![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Ertürk beyin sorduğu bitki balıkçı'nın da tahmin ettiği gibi yılan yastığı.Yaprakları sebze olarak tüketilir.Kökleri ise kullanım şekli ve dozajı bende saklı hemoroid iyileştirici özelliği halk arasında bilinen bir bitki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
6 numara Calendula officinalis diğerleri hakkında bir fikrim yok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Aylin sorduğunuz ağacın adı gleditchia |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Otçu
|
1. Anagallis arvensis 2. Tordylum apulum 3. Sinapis alba (Hardal) 4. Taraxacum sp. (Karahindiba) 5. Anchusa azurea (Sığır dili) 6. Calendula officinalis (Portakal nergis) 7. Fumaria sp. Hepsinin Türkçesini hatırlayamadım. Bitkilerin Türkçe isimlerini gösteren kitap okulda. Eğer ihtiyacınız varsa araştırabilirim |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2007
|
![]() Yeni taşındığımız evin ufak sayılabilecek bahçesinde bulunan bu ağaççığın ne olduğunu bilen birileri varsa çok memnun olurum. Çok hoşuma gidiyor kendisi. Görece farklı bir yapısı var. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Otçu
|
Fagus sp. (Kayın) Eğer yaprağının kenarlarında tüyler görüyorsan Fagus orientalis (Doğu kayını) diyebilirsin. Eğer göremiyorsan Fagus sylvatica'dır |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Kiraza benziyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Bu soğanlı bitkimin adını arıyorum
Kendisi soğanlı bir bitki ve bugünlerde çiçek açtı.İsmini bilen arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Balıkçı'ya katılıyorum. Bence de kiraz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Sn Bambi, Bu bitkinin çiçekleri biraz daha değişik olanından annanemin bahçesinde vardı. O yörede bu çiçeğe "DOKUZ DONLU" diyolar. (Kat kat çiçek açması nedeniyle..) Sizin fotoğrafınızı görene kadar aklıma gelmemişti google'de aratmak. Birde baktımki meğerse Haseki küpesiyle aynı bitkiymiş. Bende yeni öğrendim. (Haseki Küpesi = Dokuz Donlu, Sultan Küpesi) Geçen sene bu bitkinin tohumlarından almıştım. Bende Haseki küpesini nerden ve nasıl edinirim diye düşünüyordum. Meğerse elimin altında tohumları varmışda haberim yokmuş. Selamlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2006
|
bu bitki hakkında bir bilen varsa, lütfen ayrıntılı bilgi
![]() Bu mesaj, Todor tarafından imla deformasyonu nedeni ile düzeltilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2006
|
Alıntı:
Bu mesaj, Todor tarafından imla deformasyonu nedeni ile düzeltilmiştir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Kaybettik...
|
Aslında uzun ömürlü de çiçek olmadığı doğru bu hindistan cevizi ağacı veya palmiyesi lakin evde uzun vadeli bakabilmek zor dışarısı için de malüm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Kaybettik...
|
bende camelia siensis'e benzettim yani bildiğimiz çay... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Ben yapraklarından bendeki Gardenya'ya benzettim.Çiçekleri çok güzel kokar.İnşallah doğru tahmin etmişimdir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Benim, latince adını öğrenmek istediğim bir çiçek var, ancak fotoğrafını foruma bir türlü yükleyemiyorum. Nasıl yapabilirim ? Nasıl yükleme yapacağımı okudum ve denememe rağmen özelliklerden adresi kopyalayıp yeniden nereye yapıştıracağımı bulamadım . ( yeni olduğum için biraz da acemiyim ) Bilgi verirseniz sevineceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar.Tekrar olmasın, sorulup cevaplanmış olmasın diye 25 sayfayı okudum ancak bulamadım sayfaların devamını vakit buldukça okuyacağım ama ben de aşşağıda ki bitkinin ne olduğunu sormak istiyorum.Dilerim fotoğrafları düzgün yükleyebilirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Benim de bilemediğim bir bitki var. Kızıltoprak'ta demiryolu kenarında 3-4 tane var, çalı görünüşlü . Kırmızı porsuk meyvesine benzeyen ancak çift uçlu meyvesi var . Meyve sulu, ince bir kabuğu var, etli kısmı da parlak kırmızı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-07-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |