![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Otçu
|
Cytinus hypocistis subsp. kermesianus
Arkadaşlar fotoğrafta gördüğünüz bitkiyi İzmir Bornova Evka-3 tepelerinde Tüylü Laden'in (Cistus creticus) köklerinde buldum. Bu bitki yarı parazit ama türünü bilemiyorum. Eğer türünü biliyorsanız cevap gönderebilirmisiniz? Flora of Turkey kitaplarına bakacağım ama epifitlerin tayin anahtarını bilemediğimden yardım istiyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Otçu
|
Arkadaşlar paraziti sonunda buldum ![]() Rafflesiaceae ailesinden Cytinus hypocistis subsp. kermesianus. Bu tür Antalya, Aydın, Bursa, İstanbul, İzmir, Denizli ve Muğla'da sadece Cistus creticus'un (Tüylü Laden) köklerinde parazit olarak yaşıyor. 3. ve 6. aylar arasında çiçekleniyor. 0 ile 450 metre arasında görülebiliyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Otçu
|
Bende bu bitkiyi maki ile Pinus brutia ormanının sınırında buldum. Çiçeği çok güzel ama parazit ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2007
|
Bu çiçek harika
Bu çiçek dünya güzeli, rica etsem banada ulaştırabilir misiniz? Kargo ücreti bana ait. İlginç olduğu kadar görüntüsü büyüleyici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Bendeki çiceğin resmini gönderiyorum. Çiçeğin adını bilen biri varsa ve söyleyebilirse çok sevinirim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Adını bilmiyorum.Ama çocukluğumda bizde vardı..Bahçede güneşte durduğu için mi bilmiyorum yaprakları kırmızıydı.Yani kırmızıya çalıyordu.Anneannem dalından çoğaltırdı.Hani yeni çıkan yaprakların içindeki renk var ya işte öyleydi...İnanır mısınız küp kırığının ,delik kovanın içinde öyle yetiştirirdi, anneannem.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Bir çeşit tradescantia ya benziyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Evet doğru benzetmişsiniz çok yıllık süs bitkileri altında tradescantia spathacea diye isimlendirilmiş.Bakımı hakkında herhangi bir bilgi bulamadım malesef.Gerçi zanedersem biraz arsız bir bitki bakımı için herhangi ekstra hiçbirşey yapmadım.Çok teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
|
Benim çiçeğimi kimse tanımıyor mu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2007
|
Merhaba Merdiye, Ben de aynı çiçeği sormuştum, sonra tesadüfen nette dolaşırken buldum. Genel ismi "Kohleria" imiş. Afrika menekşesi ile aynı aildenmiş ve bakım koşulları da büyük ölçüde benzermiş. Birçok çeşidi varmış. Şu adresten inceleyebilirsin: http://www.gesneriads.ca/genkohle.htm Anlattıklarına bakılırsa ikimizinki aynı alt grupta gibi gözüküyor. Ama bu kadar çeşidin içinden ben, benimkisi hangisi tam emin olamadım :-) Sevgiler |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
namtha arkadaşım 3 sıradaki resimde duvar dibinde uzun yeşil yapraklı bir saksı var o çiçegin adı ney acaba?Bende bir ara vardı kaybettim ve bulamadım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
|
Teşekkürler E Ferah. Çiçeğimin adını öğrendiğime çok sevindim.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Latince adı:Ceropegia linearis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
Bu bitkiyi bilen var mı?
Değerli arkadaşlar Güneyde bir yerlerde gördüğüm ve adını bilmediğim bir bitki hk. da bilgi edinmek istiyorum(eğer bilen gören varsa). Ayvaya benzeyen, sarı renkte, üzeri pütürlü, ortalama ayva ve biraz daha büyük olan, yenmeyen yanlış hatırlamıyorsam birkaç meyvenin aşılanması ile elde edilen bir süs bitkisi. Bu bitki ile ilgili bilgi ve resim gönderecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. kbergul@yahoo.com Düzenleyen aybala : 18-04-2007 saat 11:58 Neden: mesaj taşındı ve imla |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Yukarıdaki bilgilerden bitkiyi tanıyabilecek arkadaş olur mu bilemiyorum ama sorduğunuz bitkinin fotoğraflarının mail adresine gönderilmesi yerine madem ki burada sordunuz burada cevaplanması daha doğru gibi. Hem biz de öğrenmiş oluruz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
-
|
Arkadaşlar aşağıda resmi görülen Salsola (Tumbleweed, Saltwortö Russian thistle) bitkisinin Türkçe ismini bilen varmı acaba? Sözlüğe baktım horoz ibiği **** yabani kadife çiçeği demişler ki hiç inandırıcı gelmedi bana. Anadoluda kurak, yarı kurak bölgelerde sıkça rastlanan yazın kökünden koparak rüzgarla savrulan ve bu sayede tohumlarını geniş bir alana yayma yeteneğine sahip olan bir bitkidir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Yılan yastığı olarak forumda geçtiğini sanıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Sapancada geziye gittiğimiz bir fidanlıkda çektim bu resimleri fidanlıkda çalışanşarda tür ismini bilemediler hocamız yanımızda olmadığı için öğrenemedik. telefonumla çektiğim için pek net değil yardımcı olursanız sevinirim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|