![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Çiçeğiniz aşağıda sevgili sweet cat. Yaprak kıvrılması normal. Bende de küçük bir dal var. İçe doğru hafif kıvrık yaprak yapısı. http://davesgarden.com/guides/pf/go/51652/ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu mesajlarımdaki bitkilerin ne olduğunu bilen var mı acaba? http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4497 http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4500 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Bitkinin ismini bilen varmı
İyi günler ağaçlar.net üyeleri, ben geçenlerde bir bitki gördüm, euphorbia sp. sanıyorum ama türünü bilemiyorum. bilen varsa memnun olurum. selamlar.... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2009
|
sayın günüm ve orkunkırcı verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.sizlerle tanışalı çiçek sayımda hızlı artış oldu ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk kez gördüğüm bu bitkinin adını öğrenmek istiyorum. Yumru olduğu gibi toprağa gömülecekmiş. Üzerinde görülen sürgünler sarılıcıymış. Yumrusu gibi meyvesi/sebzesi olup, kızartması çok güzel oluyormuş. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın İklimsiz, Sechium edule olabilir mi? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar. Eminönü Çiçekpazarı'ndan birkaç çeşit çiçek alınca satıcı tarafından bana amarylıss diye hediye edililen bir çiçeği sormak istiyorum. Bu sabah salona girince muhteşem kokusu ile karşılaştım. Soğanı aynı amarylıss soğanı gibi. Üzerinde yaklaşık 10 adet daha tomurcuk var sanırım salkım şeklinde açacak. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
|
merhaba.resimdeki çiçeğin üzerinde cinereria yazıyor.bu ad altında çiçekle ilgili bilgi bulamadım.bakımı ile ilgili bilgi verebilirmisiniz. mevsimlik bir çiçekmi ? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşım bu çiçek (sindirella) diye biliniyor,arkadaşımın dediği gibi fazla suyu ve sıcağı sevmez bu mevsimde çiçeklenir mart sonu nisan ayına kadar çiçekli kalır rüzgar almayan pencere önlerinde mutlu olur, tohumdan üretilen hoş görünümlü bir bitkidir. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2008
|
arkadaşlar ilk yükleyeceğim fotodaki bitki şu an odamda, o yüzden bakabilmek için tanımam lazım. ikinci ve üçüncüsündekini (aynı) ise almayı çok istiyorum fakat fiyatı yüksek geldi. türünü öğrenebilirsem belki başka şekilde elde edebilirim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Mevsimlik olarak yetiştiriliyor sevgili sweet cat. Yalnız yaprak bitlerinin bayıldığı bir bitki. İnanılmaz bir hızla sarıyorlar. Gözünüz üzerinde olsun. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
|
teşekkürler.mevsimlik olmasına üzüldüm ama ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2008
|
Vallaha doğru ![]() aldığım reyonda ismi yazıyordu ama unuttum. siz söyleyince şimşek çaktı. ![]() 2. fotodaki ne acaba? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Arkadaşlar, Bu çok tanıdık çiçeğin adını bir türlü bulamadım. Kaç gündür tam bulduğumu sandığım anda detaylı inceleme kısmında ya yaprak ya da gövde yapısı nedeniyle farklı olduğunu farkediyorum. Bir papatya delisi olarak üçüncü kez deniyorum bu çiçeği ve bu sefer yaşasın istiyorum. Bence özgür bir arkadaş, bahçe istiyor ama saksıda da olabilme ihtimali taşımasını çok istiyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-08-2007
|
sayın TuruncuHis çiçeğiniz pembe çeşme papatyası |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Teşekkür ederim Sayın Akmanoğlu, Fakat çeşme papatyası ile ilgili tüm fotoğraflarda çiçekler hem beyaz hem de yapısı farklı idi. Emin olamadım o nedenle bir türlü. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bu sukulentin adı yanılmıyorsam "sedum palmer" daha önce bende sormuş vu bu cevabı almıştım. Bizdeki de şu anda coşmuş durumda. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|