fakat çimlendiğinde gölgeleme yapmalısınız aksi durumda güneş yapraklarını yakıyor bilesiniz.

A.Şahin 28-07-2007 18:55

Anlıyorum, çimlenmeleri için taze tohum olmaları gerekli yani. Neyse ekim kasım gibi tazesini bulmaya çalışırım...

35izmirlee35 21-09-2007 14:00

merhaba arkadaşım bana göre bu dişbudak ama akça ağaçda olabilir .

karaselvi 27-09-2007 09:28

Maydonoz tohumlarını ekerken acaba olurmu diye bir kaç elma çekirdeği attığımı hatırlıyorum bir yere fakat genede emin olamıyorum acaba bu minik bitkiciklerin büyüyünce elma ağacı olma ihtimalleri varmı??Yoksa teşhis için çokmu erken henüz?

Kavun kabak **** karpuza benziyoz. Ama ağaç olmadığı kesin.

seyhan2666 01-10-2007 07:27

1 Eklenti(ler)
Bunun ne olduğunu bilen varmı !
Biraz kaktüse benzettim ama ?
Eklenti 21784

Penelophe 01-10-2007 07:43

Selamlar Seyhan 2666:)
Bu bitki, Euphorbia Mili **** Euphorbia Croizatii .
Linklerde bilgi mevcut. Fakat hangisi olduğunu biraz daha büyüyünce anlayacaksın sanırım.;)

asker 04-11-2007 20:51

At kestanesi tohumları çok zehirlidir.Bunların birtanesini yemek yetişkin bir insanı öldürür.At kestanesinden cilt için ilaçlar yapılmaktadır.Aktarlar bunu bilir cildi gerginleştirir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025