![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
since_1071, yanlısım olabilir, ama ranunculus sp. türkçe adı ile düğün çiçeği olmalı... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2007
|
5t of Tilia officinalis flos; 5t Crataegus flores cum folium Sevgili arkadaşlar yukardaki 2 bitkinin türkçe adları nelerdir.Ihlamur olabilir mi?Varsa nerelerde yetişiyor.Teşekkürler. Bir de 5t bir anlama geliyor mu? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Otçu
|
5t ne anlama geliyor bilmiyorum. Ama Tilia officinalis Ihlamur ve Crataegus türleride genel olarak alıç isminde bilinir. Bu arada canım alıç çekti. Foruma böyle iştah kabartıcı bitkileri sokmayın lütfen ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Merhaba rynk. Hoşgeldin.İlk önce yeni gelen arkadaşlar başlığında kendini tanıtırsan soruna kolaylıkla cevap alabilirsin ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Doğasever
|
Alıntı:
Sanırım kendi sorumun cevabını buldum. Bu tahmin ettiğim kadarı ile "Canola" Diye bir bitki. Yağ yapımıda kullanılıyormuş. Teşekkürler. Burada da Canol bitkisinin farklı fotoğrafları mevcut. Birde biodizel yapımında kullanılıyormuş. http://images.google.com.tr/images?q...=1&sa=N&tab=wi |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2007
|
bu çiçeğin adı nedir? bir de bunun gövdesinde ve yapraklarının sap kısımlarında yapış yapış saydam damlacıklar oluştu,çiçekçiye sordum onlar zamanla böcek olacak dedi,doğru mu?doğruysa ne yapabilirim?çiçekçideki ilacı alıp sıkayım mı?lütfen yardım.![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Önce evde bir kısım bira ile bir kısım su karıştırıp bitkinizin sorunlu bölgelerini bu karışıma batırılmış bir pamukla silin ve bu uygulamayı birkaç gün ara ile 2-3 kez yapın. Eğer çözüm olmazsa çiçekçinizin önereceği bir ilacı uygularsınız. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Bu bitkinin adı Agloanema olması lazım. Ama diğer sorunuz hakkında bir bilgim yok ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Kekik konusunu okuyordum, geçen yaz çektiğim fotoğrafın hangi tür olduğunu merak ettim. Bir de boylanan ve beyaz çiçekler açan cinsi var ama onun fotoğrafı yok. İnşallah yazın çeker, buraya koyarım. Bu pembe çiçekli olan ve yere yayılan , hangi tür kekik? ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
ada
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sayın Balıkçı ve Sayın Volkan, Thymbra biraz daha uzun ve çalımsı olur. Bu bitki daha çok Thymus'a benziyor. Taşların üzerinde veya toprak üzerinde yastık gibi yapılar oluştururlar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Doğa Sever
|
Bu çiçeğin adı nedir.?
Arkadaşlar Merhaba; Doğa tanıdıkça zenginleşen her gün bize bir başka güzeli karşımıza çıkaran eşsiz bir kaynak.İnsan onu tanıdıkça ilgisi ve hayranlığı dahada artıyor.Böyle olmasıda çok normal.Çünkü her bilginin kaynağı,ip uçları orada.Cardemine benzettiğim ve resmini eklediğim bitkinin/çiçeğin ismi hakkında yardımınıza ihtiyacım var.İlginize şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2007
|
bu cezayir menekşesi gibi görünüyor |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Merhaba arkadaslar, aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz bitki annem tarafından tohumdan yetiştirildi. Tek bir tohumdan büyüyen bu bitki kışın bütün yapraklarını döküp yazın tekrar yeşeriyor. İşin ilginç tarafı yemyeşil körpecik yaprakların üzerinde gördüğünüz çiçek sanki plastik bir malzemeden yapılmış gibi sert ve kuru. Annem bu bitkiye kuru çiçek ismini takmış. Bense gerçek ismini merak ediyorum. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Tekrar merhabalar, İlk dört fotoğrafta görünen bitkiyi annanemin bahçesinden almıştım. Bu bitki çiçek açmıyor. Sadece yapraklarından çıkan kokusu biraz enteresan. Hafiften acımsı, hafiften limonumsu keskin bir kokusu var. Aslında güzel mi, kötü bir kokumu anlamış değilim. Annanem bu bitkinin adının "kolonya çiçeği" olduğunu söylemişti. Kokulu olması nedeniyle ıtır bitkisi ile bir akrabalığı varmıdır. **** bu çiçeğin tam adı nedir. Annanemin "kolonya çiçeği" derken bıyık altından gülüşünü gözümden kaçmadı. Sanırım benimle dalga geçti. Son fotoğraftaki bitkinin ise nane olduğundan adım gibi emindim. Bir sabah poğaça almak için uyur uyanık pastaneye giderken, yol üstündeki bir çiçekçinin yanındaki ağacın kökünde farkettim bunu ben. "nanenin burda ne işi var" diye içimden geçirirken yanımdan geçen yaşlı bir amca bana bunun lavanta olduğunu söyledi. Ona ısrarla bu bitkinin nane olduğunu, nane bitkisini çok iyi tanıdığımı söyledim. Çaktırmadan kırdığım dal neticesinde büyüyen bu bitkiye dokunduğumda, arada lavanta, arada nane kokusu alıyorum. Nane gibi kolay büyümüyor. Boyuna uzuyor. Dediğim gibi hafiftende lavanta kokuyor. Gercekten lavanta olabilirmi acaba... |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bu bitki Helicrysum Bracteatum olmalı. "Strawflower" olarak geçiyor ama bizde hasır çiçeği diyorlar mı bilmiyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Kienne, verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Benimkinin aynısı. Googlede aradığımda biçok çeşidinin olduğunu gördüm. Ama çiçeğinin kemiksi yapısı inanılmaz. Resimde bunu anlayamıyoruz tabi.. Dokunmak lazım. Tekrar teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Ölmez otu diye biliyorum ben bu çiçeği, kuru çiçek aranjmanlarının vazgeçilmezi. Olgun çiçekleri toplayıp düzgünce saplarından bağlayın ve ters olarak asıp kurutun, sonra aylarca vazolarınızı süslesin......Renkleri solmaz.... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|