![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
ayhan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Romulea sp. sanırım, çiçekli hallerini görmek lazım, eğer açarlarsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha önceden sormuş olduğum soğanlar çiçeklendi. Sanırım "akyıldız". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Member şip, bitkinin adı Osyris. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Teşekkür ederim şükran hanım bizim dilimizdeki ismiyle sanırım haseki küpesi oluyor sorduğum çiçek, yanlız biraz araştırdım da haseki küpesinin ekiminden 2 yıl sonra çiçeklenmeye geçtiğinden bahsediliyordu bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Bu çiçeği bilen var mı?
Yerel adı dağ zambağıdır. Göbeğinde sarı tonda tozları vardır. Latince ismini hocalar bilir. Müthiş güzel ve yoğun kokuludur. Karaburun Akdağ'da zirvelerde bulunurdu. Soğan toplayıcılar bitirdiler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın Zeytinci. Gerçekten çılgın bir kokusu var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2008
|
Bu bitki nedir?
Aşağıda resimlerde gördüğünüz çiçek bana hediye olarak geldi. Latince ismini bilemediğim için bakımı ile ilgili bilgi toplayamadım. İsim ve bakım konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Düzenleyen pelpel : 20-01-2009 saat 14:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
4473 nolu mesajımdaki bitkiyi tanıyan yok mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sayın Pelpel sanırım çiçeğiniz Barış çiçeği. Link göndermeyi bilmiyorum ama forumda -Yelken çiçeği,Barış çiçeği- başlığı altında istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Yol kenarlarda sıkça kullanılan ve şimdi tohum zamanı olan yaprak dökmeyen bu bitkinin adı nedir? Bir de tohumdan mı yoksa çelik ile mi üretmeliyim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitki Ligustrum ovalifolium (Geniş/Oval yaprakrı kurtbağrı) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Züleyha teşekkür ederim. Evet gerçekten yelken çiçeği sanırım. Forumda resimleri olanların yaprakları küçük. Benimki büyük yapraklı cinsi sanırım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu soğanı anemom diye almıştım sanki anemon yapraklarına benzemiyor gibi. Sizcebu anemonmu acaba ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Ama amarillysin soğanı daha büyük olması gerekmiyormu bunun soğanı küçüktü ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Olursa hem süpriz olur hemde daha güzel olur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu soğanlı çiçeği klivya zannediyordum.Fakat çiçeği çok farklı açtı.Böyle püsküllü gibi.Telefonum arızalı idi.Resmini çekmekte biraz geç kaldım.Çiçeği bozulmaya başladı.Bu çiçeğin adı nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2008
|
evimize ilk taşındığımızda eski kiracıdan kalmış bir paket tohum buldum. sık sık yurtdışına gittiğini biliyorum kiracıların. tohumunun üzerinde XIASANGSU KELI yazıyor. hiçbir bilgi bulunmamakta internette. birkaç kere denedim bir şey çıkmıyor bir türlü. bu sefer daha değişik yöntemlerle çimlendireceğim inşşallah bu sefer çıkar da bitki dünyasına bi faydam dokunur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Çok özel araştırmalarım neticesi ... ![]() Çimlendirince foto eklerseniz görürüz. prunella vulgaris |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2009
|
merhaba.yanlış bakım nedeniyle iyi durumda olmayan bi bitkiyi arkadaşımdan aldım ama adını bulamadım.yeterli bilgim olmadıgından sadece saksını değiştirdim ama yapraklarında kıvrılma, yaprak uçlarında kuruma oluyor.acaba bu bitkiyi tanıyan var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bende de var yaprakları biraz kıvrık oluyor. Çok sudan hoşlanmıyor. Dibi kuru kalsın, çokta sıcakta kalmasın, cam kenarında güneş görsün. Acayip yavaş büyüyor bendeki. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|