![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-01-2010
|
Rhus coriaria ( Sumak ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Ağaçsever
|
Sorbus ( Üvez ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Sayın Şiir ilginiz için teşekkür ederim.Bazı arkadaşlardan her iki ağacında Taflan ağacı olduğunu öğrendim.Kesin olmadıkça burada düzeltme yapmak istemiyordum.Şimdi sizin belirttiğiniz gibi pittosporum olabilirmi diye baktım, açıkçası pek benzemiyor.Taflan olma ihtimali çok yüksek, beklemedeyim Bilimsel Sınıflandırma Alem: Plantea Şube: Magnoliophyta Sınıf: Magnoliopsida Takım: Celastrales Familya: Celastraceae Botanik Adı: Euonymus Türkçe Adı: Taflan Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/tarim/3...#ixzz1YQGQtedW Mehmet Düzenleyen merlict : 19-09-2011 saat 20:08 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Resim yükleme imkanım olmadığı için üzgünüm. Bu günlerde neredeyse tüm park ve bahçelerde bolca görünen ve dikkat çekecek derecede truncu, minik bir meyve ile kaplı bir ağaççık olduğu için neden bahsettiğimi anlayabilirsiniz diye düşündüm. Sanırım çalı formu da var. Size verebileceğim tek ip ucu dallarının tamamına binlerce kırmızı mercimek yapışmış gibi görüyor. Bu ağacın adı nedir ? O miniminnacık truncu şeyler tohummudur yoksa tohum onun içinde midir ? Tohumdan yetişir mi ? Teşekkürlerimle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Sayın Andora, her halde Ateş dikeni çalısından bahsediyorsunuz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çok teşekkür ederim. Süs eriği olduğundan emindim ama iki çeşit meyve olması aklımı karıştırmıştı. Bilgiler için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Teşekkür ederim Sn. copur 09. Ateş dikeninin ağaç formu da var ise sanırım ondan bahsediyor olabilirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2009
|
Bu çiçeğin latincesini bilen var mı?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Yalancı portakal ağacı |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Merhaba
İyi günler bir evin bahçesinde rastladığım bu bitkinin ismini bilen var mı . şimdiden tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim cevabınız için ama Rhus coriaria türüne benzetemedim, yapraklar değişik. birde bu süs bitkisi olarak parklarda yetişiyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Sn sselvi2000 o bir ağaç değil sarılıcıdır Red Cypress Vine Türkçe adıyla yıldız çadırı |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
*** Metetrn, ağaç olmadığını biliyorum forumda yanlış yere yerleştirdiğimin şu an farkına vardım. teşekkürler yeniden. |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
benim ağacın ne olduğunu bilen yok mu acaba 6 mesaj yukarıda yazdım hani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
hala cevap bekliyorum. ağaç saksıda kaldı, bekliyor bahçenin ortasında. |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakları ve gövdesi maki çalısını andıran, ancak yapraklarını avucunuzda sıktığınızda maki çalısı dikeni gibi batmıyor. Görebildiğim meyvesi siyah salkım türü ve küçük. Meyvesini ezince içinden yuvarlak sert bir çekirdek çıkıyor. Ormanlık alanda rastladığım bu bitkinin adı nedir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Meşelerde aynı cins ağaçtan farklı ebatlarda yapraklar olabiliyor. Aynı ağacın tohumundan yetiştirdiğimiz meşelerden farklı yapraklar çıkmıştı. Bunlarda aynı ağaç olabilir. Ağaçlara bakarak karar vermek gerekir diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
çiçek |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|