View Single Post
Eski 26-11-2013, 18:47   #26
ellisa
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Smile Bugday özü(Nurs Rusheim)tanıyan veya kullanan oldumu?buarada bugday çimlendirme devam

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xenkebikec Mesajı Göster
Sn. ellisa çimlerininiz ucundaki su damlacıkları gayet normal bence, bizdede aynı şekilde oldu. Hatta bir rivayet belkide gerçek ilk yoğurt bu buğday çimlerinin üzerindeki çiğ tanecikleri ile yapılmış .

Pamuklanmaya gelice sanırım hava ile temas etmesinden kaynaklanıyor. Biz plastik normal balkon saksılarında yapmıştık alt kısmını görme imkaanımız bulunmamaktaydı. Faka hasat sonrası torfu dökerken neredeyse hepsi kök kaplıydı ve pamuklanma yoktu.
Sayın Xenkebikec çok teşekürlerimi iletirim,

ne güzel anlatmıssınız , yogurt diyince kefir aklıma geldi,1 yıldır büyük marketlerden eker marka,altınkılıcdan veya içim markası kefir üretiyor artık hangisi varsa raflarda alıyoruz iskenderunda 1 ltr kefir 5,75tl civarlarında fakat izmirde yaşarken bu tip gıdaları ucuz alıyorduk ,inek, den yapılan herşeyi uzun süredir kesdik, çünki inek sütüne alerjimiz var bunun yerine keçi sütü ve peyniri alıyoruz .inek etide artık kaliteli bulamıyoruz ,tavuk etide tadı olmadıgı için hepden vazgecdik,
Tavugun yerine ızgara hindi eti alıyorum Bim marketlerde Bamvit markası herzaman bulunuyor ama büyük marka marketlerde herzaman olmuyor,
Hindi ızgara eti biraz koyu et ve hiçbir baharat kullanmadan zeytin yagı sürüp elektrikli ızgarada yavaşca pişiriyoruz .etin tadı lezzetli oluyor..
yemeklikde kuzu eti kullanıyorum : )
Geçenlerde bir arkadşımızın annesi evde kendimizde yapabilirsiniz dedi,kefirinde muhteşem saglıga destegi var,
Bugday çimi suyunu daha pratik yetişdirmeye alışdıgımızda hemen evde kefir yapmak için ugraşacagız : )

Dediginiz gibi sanırım çim kasasının altı açık ve pamuklanma bu yüzden olmuş olabilir,aynı şekilde çimlerin kökleri büyüdükce pamuklanma gidecekmi bakalım.
Evin içince biraz büyümüş olan bugday çimleri henüz koyu yeşil olmadı , dün balkona çıkardım
Gün ışıgı alsın yeşil olsun diye ,umarım yararı olur .sanırım 6 gün içinde sıkılmaya hazır olucaklar .

Dugday çimi yetişdirmeyi duymadan önce,hollandada (wead) bugday tozu kullanıldıgını okumuşdum, internetden aramaya başladım sonra iskenderunda bugday özü tozu (Nurs Rusheim)görünce satın almışdım fiyatı 400 ml 10 tl iki kişi hergün nerdeyse iki ay gidiyor
Tadı yok saman gibi : ) yemesi kolay hergün aç karnına 3 tatlı kaşıgı tükkettim .enerji ve zindelik veriyor bunu farkediyorsunuz,ayrıca sabah karın toklugu saglıyor ..
fotograflarını eklemek istedim belki başka kişilerin işine yarıyabilir : )veya tanıyanlar varsa bu ürün üzerinde deneyimlerini yazabilirler ..
- - - - - - - -
ikinci bugday ekimi için bugdaylarıma bugün bakdım daha filizleri küçükmü karar veremedim ?ve bir gece daha nemleyip tepside bekletip yarın ikinci kasayı torf topraga ekecegim ..
tepsideki bugdaylar acaba EKiLeCEK şekilde filizlenmişlermi ? bilemiyorum
bugday tepsinin fotografını ekledim
- - - - - -
Ayrıca bu siteyi çok begeniyorum öğrenmek ve bilgi zenginligi olan insanlarla paylaşabilmek süper ..

herkese iyi haftalar diliyorum
ellisa

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen ellisa : 26-11-2013 saat 18:55 Neden: kelime ekleme,düzeltme
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön