agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   Kaybolmaya yüz tutan çiçekleri yaşatma ekibi (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/1264.htm)

niluferbalta 02-01-2007 04:01

herkese merhaba.....

ben yeni üyenizim...dün gecemi sabah mi artik tam saati bilmiyorum sadece küpeli cicegini aramak icin bakinirken buraya ulastim...ve cok mutlu oldugumu söylememe gerek yoktur sanirim:p
su anda esimin isi sebebiyle almanyada ikamet etmekteyiz...bulundugum yer bir köy olmasina ragmen harika cicekleri var....sardunyalar her evin camindan sarkmis durumdaydi ilk geldigimizde ve cok uzun zamanda öyle kaldilar...küpeli ciceginin burada artik bir agaca dönüstügünüde görmüs ve cok sasirmistim...ne yazik ki elimde hic resim yok ama yaz geldiginde hepsinin resmini cekip buraya ekleyecegim...
mum cicegi de ilgimi cok cekti cünkü tamamen yanlis yetistirmisim bende diyorumki neden büyümedi :p yaklasik 2 sene önce bi arkdasim 2 yapraklibi dal vermisti yetistirmem icin o cicegini balkonda tutuyordu kisin bile...bende ona uydum öyle tuttum ama benim cicegim ne yazik ki hic büyümedi...:(
ama sayenizde artik daha güzel cicekler yetistirebilecegim..sagolun...
bu arada kaybolmaya yüz tutan cicekleri burada da arastiracagim...belki burda bulurum...:rolleyes:

Todor 02-01-2007 04:28

Sevgili nilüferbalta.
Yeni gelen arkadaşlar başlığında da kendinizi tanıtırsanız seviniriz. Aramıza hoş geldiniz.:)

Ophrys 08-01-2007 14:10

Sayın Elfogi birkaç yere sordum ne yazık ki yok Şakayık tohumu. Sorduğum tohumcular bulsanız da siz yetiştiremezsiniz özel bakım gerektirir dediler. Ama hiçte öyle değil ben 2 sene önce aldığım şakayık kuruyunca kurumuş çıçeği koparıp saksının içine atmıştım geçen sene kendiliğinden yeşerip çiçek vermişti. Fakat bu sene hala ses seda yok.

aybala 08-01-2007 15:52

Kuşkonmazı olanlar ayağa kalsın :)

Mine Pakkaner 08-01-2007 16:13

Asparagus plumosus ( Salon tülü- Tül kuşkonmaz)

Bu bir salon tülü veya tül kuşkonmaz. Latincesi Asparagus plumosus. Sinonimi, Protasparagus plumosus.

Eski evlerde hep bulunurdu. Kesme çiçekçilikte buketlere dolgu malzemesi olarak seralarda çok yetiştirildi. Sonra moda değişti, çiçekçi dükkanlarında yeşillik olarak başka bitkiler kullanılmaya başladı ve tüller de seralardan söküldü.

DEVRlM 14-01-2007 13:14

Selam arkadaşlar. Mum çiçeğine hayran kaldım, bulunduğum ilçe ve yakın ilçelerdeki çiçekçilere baktım ama ne yazıkki adını bile duymamışlar. Bana yardımcı olabilecek biri var mı ? Mum çiçeği konusunda.

Balıkcı 24-01-2007 22:51

Ben, bu ekibin doğal üyesiyim.
;););)

Balıkcı 24-01-2007 23:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 63332)
Şakayık becerisine çok güvenilir ve paylaşımcı bir üyemizde mevcut. Sayın Ateş Öztan'ın özenli bakımı sayesinde gayet güzel şakayıkları mevcut olduğunu önceki mesajlardan biliyoruz. Eğer üretirse paylaşacağından eminim.

Bende de yine rahmetli babamdan kalan iki tür Şakayık var.
Biri pembe çiçekli daha büyük cüsseli, diğeri kırmızı çiçekli ama daha küçük boylu.
Bunları çoğaltmak için ne yapmalıyım, pembeyi kökten ayırmayı denedim, tutturamadım.
Yardım.

Balıkcı 24-01-2007 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 56705)
Bir de haseki küpesi arıyorum.. tohumdan denedim olmadı soğanını arıyorum.

Haseki Küpesini tohumdan üretmeyi ben de başaramadım.
Tohumlar çimlenmek için ışık ister, bu yüzden üzerine toprak örtmeyin, deniyor.
Sulu bırakmayın, kurutmayın da.:(
Bunlar tabiatta nasıl çimleniyor?
Çimlendirme kabının üzerine cam kapattım , evde ışıklı bir yere koydum , olmadı , olmadı, beceremedim, pes ettim.
Yardımcı olabilecek var mı?

memet 24-01-2007 23:25

tohumdan tekrar deniyorum...
Satıcı torfla karışık toprağı sıkıca bastırmamı tohumun hava almasına engel olmamı söyledi. Çok ufak tohumlar olduğu için. nemli tutuyorum toprağı, şimdilik bir gelişme yok..
Ama bana şubatta ek demişti zaten.

Ferda Ülkümen 25-01-2007 13:30

Ben birkaç yıl önce tohumdan hasekiküpesi yetiştirdim.Fazla özen göstermedim,diğer tohumlarla aynı işlemi yaptım.(Üzerini ince bir toprak tabakasıyla kapatıp,hafifçe bastırdım)Biraz geç çimleniyor,ikinci yıl çiçek açıyor.Yani başta biraz sabır istiyor,daha sonra bakımı kolay.

Ferda Ülkümen 25-01-2007 14:08

Eski İstanbul bahçelerinden hatırladığım türde bir şakayık fidesini senelerdir aramama rağmen bulamadım.Eminönü çiçek pazarında gördüğüm ithal,fahiş fiyatlı fideleri de almaya cesaret edemedim.(çünki daha önce adığım bazı gösterişli çiçekler gelişmedi,bozuldu)Bu ithal şakayıklardan alıp yetiştiren varmı?yerlerine uyum gösterip gelişiyorlarmı?Tecrübesi olanlar;cevabınız bekliyorum...

memet 30-01-2007 10:32

kumgülü

1 Eklenti(ler)
Toprağın bitip kumsalın başladığı yerde yetişiyor.
Saksıya da kolayca adapte olabiliyor.. deniz kumu ve toprakla karıştırılırsa, sürekli toprağı nemli kalmalı.Yarı yarıya deniz suyu karıştırıp suluyorum.
tohumlarından epeyce topladım.

memet 31-01-2007 09:53

Haseki küpesi çimlenmeye başlamış olabilir, bu sabah minik bir sürgün gördüm.

Ophrys 31-01-2007 11:27

Bende gelişme yok henüz Memet Bey.

memet 04-02-2007 11:45

ses yok mu daha hasekiden.. benim birer ikişer çıkmaya devam ediyor..
Latin ne durumda...(telefonu aldım)

Ophrys 04-02-2007 15:41

Latin 4 gün gibi kısa zamanda çimlendi. Yeniden deneyeyim o zaman.

memet 04-02-2007 16:13

Evet, latin kolay çimlendi, haseki nazlı ama o da çimleniyor tek tek

Ophrys 04-02-2007 17:05

Çalışmalar devam edecek .

sukranayalp 04-02-2007 19:12

Memet bey kum gülünden rica etsem gönderir misiniz? Tohumundan demek istedim.

BenBen1967 04-02-2007 19:58

kum gülü ilk defa duyuyorum bende istesem arsızlık etmiş olmam herhalde:)

Balıkcı 04-02-2007 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 70994)
Toprağın bitip kumsalın başladığı yerde yetişiyor.
Saksıya da kolayca adapte olabiliyor.. deniz kumu ve toprakla karıştırılırsa, sürekli toprağı nemli kalmalı.Yarı yarıya deniz suyu karıştırıp suluyorum.
tohumlarından epeyce topladım.

Bu çiçeği biliyorum galiba.:confused:
Gelincik gibi bir şey.

memet 04-02-2007 20:13

evet çok benziyor, sarı renkli gelincik gibi. ama çalı şeklinde büyüyor ve hep çiçekli oluyor.

Açelya 04-02-2007 20:28

ben yeni üyeyim selluka tohumlarından bende istiyorum, ayrıca bir ful um var izmirde 0lupta nasıl selluka görmedim bilmiyorum.

Ophrys 14-02-2007 14:38

Hiçbiryerde yok ki nasıl göreceksiniz? İnşallah bu yıl birkaç evden mis gibi selluka kokusu yayılacak.

antienflamatuar 26-02-2007 15:32

Başlığı ve yazılanları çok etkileyici buldum. Konuya bir mesaj yazmak istedim yeni bir üye olmama rağmen yerimiz belli olsun diyerek.

Açelya 26-02-2007 21:50

Bu yıl inşallah,benim bahçemde mis gibi kokacak,mehmet bey sayesinde.

memet 10-03-2007 20:33

başka çiçek araken bunu farkettim kimse ayağa kalkmamış ama, Cemboa'da olduğu besbelli.

İklimsiz 12-03-2007 10:48

Belki biraz geç oldu ama bende mum çiçeği sever olarak aranıza katılmak istiyorum.

memet 12-03-2007 10:59

Hoşgeldin. mum çiçeği başlığında bekliyoruz seni.
Bir de yeni gelen arkadaşların tanıştığı başlığa da bir uğramanı isteriz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025