![]() |
Merhaba, o kaktüs çiçeğinin farklı bir kokusu vardır. "Kivi" gibi bir şey. hangi meyveyi düşünürseniz "o" oluyor denir ya. Bazan bir akşamsafası gibi kokar , bazan da gardenya ya da limon çiçeği gibi. Koklarken hangi çiçek aklınıza gelirse onun gibi kokuyor. En azından benim için öyle. Sevgiler..Tiya
|
Süs kabakları
|
sn turunç avatarınızdaki menekşeler, süs kabakları, kabakların arkasındaki o yeşillik ne güzeller :)
Paylaştıkça daha güzel olurlar diyorum ne dersiniz :) |
Sayın bahcıvan onun adı juncus effucus. Geçen hafta koçtaştan aldım. Alırkende "allahım ne kadar saçma sapan bir bitki, harika" dedim. Sonra bakımı nasıl diye araştırırken siteyi keşfettim. Artık burdayım. Nasıl üreteceğimi bilmiyorum. Öğrenene kadar yalnızca bakmakla yetineceksin:)
Çiçek kıskancı değilim paylaşıma her zaman açığım. Karşılık beklemem ama güzel jestlere hayır demen :Pp |
Sevgili Mine, bu çiçek olgunlaştıkça çirkinleşiyor. Atamıyorsunuz, ben ne çiçek ne de kitap atamayan biriyim. (Üstelik onları paylaşmakta da zorlanırım.)
Çok uzun yıılar önce "aşkın gözyaşları" ya da "gözyaşı çiçeği" denilen bir türün varlığını duymuştum. Onu ararken bu çiçeği getirdiler "aradığın bu" diyerek ama değildi. Çünkü bu çiçeğin nasıl çoğaldığını biliyoruz. Oysa Gözyaşı çiçeğinin yaprağından bir su damlası inip toprağa ulaşınca üreyebiliyormuş. Aramızda bu çiçeği bilen var mı acaba? |
Süs kabaklarından birisini oğlum parçaladı. Bende çekirdeklerini çıkardım. Bahçesi olan arkadaşlara verebilirim. İlgilenenlere duyurulur.
|
aşkın gözyaşları bu değil mi?
|
Helxine soleirolii ( Aşkın gözyaşı- arap saçı )
Alıntı:
Aşkın gözyaşı diye halk arasında adlandırılan çiçek Helxine soleirolii dir.Bu bitkiye arap saçı da denmekte. İngilizce adı da baby's tears. http://www.geocities.com/solarcereal/fig0004.jpgHelxine soleirolii Gerçi Adianthum Capillus a da arap saçı eğreltisi denmekte. http://www.tela-botanica.org/sites/p...x/adiantum.jpgAdianthum Capillus Helxine yaprakları minicik damlalar gibi. Kendi de çok narin. Rutubeti çok seviyor. Rutubetli hatta ıslak alanlarda örtü bitkisi olarak bile kullanılabilir. Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkürler :) |
;) Senin olmuş bil.
Bu arada seni bizim eve almıycam.:D Bendeki çiçekleri görsen dibin düşer. Sana yazık olur. Kızlarına ne deriz sonra dimi? :dilli: |
aşkın gözyaşları
Bende o şirin şeyden de var. Aman bahçıvan duymasın:dilli: :D :D :D
Her bahar budarım. İsteyen olursa aklınızda bulunsun:p |
Alıntı:
|
Latin çiçeğinin latince adı ne? Türkçe arama yapınca iyi bir örneğini bulamadım.
güzel ve zahmetsiz bir çiçek... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
latin
1 Eklenti(ler)
sonunda buldum fotoyu Mine hanımın desteğiyle..
bakımı kolay bir çiçek |
Latin'in yaprak ve çiçekleri salatalarda kullanılabiliyor, diye biliyorum.
Açmamış çiçeklerini yemiştim, çok farklı, baharatlı bir lezzeti vardı. |
Ateş Bey, yaprak çiçek ve öğütülmüş tohumları hem salata hem de garnitürlerde kullanılabiliyor. Tohumlarını bir minik el değirmeninde çekip baharat gibi kullanmak da mümkün. Yaprak ve çiçekleri yüksek oranda C vitamini içeriyor.
|
Tador Merhaba
Banada Süs Kabaği Tohumu Gönderirmisin ? Geç Kaldim Galiba Ama |
Sn. papatyam, Bu senekiler bitti desem çok mu üzmüş olacağım sizi. Daha önce verilmiş sözler olmasa **** tohumlar daha fazla olsa gönderirdim elbette. Size önümüzdeki sezon yollasam olur mu?
|
sevgili Tador , geç kaldığımı biliyordum yinede teşekkür ederim ama seneye mutlaka isterim :rolleyes:
|
:( Ben çok çalışıyorum herşeyi kaçırıyorum ne olur benide alın
lütfen :( |
Aksiya ben süs kabağı tohumu da ayırıyorum sana. Ancak iletimde bekletebilirim oğlum küçük bırakma problemim var. Hatay da bırakabileceğim biryer varsa ulaştırmam hızlanır.
|
Memet Bey Bu Latin çiçeğinin Tohumunu Nasil Bulabilirim Bir Bilginiz Var Mi?
|
Alıntı:
|
Latin bulsam bende alacağım..
Ara sıra Hisarönünde sormakta fayda var. Bir de haseki küpesi arıyorum.. tohumdan denedim olmadı soğanını arıyorum. |
HASEKİ KÜPESİ de HARİKA GÖRÜNÜYOR. BULURSAM SİZE HABER VERİRİM.
|
Memet Bey latin tohumu buldum çok mutluyum. Koçtaş ta hemde 2.900 tl bilgilerinize.
|
yarın ordayım
|
bahçıvan çok teşekkür ederim , üzgünüm dün cevap veremedim başıma gelenleri biliyosun pc yi hiç açamadım memet sağolsun bana göndermişti
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025