![]() |
|
![]() |
#4381 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sayın Ferda Ülkümen. Clarkia olarak Googleda arattım, resimli türlerinin arasında çiçek,gövde,yaprak ve tomurcuk yapısı olarak ençok "Clarkia amoena N, Godetia" ya benziyor. Esasında aynısı diyeceğim de, gündüz gözüyle bir kere daha bakmam gerekiyor. Saygılar Düzenleyen tugo : 07-01-2009 saat 17:47 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() |
![]() |
#4382 |
Ağaç Dostu
|
Sn Tugo; ben çiçeğinizi "Keten Çiçeği" ne benzettim ama konunun uzmanı olmadığım için pek de iddia edemeyeceğim. Geçen yıl yetiştirmiştim, yaprak dizilişi ve çiçeği oldukça benziyor ama yine de emin değilim. Ferda hanım bu konuda benden daha bilgili diye düşünüyorum ama siz yine de bir araştırın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4383 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu çiçeğin adı ne acaba ve bu bir sukulentmi ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4384 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uyarınız sonrası, netde keten (Linum) çiçeği ve clarkia olarak aradım ve mukayese yapmak istedim. Ancak birbirlerine o kadar çok benziyorlar ki, benim bilgi ve gözlem seviyemle asıllarını bile bir birinden ayırd etme şansım yok zannedersem. Linum ve clarkia bana sanki aynı çiçeğin iki farklı türü gibi geliyor bakınca, ama değiller. Yaprak sayıları her ikisinde de 5 adet. Dediğiniz gibi gövde yaprak ve tomurcuk dizilişleri de her iki türde hemen hemen aynı. Yalnız bulduğum bilgiler arasında keten çiçeğinin, resimlerinde de gördüğüm gibi, sadece mavi, beyaz ve ender olarak da sarı renklerde olduğunu öğrendim. Bendeki ise kırmızı. Bütün bulabildiğim bu. Saygılar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4385 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Günebakan ,ben çiçeğinizi lavantaya benzettim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4388 |
Ağaç Dostu
|
Günebakan'ın çiçeği
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4389 |
Ağaç Dostu
|
Evet senin linkini verdiğin çiçeğe benziyor Nurbahar hepinize teşkkür ederim arkadaşlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4391 |
Ağaç Dostu
|
Aslında bunu bana Başbahcıvan gönderdi ama adını yazmamış belki kendi gelir yazar bekliyelim bakalım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4392 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitkinin adı nedir
Merhaba, geçen gün İzmirin bir dağ (Nif)köyünde bu bitkiye rastladım. Meyvenin tadına baktım,biraz acı,biraz da tatlımsı. Goji bery ye benzetmiştim,yanılmışım. Adını bilen var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4394 |
Ağaç Dostu
|
Yok değil Mine hanım biberiyeyi biliyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4397 |
Ağaç Dostu
|
Yayılıcı ve normal dağ muşmulası bende var. Bu onlara benzemiyor. Yayılıcı d. muşmulası daha simetrik yaprak, meyve ve sürgün yapısı vardır. Meyveler daha küreseldir. Dağ muşmulasının meyveleri de salkım şeklinde yaprakları büyüktür. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4401 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4402 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Başbahçıvan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4403 |
Ağaç Dostu
|
Bitkiseverler,diffenbachya çeşidi olduğunu düşündüğüm ama emin olamadığım üzerinde ''dief vesıvıus'' yazan bitki ile ilgili bilgi verebilecek bir arkadaş varmı? Özellikle bakımını öğrenmek istiyorum çünkü bitki iyi durumda değil,kurtarmak istiyorum. Düzenleyen Nejla K. : 12-01-2009 saat 13:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4404 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Vildan Hanımın galeride yayınlıdığı bu fotoğraftaki çiçek Rhodendron ponticum mu yoksa sarı kantaron otu mu? Düzenleyen Sebahattin Sargın : 13-01-2009 saat 13:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4406 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2008
|
Arkadaşlar size birkaç sorum olacak, yanıtlarsanız sevinirim. Buraya taşınalı yaklaşık 3 ay oldu. Evimin arka bahçesinde bir ağaç var, ben okaliptüs olduğunu düşünüyorum. Baharda görmediğim için emin olamıyorum. Bahçe ben geldiğimde çok kötü durumdaydı, her yeri otlar kaplamıştı. Ben Kasım ayında yoğun bir çalışmayla temizledim. Bir süre önce siyah yuvarak tohumlardan resmini koyduğum bitkiler çıktı bahçenin birkaç yerinden. Bunlar okaliptüs tohumu olabilir mi acaba? Kökleri çok sağlam, sebzelerin arasından sökerken kökleri hep toprakta kaldı, çekemedim. Ağaçtan dökülüp kendi kendilerine çimlendiler mi acaba? Bir bakıp yorumlarınızı yazar mısınız? Düzenleyen maviyeşil : 13-01-2009 saat 11:59 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#4407 |
Ağaç Dostu
|
Fotografini eklediginiz agac ve yapraklar bir okaliptustan cok, bir akasyaya benziyor. Okaliptus tohumlari uzun zaman agac uzerinde kalan odunsu bir meyvenin icerisinde yuvarlak degil de oval olurlar. Meyve agactan koptuktan ve ya koparildiktan sonra 3-4 gun icerisinde meyve agzi acilir ve icindeki tohumlar disari dokulur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4409 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2008
|
Alıntı:
Arkadaşlar yorumlarınız üzerine akasya ve yalancı karabiber ağaçlarını netten araştırdım. İkisine de çok benziyor. Ama Foça'da yalancı karabiber ağacı çok yaygınmış. Foça’nın bütün sokak ve caddelerinin efsunlu baharatı olan “yalancı karabiber ağacı.” http://www.focafoca.com/?sayfa=3&altid=36&id=177 adresinden alıntıdırBedri Rahmi Eyüboğlunun karabiberle ilgili güzel bir şiiri de yayımlanmış |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|