![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
yanlış anlamayın... siz zaten cevabı yazmışsınız... ben araya girdim gibi olmasın... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Doğa Sever
|
Scilla bifolia
Volkan ilgine teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Ferda Ülkümen , özür dilerim. Çok hızlı baktığım için konuları karıştırmışım. Daha çok Viburnum çiçeklerine benziyor.Viburnum plicatum olabilir. Clerodendrumu tohumdan yetiştirmeyi üstüste bir kaç sene denedimsem de tutturamadım. Siz nasıl yaptınız? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Otçu
|
Selam Selahattin bey. Fotoğrafını göndermiş olduğunuz bitki Jasminum fruticans. (Türkçesi: Sarı çiçekli yasemin) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2007
|
Bu sarmaşığın adını bilen varmı?
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Selahattin Bey; Acanthus'un ismini Şükran hanım buldu,hakkını yemeyelim.Eve gelince bende baktım,Lütfi Arif Kenber'in kitabında buldum.Çok güzel bir gölge bitkisi,pek bakım da istemiyor.Gölge alanları doldurmak isteyenlere tavsiye edebiliriz değilmi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2007
|
![]() Ben de Ankara'da evimin yakınlarında bulunan bu kır çiçeklerinin isimlerini merak ediyorum, bileniniz var mı acaba? kırmızı olan ilk kuruttuğumda kıpkırmızıydı daha sonra kenarlardan sarardı.. Yaklaşık nisan sonu-mayıs ortası gibi ortaya çıkıyorlar ve yaz ortasına kadar rastlıyorum. Teşekkürler! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ada
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sayın Sedi, üstteki ikisi Consolida'ama farklı türler, kırmızı çiçekli olan Adonis aestivalis, soldaki Heliotropium (europaeum ? türü) olabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sn Selahattin Yılmaz (378 nolu mesaj), sizin fotoğraftaki bitki gerçekten sarmaşık mı yoksa duvara dayanmış bir ağaççık mı? Ağaççık ise x Laburnocytisus adamii olma ihtimali var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçcık değil maalesef kalın bir gövde oluşturana kadar sarmaşık tarzı sürgünler atıyor ve srılacak bir yer bulunca sarılıyor ve dik duruyor.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Otçu
|
Paraecox olurmu öyle şey. Önemli olan ortak bir kanıya sahip olmamız her yazışınızda konu daha bi kesinlik kazanır herşey netleşir ![]() Düzenleyen Volkan : 17-04-2007 saat 20:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Otçu
|
Selam Sedi gönderdiğin fotoğraftaki Mavi olanlar Linaria sp. (Türkçesi: Nevruz otu)veya Anarrhinum sp. google dan resimlerine bakıp hangisine daha çok benzediğine bakabilirsin. Sol alt köşedeki bitki Heliotropium sp. Kırmızı çiçeği olan ve beyaz çiçeği olan bitkiyi bu fotoğraftan tayin etmek çok zor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2007
|
![]() www.superseeds.com sitesinden sipariş etmeyi düşündüğüm bir çiçek türü. irish eyes rudbeckia çiçeğin ismi. siparişin 1-2 haftada geleceğini düşünürsek. ve ankarada oturduğumu hesaba katarsak. çimlendirten sonra bahçemde büyütebilirmiyim bu çiçeği??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Clematis Lespedeza olabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Google de arattım, ancak bizim bitkiyle benzer özelliklere sahip bir bitki resmine rastlayamadım. Acaba diyorum nasıl bir fotoğraf göndersemde net bir sonuca ulaşsak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sn Selahattin Yılmaz Rodochiton'a da benziyor. Çiçekleri makro çekerseniz daha iyi anlaşılacak. Yaprakları gerçi benzemiyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
Benim elimde bu yapraklar var. Yaprakları akrabamdan aldım fakat çiçeğin adını bilmiyor. Elimden geldiğince tarifini yapmak istiyorum; çiçeğin bu boylarda bir sürü sık halde duran koyu yeşil yaprağı var, baharda kırmızı külah gibi gösterişli çiçekler açıyor. Çiçeklerinin ortasında bayağı uzun ok gibi bir çıkıntı var. İç mekan bitkisi, güneş alan yeri çok seviyor. Yaprakları aldım ve güneş gören cam kenarına bardak içerisinde suya koydum. Bir on gündür duruyorlar, büyük yaprak aldığımda yaralıydı, hallerinde bir değişiklik köklenme görülmüyor. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Mahir Bey, anthurium da gelişme var mı? Ben yeni aldım, Yarı ve tam gölgelik yerleri sever yazıyor Bauhaus'un küçük broşüründe, siz bu ara çözmüşsünüzdür ilmini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Doğasever
|
Bu Bitkinin / Çiçeğin Adı Nedir?
Merhabalar, ![]() Bir gezi sırasında sıkça gördüğüm ve adını merak ettiğim bir bitki/çiçek. Bu bitki/çiçek hakkında bildiğim tek şey aralarında dolaşırken üzerinizi sarı renge boyaması. Bu bitkinin adını merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitki kanola (kolza) (Brasicca napus Oleifera sp.) resimdeki çiçekli hali... |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|