agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Beğeni Düzeni61Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-05-2008, 16:53   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2006
Mesajlar: 18
Galeri: 116
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sn.smart995 evet haklısınız.

Süt ve süt ürünlerinin de ph derecesi düşük, bu durumda bir yandan kalsiyum alırken bir yandan kemik erimesi oluyor.

Etrafınızda "ben yıllardır süt içtim,yoğurt-peynir yedim ama yine de kemik erimesine yakalandım" diyenler vardır.

İşte bu durum sizin bahsettiğiniz durum.

Yani insan vucudu alkali ama asidik yiyecek ve içecekler bu dengeyi bozuyor.
Ağız mukozasından taki mide girişine kadar olan yüzeylerin dayanabileceği herhangi ph ta içecekler içerken ilk tükürük ph i tamponlayıp 7 ye yaklaştırır.sonra yedikleriniz midede hcl asitin içinde erir.burada proteinlerin sindirimiyle devam eder.Yediklerinizin kimyasal aktivitesi mideye inenceye kadar daha fazla zarar verir.siz isterseniz yoğurt isterseniz kola için ,hepsi yapıtaşına ayrılır.kemiğin yapısına girinceye kadar birsürü bariyerden geçmek zorunda.özellikle içtiginiz kolayla kanın ph ini degiştiremessiniz.zaten öyle çabuk değisse ölürsünüz.solunum yoluyla bu daha hızlı degişir..

obex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025