![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Gördüğünüz peygamber devesi kesinlikle süs amaçlı değil tamamen bilimsel ve eğitsel amaçlı öldürülmüştür. Zira, öğrencilere peygamber devesini göstermeden, (özellikle ön bacaklarının nasıl oluyor da avlanırken kullandığını anlatırken) yakalayıcı bacaklarını binoküler altında çizdirmeden teorik olarak anlatmak çok zor. Düşünün ki, kobay farelere yazık oluyor, canları yanıyor, ölüyorlar, kesilip biçiliyorlar diye düşünseydik tıbbın ilerlemesi hayal olurdu belkide. Ama emin olun ki canlarını en az acıtacak şekilde öldürüyorum. Zaten fazla çırpınırlarsa (özellikle kelebekler) kanatlarına zarar verebiliyorlar. O yüzden potasyum siyanür ile saniyeler içinde öldürüyorum... Üzgünüm ama yapmak zorundayım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Herkese iyi gunler, gecen gun bahcede yere dusmus budugum bir Agustosboceginin [Cicada][Kibristaki ismi Ziziro] resmini cekip sizlerle paylasmak istedim. Butun yaz sarki soyleyip, kis gelince de karincanin ona bir lokma yiyecek vermiyen agustosbocegi[sanirim, Nazim Hikmetin yazdigi bir hikayade karinca butun yaz agustosboceginin soyledigi sarkilari dinleyip yuvasina yiyecek tasidiktan sonra, agustosbocegine bir lokma vermiyor diye elestiriliyor, hikayedeki agustosbocegi sarki soyliyen bir sanatciyi oynuyor.] Kibristaki agustosbocekleri daha kucuk ve kahverenkliler,resmini cektigim Kibristakilarden, daha iri ve rengi de Yesil. Sevgi ile kaliniz. ![]() Agustosbocegi[cicada] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-11-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |