Alıntı:
	
	
		
			
				
					Orijinal Mesaj Sahibi  pomodoro
					 
				 
				Buğday çimi macerama ben de 10 gün kadar önce başladım. 10 gün önce City Farm markalı organik buğdaydan alarak suya koydum. Genel prosedürü takip ederken buğday sıkacağını da ısmarladım. 10 günün sonunda buğdaylarım 10-12cm kadar olmuşlardı.  
Ben de bugün ilk denememi yapmaya karar verdim. Ama biraz hüsran oldu işin açıkçası. Yaklaşık 40cm çaplı bir tepside topraksız yetiştirdim çimenlerimi. Ve internetten okuduğum kadarıyla günlük önerilen doz bir "shot" bardağı. Fakat ben 30ml, yani bir shot bardaklık çim suyu elde edebilmek için, 40cm.lik tepsimde yetişen tüm çimleri hasat ettim. Sonuç olarak her gün çim suyu içmek istiyorsam aynı boydaki tepsiden toplamda 10 tane olmalı ve ben her gün yeni bir tepsi başlatmalıyım. Gerekli olan yer ve emek düşündüğümden daha fazla   
Bu arada ilk defa çimen suyu içiyorum. Tadı tek kelimeyle muhteşem! İlginçtir, şekerli bir tadı var. Aroması inanılmaz... Renk, yoğunluk, her şey iyi de... Biraz daha bereketli olsaydı    Bu durumda sadece 10 günde bir içebileceğim...  
			
		 | 
	
	
 - - - - - - - - - 
Merhaba Pomodoro ,
Bende yeni başladım sayılır bugday çimi suyu yetiştirmeye ,ben  torf  toprakda yapmaya  karar verdim, çimlerin kalın ve çim suyunun daha verimli olacagına  inanıyorum ..tekzenden torf  organik toprak 40 litre aldım (15 tl ) 
bu ayın 14 dünde başladım city farm bugdayları 500 ml paketin yarısını 1 gün içme suyunda beklettim,ikinci gün suyunu süzdüm iki ayrı kavanoza  koydum ,
yukarıda  resimlerden takip edebilirsiniz : )
demek istedigim bugün ayın 25 i nerdeyse 8 cm oldular ama daha  tam olgunlaşmadılar 10 gün oldu,
bugün  gördügüm kadarıyla  çok hızlı büyüyorlar .
bugdayları ekdigim kasa tahtadan 40x50 cm ,sanırım nekadar sık bugday topraga sıgdırırsan okadar çok çimen (suyu) cıkacakdır..
- - - - - - - 
bende merak ediyorum dogrusu 20 gün uğraşdan sonra 250 gram cityfarm organik bugdaydan ,yarım cay bardagı  çim suyu çikarmı 
 
- - - - - - -
bir ayrıntı daha ögrendim videolardan,bugdayları ilk gün suda bekledikten  sonraki filizlendirme işlemi tepside bekletilirse 3 günde bugdayların içinden filizler çıkıyor (önceki dikimim kavanozda çok uzun sürmüşdü ve biraz maya gibi   kokuyordu )
şimdi birde tepside deniyorum filizlendirmeyi akşamdan akşama içme suyunda yıkayıp tepsiye tekrar  seriyorum 

 bugün 3 üncü gün fotografını ekledim fena görünmüyorlar gibi ..
hergün biryandan tepsiye  bakıyorum ,öte yandan  çimleri  gözetliyorum,
ilk bugday dikme işlemlerinden heycan ile bahsettigimde eşim ve bende dahil alışamadık, başarılı olurmuyduki diye  araşdırmalar yaparken 
Bu siteyi  görünce  başkalarının tecrübelerini çimlemede başarılarını okudum ozaman  emin oldum : )
Bu bir cicekçiden saksıda çiçek alıp , arada su vermek gibi olmuyor . 
Eyer büyük bahçeniz yok  ise evin bir köşesi  ekim için yer alıyor .
heleki  çalışıyorsanız,cocuklarınız var  ise lux bir ugraşı gibi geliyor fakat  bundan sonrada  kendi çiminizin  suyunu hergün  içebilmek   gerçekden paha  biçilmez  his  olucakdır.
sanırım bir süre sonra çimleme  işine daha iyi alışıp daha hızlı ve  pratik olmamız  dilegi ile dikime  devam : ) diyorum 
saygı ve selamlarımla
ellisa