![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
![]() Evet aşı , Hylocereus Triangularis üzerine Gymnocalycium Mihanovichii aşısı yapılmış . Gymnocalycium Mihanovichii fotosentez yapamadığı için yaşaması için başka bir bitkiye ihtiyaç duymakta . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
hangisi acaba
Gymnocalycium Mihanovichii kırmızı olan kaktüsmüdür? acaba .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gymnocalycium mihanovichii kaktüsünün birçok varyetesi bulunmaktadır ve bunların da çoğu (var.friedrichii "Rubra" dışında) fotosentez yapabilmektedir. Kırmızı mutasyon "rubra" 1941 yılında japon yetiştirici E.Watanabe nin ektiği 10000 tohumun içinde çimlenen 2 örnek sayesinde elde edilmiştir.Tecrübeli yetiştirici bu örneklerinin önemini hemen anlamış ve bunları henüz çok küçükken klorofil üretebilen altlıklar üzerine aşılamış böylece de bu çok sevdiğimiz kırmızı G.mihanovichii var.friedrichii "rubra"lar pazara -ve evlerimize- girmişler.Daha sonra kırmızı dışında sarı varyeteler de elde edilip yine altlıklar üzerinde pazara sunulmuş (onların da tesadüfi elde edilip edilmediklerini bilmiyorum ne yazık ki). G.mihanovichii var.friedrichii "rubra"ların kısmi kırmızı olup klorofil üretebilen türleri de bulunmaktadır (Bunlara sanırım HIBOTAN deniyor.Yetiştiricisin adı olabilir belki.Ama bu sadece benim yorumum ). Klorofil üretebilen bir G.mihanovichii ve kısmi kırmızı olup da kendi kökü üzerinde yaşamını sürdürebilen bir G.mihanovichii var.friedrichii "rubra" ya ait resimleri de ekliyorum. Herkese selamlar ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|