agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar
(https)

Beğeni Düzeni20Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-05-2007, 00:09   #1
Ağaç Dostu

tasdelenmurat's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2007
Galeri: 2
başlık gerçekten çok bilgilendirci olmuş. okuyunca adeta şok oldum desem yalan olmaz.

mine hanımın verdiği listedeki bütün çiçekler etrafımda var. işyerimde , arkadaşlarımın evinde. hele hele çuha çiçeğini çok severim. parklarda bahçelerde hoşuma giden yeni bir renk türünü görmeye görüyim. anında kopartıp eve götüresim geliyor.

bizim ailede ırsi olarak astım var. 3 kardesiz. en büyükleri benim. küçüklerin 2 side kız. en küçük kardeşimde 40 küsür şeye karsı alerji var. bende saman nezlesi var. ortanca kardesimde hiç bir sey yok. onun alerji testlerinden sonra. doktor namı diyar aşk merdiveni dahil olmak üzere evde büyüttüğümüz çiçekleri yasakladı. sporları yüzünden.

merak ettiğim konu şu. özellikle çuha çiçeği için. saman nezlemden dolayı bu tarz bitkilerden hep uzak durmaya çalışıyorum. ( bu mesajı yazdıktan sonra maalesef çuha çiçeğinden uzak durmaya çalışcam ) . parkta bahçede bu bitkilerin alerjik etkeni ne güçlükte. açık mekandaki etkileri zayıflıyormu.

tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2007, 16:44   #2
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Mine hanımın verdiği liste yanlış anlamadıysam zehirli bitkiler listesi. Yaprak koparırsanız zararlılar. Yoksa yararları bile var.

Alerji ve astım için elimde olan zararsız sayılabilecek bitkiler listesini bu konuda açılmış olan konuya ekleyeceğim.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4311

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025