![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Arzu Hanım merhaba, Ne tesadüf geçen hafta Yalova dan aynısını aldım. Adını sordum bilemediler. Sayenizde adını da öğrenmiş oldum. ![]() Melocactus. Fotoğrafını çekip sizlerle paylaşırım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba , bu çiçeğin / bitkinin adı nedir başlığında sormuştum . Cevap alamadım . Bir de size sormak istedim . Bu sukulentin adı nedir ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Alıntı:
Selamlar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
aramadığım yer kalmadı , palmiye benzeri sukulentlerin hepsini tarıyorum . ![]() Ne seviyor , bilmezsem nasıl büyüteceğim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Neyi sevip sevmediğini gelişiminden anlarsınız mutlaka. Çok sulamayın, çok susuz da bırakmayın şimdilik bence. Bakımını yaparken ara ara bazı şeyleri çok abartmadan fazlalaştırır tepkisini ölçersiniz. Dayanıklı bir tür gibi duruyor ve çok şirin birşeye benziyor, umarım en kısa zamanda adını öğrenirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Kaktüsgillerden sanıyorum.
Merhaba, Annemin "kaybolmakta olan" çiçeklerden olduğunu söylediği bir çiçeğimiz var. Kaktüsgillerden sanıyorum. Dikenleri var. Üst kısımlarında küçük kırmızı çiçekleri açıyor. İsmini biliyor musunuz ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2009
|
Arkadaşlar bu kaktüsün cinsi ne? Bir de nasıl çelikleyebilirim? Şimdiden saolun!!!
Arkadaşlar bu kaktüsün cinsi ne? Bir de nasıl çelikleyebilirim? Şimdiden saolun!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bu bir Euphorbia Milli. Ne kadar da güzel çiçeklenmiş. Sağlıklı ve neşeli duruşundan annenizin ve sizin gözünüz gibi baktığınız belli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2009
|
çooooooooooooooooook saolun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
syn. orklar Notocactus leninghausii gibi görünüyor kaktüsünüz, (küçük bir öneri: fotoğraf makinenizin makro modunu kullanarak çekim yaparsanız, yakın çekimlerde daha net bir görüntü elde edebilirsiniz bu sayede daha çok detayı gözlemleyerek daha kesin sonuçlara ulaşabileceğimizi düşünüyorum) |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-10-2009
|
bu da benim kaktüsüm
monitörlerin yaydığı radyasyonu çektiği duymuştum. günümün çoğunu bilgisayar başında geçiren biri olarak alayım diye düşündüğüm sırada bir arkadaşım hediye etti. küçükcük, sahte çiçekleri olan bişeydi. yapma çiçek gibi geliyordu bana. büyüyeceğini hiç düşünmemiştim. 1 yıl oldu. şimdi kocaman. ama hiç çiçek açmadı. belki açar .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Sevgili lale, bu zavallı kız (sanırım opuntia) güneş ışığını bulayım diye biraz şekilsiz bir şekilde uzamış gibi geldi bana. Radyasyon çekip çekmediğini bilmiyorum ama güneşi bulmak için eziyet çektirmeyin. Koyuverin camın kenarına. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
syn lale_lale, evet kaktüs türevleri radyasyonu emmektedir, bu sebeple nükleer santral yakınlarında tonlarca kaktüs bulunur, ayrıca güneş alabileceği bir yere koyup, yaz aylarında bolca sularsan, yaz mevsiminde tekrar çiçeklenecektir.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Son zamanlarda ortaya atıldığı gibi kaktüslerin radyasyon emme özelliği yoktur. Ortaya atılan bu hikaye satışı arttırmak maksatlı kaktüsleri ve kaktüs sevgisini yayma amaçlıdır. Kaktüsü kaktüs olma özelliği ile kabul etmek doğasını anlamak severek bakmak daha akıllıca. Bir de kaktüsler ve sukulentler bol ışık, uygun güneş severler. İç mekanda bile olsa gün ışığının bol olduğu yerde coşup çiçeklenirler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
Sayın Lale lale, kaktüsler radyasyon çekmezler. Radyasyon hikayesi bir kent efsanesi halini aldı ama bundan hoşnut olmak gerek, bu yalanla insanlar kaktüs le tanışıyorlar. Kimileri bilgisayarlarının yanına hatta ekranların arkasına koyarak olası kanser tehlikesinden korunduklarını düşünüyorlar, inanıyorlar. ****** bunun etkisi elbet olacak aynı nazar boncuğu etkisi gibi. Siz neye içten inanırsanız onu yaşarsınız. Ama ****** bu konuda bilimin gösterdiği yoldan ayrılmamak gerek. Bazı insanlar ise ciddi ciddi Kaktüslerin radyasyon ile hızlı büyüdüklerini iddia etmektedir ki bunun da bilimsel geçerliliği yok. Eğer mümkün olsaydı Kaktüs seralarına Röntgen cihazı koyar, kaktüsleri radyasyona boğarak bir yılda dev kaktüsler üretebilirdik ![]() Minik tavsiyem elinize bir büyülteç alıp bilgisayarınızın yanında duran ve biraz da kötü ışık koşulları ile depresif büyümüş olan kaktüsü incelemeniz. Ona bir radyasyon emen cihaz gözüyle bakmadan muhteşem mimarisini incelemeniz, onun bu olumsuz koşullarda bile canlı kalmayı başarmasına duyacağınız saygıyı yansıtmanız. Ve beki de bunun sonucunda onunla bir iletişim kurduğunuzu hayal etmeniz... VE AŞK.. onu sarmanız, işte bu şekilde bu muhteşem canlı ile bütünleşmeniz ne güzel olurdu.. Niye olmasın ?. Benimkisi minik tavsiye.. Nice kaktslerinizi daha tanımak umuduyla saygı ve sevgiyle... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-10-2009
|
merhaba arkadaşlar; Kaktüsüm sürekli büyüdüğü için ben keyfinin yerinde olduğunu düşünüyordum. Masamda bir bitki oluşuda ayrıca hoşuma gidiyordu. Güneşsizlik yüzünden eziyet verdiğimi hiç düşünememiştim. Çok seviyorum onu, herhalde o yüzden yaşamaya devam etti. Günüm arkadaşımın mesajını okuduktan sonra cam kenarına aldım. Bol bol güneş görüyor şimdi. Belki rengarenk çiçekler açtığını bu yıl olmasa bile, baharda görürüm inşallah. Fotoğraflarınıda sizinle paylaşırım. hepinize sevgiler, selamlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Öyle midir hakkaten? |
![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | |