![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2009
|
Alıntı:
Kelebeklerin antenleri düz, güvelerin antenleri taraklı olur... Meşekelebeği dediğiniz tür kelebek değil güve sanırım. Yanılıyor muyum? Saygılar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Alıntı:
Ülkemizde Tarımsal Entomoloji alanında güve kavramı, larvaları bir yaprağın (turunçgil yaprak galeri güvesi), meyvenin (harnup güvesi, zeytin güvesi), bir yığının (değirmen güvesi), kısacası larvaları kapalı bir alana (yaprak, meyve, yığın içi) girip orada beslenen Lepidoptera takımından böcekler için kullanılan bir terimdir. İngilizce Moth terimi ise tamamen bilim dışı olarak pek çok lepidopter için kullanılmaktadır. Belki siz de rastlamışsınızdır, Lymantria dispar için gypsy moth diyorlar. Ancak bu böceğin ismi dilimizde Kırtırtılı **** Meşekelebeği'dir. Yani Amerikalılar bu böceğe güve diyebilirler ama biz güve demiyoruz. Son olarak, bazı istisnalar olmakla birlikte, güve diye tabir edilen lepidopterlerin çoğunda taraklı anten bulunmaktadır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-11-2006
|
Alıntı:
bu istisnalarda dikkat edilmesi gereken nokta,güvelerin kanat altları desensizken,kelebeklerin kanat altları da kanadın üst kısmının aynısı oluyor,yani desenli... antenlere ek olarak,güveler daha iri tüylü... tabi tüm bunlar ayrı ayrı düşünüldüğünde istisnalar çıktığından "kelebek mi güve mi" ayrı mı yapmak için ben gece yakaladığım canlıya bunların hepsiyle yaklaşıyorum...Neyşınıl Coğrafikten okumuştum,yanlış hatırlamıyorsam böyleydi verdiğim bilgiler ![]() neydi o kelebeğin ismi,kelebek ağacının kelebeğe benzeyen dallarıyla besleniyordu,trt de izlemiştim o belgeseli;neyse işte ordaki kelebekte güveye bayağa benziyordu...bunu niye dediysem şimdi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|