agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   Kaybolmaya yüz tutan çiçekleri yaşatma ekibi (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/1264.htm)

tiya 20-10-2006 10:36

Merhaba, o kaktüs çiçeğinin farklı bir kokusu vardır. "Kivi" gibi bir şey. hangi meyveyi düşünürseniz "o" oluyor denir ya. Bazan bir akşamsafası gibi kokar , bazan da gardenya ya da limon çiçeği gibi. Koklarken hangi çiçek aklınıza gelirse onun gibi kokuyor. En azından benim için öyle. Sevgiler..Tiya

turunç 20-10-2006 13:08

Süs kabakları

Eklenti 4521

Eklenti 4522
Bunlar bendekiler. Bir tanıdığım yetiştirmiş ve bana hediye etmişti:D

bahcıvan 20-10-2006 21:59

sn turunç avatarınızdaki menekşeler, süs kabakları, kabakların arkasındaki o yeşillik ne güzeller :)
Paylaştıkça daha güzel olurlar diyorum ne dersiniz :)

turunç 21-10-2006 08:44

Sayın bahcıvan onun adı juncus effucus. Geçen hafta koçtaştan aldım. Alırkende "allahım ne kadar saçma sapan bir bitki, harika" dedim. Sonra bakımı nasıl diye araştırırken siteyi keşfettim. Artık burdayım. Nasıl üreteceğimi bilmiyorum. Öğrenene kadar yalnızca bakmakla yetineceksin:)
Çiçek kıskancı değilim paylaşıma her zaman açığım. Karşılık beklemem ama güzel jestlere hayır demen :Pp

tiya 21-10-2006 12:07

Sevgili Mine, bu çiçek olgunlaştıkça çirkinleşiyor. Atamıyorsunuz, ben ne çiçek ne de kitap atamayan biriyim. (Üstelik onları paylaşmakta da zorlanırım.)

Çok uzun yıılar önce "aşkın gözyaşları" ya da "gözyaşı çiçeği" denilen bir türün varlığını duymuştum. Onu ararken bu çiçeği getirdiler "aradığın bu" diyerek ama değildi. Çünkü bu çiçeğin nasıl çoğaldığını biliyoruz. Oysa Gözyaşı çiçeğinin yaprağından bir su damlası inip toprağa ulaşınca üreyebiliyormuş.

Aramızda bu çiçeği bilen var mı acaba?

turunç 21-10-2006 12:18

Süs kabaklarından birisini oğlum parçaladı. Bende çekirdeklerini çıkardım. Bahçesi olan arkadaşlara verebilirim. İlgilenenlere duyurulur.

memet 21-10-2006 17:00

aşkın gözyaşları bu değil mi?

Mine Pakkaner 21-10-2006 17:44

Helxine soleirolii ( Aşkın gözyaşı- arap saçı )

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiya
Sevgili Mine, bu çiçek olgunlaştıkça çirkinleşiyor. Atamıyorsunuz, ben ne çiçek ne de kitap atamayan biriyim. (Üstelik onları paylaşmakta da zorlanırım.)

Çok uzun yıılar önce "aşkın gözyaşları" ya da "gözyaşı çiçeği" denilen bir türün varlığını duymuştum. Onu ararken bu çiçeği getirdiler "aradığın bu" diyerek ama değildi. Çünkü bu çiçeğin nasıl çoğaldığını biliyoruz. Oysa Gözyaşı çiçeğinin yaprağından bir su damlası inip toprağa ulaşınca üreyebiliyormuş.

Aramızda bu çiçeği bilen var mı acaba?

Tiya, eski bir konu için mesaj yazarken hemen o mesajın altında alıntıla düğmesine tıklayınız, açılan pencereye mesajı alıntının altına yazınız. Böylece hangi konudan bahsettiğinizi hemen görürüz. Yoksa ben sizin neden bahsettiğinizi anlamak için bir sürü mesaj taradım. :rolleyes:

Aşkın gözyaşı diye halk arasında adlandırılan çiçek Helxine soleirolii dir.Bu bitkiye arap saçı da denmekte. İngilizce adı da baby's tears.

http://www.geocities.com/solarcereal/fig0004.jpgHelxine soleirolii

Gerçi Adianthum Capillus a da arap saçı eğreltisi denmekte.

http://www.tela-botanica.org/sites/p...x/adiantum.jpgAdianthum Capillus

Helxine yaprakları minicik damlalar gibi. Kendi de çok narin. Rutubeti çok seviyor. Rutubetli hatta ıslak alanlarda örtü bitkisi olarak bile kullanılabilir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet

Evet Memet bu aşkın gözyaşı.

bahcıvan 21-10-2006 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turunc
Süs kabaklarından birisini oğlum parçaladı. Bende çekirdeklerini çıkardım. Bahçesi olan arkadaşlara verebilirim. İlgilenenlere duyurulur.

Komşum benim menekşelerin yanına o toğumlardanda koyabilirsin.
Teşekkürler :)

turunç 22-10-2006 12:26

;) Senin olmuş bil.

Bu arada seni bizim eve almıycam.:D Bendeki çiçekleri görsen dibin düşer. Sana yazık olur. Kızlarına ne deriz sonra dimi? :dilli:

turunç 22-10-2006 12:28

aşkın gözyaşları

Bende o şirin şeyden de var. Aman bahçıvan duymasın:dilli: :D :D :D
Her bahar budarım. İsteyen olursa aklınızda bulunsun:p

tiya 23-10-2006 02:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner
Tiya, eski bir konu için mesaj yazarken hemen o mesajın altında alıntıla düğmesine tıklayınız, açılan pencereye mesajı alıntının altına yazınız. Böylece hangi konudan bahsettiğinizi hemen görürüz. Yoksa ben sizin neden bahsettiğinizi anlamak için bir sürü mesaj taradım. :rolleyes:

Aşkın gözyaşı diye halk arasında adlandırılan çiçek Helxine soleirolii dir.Bu bitkiye arap saçı da denmekte. İngilizce adı da baby's tears.

http://www.geocities.com/solarcereal/fig0004.jpgHelxine soleirolii

Gerçi Adianthum Capillus a da arap saçı eğreltisi denmekte.

http://www.tela-botanica.org/sites/p...x/adiantum.jpgAdianthum Capillus

Helxine yaprakları minicik damlalar gibi. Kendi de çok narin. Rutubeti çok seviyor. Rutubetli hatta ıslak alanlarda örtü bitkisi olarak bile kullanılabilir.

Evet Memet bu aşkın gözyaşı.

Yarattığım karışıklık ve verdiğim zahmet için özür dilerim. Kendi iletimi bile iki gün boyunca aradım durdum. Yanıtlandığını tahmin etmiştim. Sonunda bulabildim. Teşekkür ederim.

memet 02-11-2006 15:52

Latin çiçeğinin latince adı ne? Türkçe arama yapınca iyi bir örneğini bulamadım.
güzel ve zahmetsiz bir çiçek...

bahcıvan 02-11-2006 17:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turunc
Bende o şirin şeyden de var. Aman bahçıvan duymasın:dilli: :D :D :D
Her bahar budarım. İsteyen olursa aklınızda bulunsun:p

He heeeh duydum bile :)

Mine Pakkaner 02-11-2006 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet
Latin çiçeğinin latince adı ne? Türkçe arama yapınca iyi bir örneğini bulamadım.
güzel ve zahmetsiz bir çiçek...

Latin Çiçeğini Tropaeolum majus veya Nasturtium diye aratabilirsin.

memet 02-11-2006 18:46

latin

1 Eklenti(ler)
sonunda buldum fotoyu Mine hanımın desteğiyle..
bakımı kolay bir çiçek

Ateş Öztan 03-11-2006 23:13

Latin'in yaprak ve çiçekleri salatalarda kullanılabiliyor, diye biliyorum.
Açmamış çiçeklerini yemiştim, çok farklı, baharatlı bir lezzeti vardı.

Mine Pakkaner 03-11-2006 23:31

Ateş Bey, yaprak çiçek ve öğütülmüş tohumları hem salata hem de garnitürlerde kullanılabiliyor. Tohumlarını bir minik el değirmeninde çekip baharat gibi kullanmak da mümkün. Yaprak ve çiçekleri yüksek oranda C vitamini içeriyor.

papatyam 06-11-2006 16:46

Tador Merhaba
Banada Süs Kabaği Tohumu Gönderirmisin ?
Geç Kaldim Galiba Ama

Todor 06-11-2006 16:51

Sn. papatyam, Bu senekiler bitti desem çok mu üzmüş olacağım sizi. Daha önce verilmiş sözler olmasa **** tohumlar daha fazla olsa gönderirdim elbette. Size önümüzdeki sezon yollasam olur mu?

papatyam 08-11-2006 08:55

sevgili Tador , geç kaldığımı biliyordum yinede teşekkür ederim ama seneye mutlaka isterim :rolleyes:

aksiya 23-11-2006 09:31

:( Ben çok çalışıyorum herşeyi kaçırıyorum ne olur benide alın
lütfen :(

Ophrys 27-11-2006 16:35

Aksiya ben süs kabağı tohumu da ayırıyorum sana. Ancak iletimde bekletebilirim oğlum küçük bırakma problemim var. Hatay da bırakabileceğim biryer varsa ulaştırmam hızlanır.

Ophrys 04-12-2006 12:41

Memet Bey Bu Latin çiçeğinin Tohumunu Nasil Bulabilirim Bir Bilginiz Var Mi?

bahcıvan 04-12-2006 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatyam
sevgili Tador , geç kaldığımı biliyordum yinede teşekkür ederim ama seneye mutlaka isterim :rolleyes:

Sevgili papatyam, todor o tohumlardan bana yollamıştı, ben seninle paylaşırım, unutmazsam yarın sana gelecek çiçeklerin içine eklerim. Unutursamda daha marta kadar zaman çok yollarım nasılsa :)

memet 05-12-2006 08:57

Latin bulsam bende alacağım..
Ara sıra Hisarönünde sormakta fayda var.
Bir de haseki küpesi arıyorum.. tohumdan denedim olmadı soğanını arıyorum.

Ophrys 05-12-2006 11:30

HASEKİ KÜPESİ de HARİKA GÖRÜNÜYOR. BULURSAM SİZE HABER VERİRİM.

Ophrys 05-12-2006 15:04

Memet Bey latin tohumu buldum çok mutluyum. Koçtaş ta hemde 2.900 tl bilgilerinize.

memet 05-12-2006 18:00

yarın ordayım

papatyam 06-12-2006 09:30

bahçıvan çok teşekkür ederim , üzgünüm dün cevap veremedim başıma gelenleri biliyosun pc yi hiç açamadım memet sağolsun bana göndermişti

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025