![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Evimizde en genç olan benim ve evdeki en tehlikeli ve tuhaf malzemelere de ben sahibim. Çeşitli kimyevi maddeler, kesici ve delici ağır malzemeler filan.. Aynı zamanda evdeki bitkilerin çoğunun da sahibi benim ve aralarında en tehlikeli gördüklerim batan dikenleriyle ünlü olan güllerim. Bu yüzden evde küçük çocuk tehlikesi yok. Ta ki kendi çocuğum oluncaya kadar. O zaman da vay halimize.... ![]() Düzenleyen Baki Berk Kayalar : 15-03-2006 saat 14:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Yoo.. Sahipsiz bulduklarımı alıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
çocuğum difenbahia yaprağını çiğneyip zehirlenme tehlikesi geçirene kadar zehirli bitkiler hakkında ne kadar az şey bildiğimin farkında değildim...Türkçe sitelerde bu konuyla ilgili çok az bilgi var... Bilgi varsa bile fotoğraf yok ya da latince adları yanlış verilmiş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Deve tabanı da aynı kristallerden içerir.(Monstera deliciosa) Drasena türleri (özellikle Dracaena fragrans,Dracaena marginata, Dracaena dereme, Dracaena warneckei ) Patos veya salon sarmaşığı (Epipremnum aureum) Singonyum (Syngonium podophyllum) Filodendron (oduna sarılı satılan sarmaşıklardan. Scindapsus aureus ) Yelken çiçeği, spatafilyum (Spathiphyllum) Şeflera, beşparmak (Schefflera actinophylla) Fil kulağı, kaladyum (Caladium) Aglonema ( Aglaonema) Antoryum (Anthurium) Ponsetya,Atatürk çiçeği, noel yıldızı (Poinsettia) Kroton (Codiaeum sp.) Ayrıca kesme çiçek olarak aldığınız lilyum (Lily asiatic ) Not: Bahsi geçen çiçekleri görebileceğimiz fotoğrafların linklerini ekledim (aybala) Düzenleyen aybala : 12-09-2006 saat 13:03 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
http://vet.purdue.edu/depts/addl/toxic/bytox1.htm bu sitede bilgiler ve fotoğraflar var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Cengin teşekkürler site adresi için. Yanıbaşımızdaki bitkilerin zehirli, hatta yüksek etkili olması şaşırttı beni. Salonumuzdaki Dieffenbachia'nın zehirli olması da şaşırtıcı. Küçük kızım yaprağını kopartmıştı geçenlerde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Ev bitkileri ilk önceleri tamamen yurt dışından geliyordu. O zaman çiçekçilere üretici tarafından hazırlanan katalog ve posterler de dağıtıyorlardı. Kataloglarda özellikle toksik olanlar belirtiliyordu. Örneğin onbiray çiçeği primula obconica allerjiktir. Bu mevsimde alır eve koyarsınız aksırık, tıksırık, tıkanma başlar.Aynı şekilde çuha çiçeği primula vulgaris Bir de yine sinerarya hatta bazı çiçekçiler sindirella da diyor cineraria- Senecio x hybridus bu da allerjiktir. Dikkat etmelisiniz, astım ve allerji problemi olan kişilerde evin içerisine alınmamalıdır. Not: Bahsi geçen çiçekleri görebileceğimiz fotoğrafların linklerini ekledim (aybala) Düzenleyen aybala : 17-03-2006 saat 16:34 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aybala Hanım Merhabalar. Bu süs bitkisinin adı Barış çiçeği değil mi? Spathiphyllum anlamını bulamadım da ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2009
|
Schefflera arboricola Schefflera spp Schefflera actinophylla Brassaia actinophylla Californiya zehir kontrol sistemi web sitesinde bu türlerin toksik (zehirli) olmadığı belirtilmiş. http://www.calpoison.org/public/home.html bu sayfayı açtığınızda 'know your plants' (bitkilerinizi tanıyın) diye bir başlık var. Orada toksik ve non-toksik olan bitkiler latince ve ingilizce isimleriyle listelenmiş ve pdf formatında indirilebilir. Toksik olanların toksisite derecleri de belirtilmiş. Faydalı olması dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
ağaç dostu
|
Arkadaşlar eşimin Ziraat Mühendisi olan bir tanıdığı Eğrelti otunun ev içinde bakılmasının, özellikle çocuklara çok zararlı olduğunu söylemiş. Buna neden olarak da sanırım sporlarından bahsetmiş. Burada göremedim. Konuyu bilen bir arkadaşın bizleri aydınlatmasını rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Maalesef şu an adını hatırlayamadığım Patolog bir hocamız bu konuda Karadeniz Bölgesi'nde, yanılmıyorsam 15 yıl süren bir çalışma yapmıştı tabii hayvanlar üzerinde ve kanserojen (kanser yapıcı) etkisi olduğunu saptamıştı. Bu konuyu bize de fakültede bir hocamız aktarmıştı, anlattığına göre bu çalışma Japonya'da bomba etkisi yapmış çünkü japonlar bir tür eğreltiden salata yapıyorlarmış. Tabii her zaman olduğu gibi Türkiye'de tık yok, pek çok kişi evinde eğrelti büyütmeye devam ediyor. Eğrelti yaprağının dış yüzünde minik spor kesecikleri vardır ve sporları mikroskobiktir, kesecikler patladığında bu sporları bir şekilde ağız veya solunum yoluyla alan kişiler için risk oluşturur, sadece çocuklara değil tabii herkese. Aslında çok ilginç bir konuymuş ama bu kadar az yazı olmasına şaşırdım doğrusu. Kısacası iç mekanlarda eğreltiyi kesinlikle önermem. Düzenleyen Ful Sokağı : 06-06-2006 saat 17:55 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|