![]() |
|
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Aşure yapmak, ekmek yapmak, bulgur yemek için tabi ki organik buğday satın almak tercih sebebidir. Buğday çimi elde etmek için illaki organik buğday almanıza gerek yok bence..Çünkü, aldığınız buğday tohumlarını direkt olarak yemiyorsunuz..Toprakta çimlendirdikten sonra yeşil yapraklarını yiyip içiyorsunuz. Ben yıllarca buğday üretimi yaptım kendi tarlalarımızda..Buğday yetiştirirken 2 defa kimyasal ilaç kullanılır..Birincisi, buğday tarlasında çıkan yabani otları öldürmek için..İkincisi ise, süne mücadelesi için..Bazen de mantar ilaçları uygulanır.. Ama bu zehirler, mayıs ayındaki buğday başağı içindeki buğday taneleriyle pek temas etmez.. Zaten hafif bir bulaşılık varsa bile, siz o buğdayı toprağa gömdüğünüzde kaybolur veya çok minimize olur.. Dolayısıyla, organik buğdaya fazla para ödeyeceğinize sıradan buğday taneleriyle de üretebilirsiniz çiminizi.. Yeterki, buğdaylarınız güzel gelişsin diye, ektiğiniz yere kimyasal gübreler kullanmayın, herhangi bir ilaç kullanmayın.. Organik toprak ortamında ve temiz bir çevre ortamında büyütürseniz, organik çim elde edersiniz.. Siz eğer, organik buğday tohumu ekseniz bile yetiştirdiğiniz çevrenin havası kirli veya ekzos gazlarının yoğun olduğu bir alan ise, çimlerinizi klorlu terkos suyuyla veya kirli sularla sularsanız zaten yetiştirdiğiniz çimler organik olmaz.. Yani, organik çim elde etmek için sadece tohumun organik olması pek birşey ifade etmez..Önemli olan hangi toprakta, hangi çevre koşullarında büyütüldüğüdür.. |
![]() |
![]() ![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|