![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#31 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Eğrelti otunun zehirli olduğunu biliyorum ama bu derecesini bilmiyordum. Ben de araştırayım topladığım bilgileri iletirim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2006
|
Demek yıllardır üç zehirli bitki ve katil bir eğrelti otuyla aynı odayı paylaşmışım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Dün çocuğu kreşten alırken bir kaç çocuğu, bahçede aşağıdaki bitkinin meyvelerini yerken gördüm.. Yaprağı mayapple gibi ama meyveleri farklı, fotoğraflar kötü(yine ![]() Düzenleyen aybala : 09-06-2006 saat 22:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
agaclar.net
|
Bu amerikan sarmaşığı dediğimiz bitki. Meyveleri zehirlidir. Yenmesi tehlike yaratabilir. Bulantı, kusma, yüzde seğirme, başağrısı, ishal gibi belirtilerle kendini gösterir. Yetkililer çocukların erişebildiği bölgelerdeki meyveleri kesip atmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Mine Hanım, bilgilerinizi paylaştığınız için...Kreş müdürüyle konuştum, pek önemsemedi bahçenin duvarları orman sarmaşığı ve amerikan sarmaşığı kaplı, kreşin bağlı olduğu kuruma dilekçe yazmak gerekecek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaçsever
|
Eğrelti otuyla ilgili ürkütücü uyarıları okuyunca korktum. Bir kaç gün önce aldığım eğrelti otunu ne yapsam diye düşünüyorum. Evimde bu bitkiyi yiyecek bir çocuk yok. Sporlarının sorun oluşturması konusu kesin mi? Yetişkinler bu zararı tolera edemiyorlar mı? Eğrelti otlarını çok seven biri olarak uzun vadede acaba cam bir korumayla mı eğrelti yetiştirsem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
![]() Bende convallaria majalis in tohumlarının zehirli olduğunu biliyorum.Geçen dönem dışmekan dersinde öğrenmiştim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Bende küçükken mahonyanın küçük mor üzümlerini yerdim.Senelercede yedim valla hiç bişey olmadı.Demekki zehirli değilmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2007
|
Bende yaklaşık 3 hafta önce aşk merdiveni aldım çok seviyorum bu bitkiyi banyoda hayatını sürdürüyor yinede zararlımıdır komple atmak mı lazım acaba.Yapraklarına falan dokunmak teklikelimidir bilgi sahibi kişilerden cevaplarını bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
başlık gerçekten çok bilgilendirci olmuş. okuyunca adeta şok oldum desem yalan olmaz. mine hanımın verdiği listedeki bütün çiçekler etrafımda var. işyerimde , arkadaşlarımın evinde. hele hele çuha çiçeğini çok severim. parklarda bahçelerde hoşuma giden yeni bir renk türünü görmeye görüyim. anında kopartıp eve götüresim geliyor. bizim ailede ırsi olarak astım var. 3 kardesiz. en büyükleri benim. küçüklerin 2 side kız. en küçük kardeşimde 40 küsür şeye karsı alerji var. bende saman nezlesi var. ortanca kardesimde hiç bir sey yok. onun alerji testlerinden sonra. doktor namı diyar aşk merdiveni dahil olmak üzere evde büyüttüğümüz çiçekleri yasakladı. sporları yüzünden. merak ettiğim konu şu. özellikle çuha çiçeği için. saman nezlemden dolayı bu tarz bitkilerden hep uzak durmaya çalışıyorum. ( bu mesajı yazdıktan sonra maalesef çuha çiçeğinden uzak durmaya çalışcam ) . parkta bahçede bu bitkilerin alerjik etkeni ne güçlükte. açık mekandaki etkileri zayıflıyormu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanımın verdiği liste yanlış anlamadıysam zehirli bitkiler listesi. Yaprak koparırsanız zararlılar. Yoksa yararları bile var. Alerji ve astım için elimde olan zararsız sayılabilecek bitkiler listesini bu konuda açılmış olan konuya ekleyeceğim. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4311 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Ficus benjamin'in sütünün zararli olduğu doğru mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
İki faydalı site buldum, belki ilginizi çeker. Biri toksik bitkileri tehlike derecelerine göre bildiriyor. Diğeri ise benim gibi latince isimden (ve hatta yaygın kullanılan isimden) anlamayanlar için resmini gösteriyor. Bu sitelerden çıkardığım da ficus benjamin'in sadece cilde zararlı olabileceği. Sabun ve su ile yıkayın diye önermişler. http://www.calpoison.org/public/plants-toxic.html http://calphotos.berkeley.edu/flora/ bir de tamamen güvenli bitkiler listesi var ![]() http://www.calpoison.org/public/plants-safe.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aybala Hanım Merhabalar. Bu süs bitkisinin adı Barış çiçeği değil mi? Spathiphyllum anlamını bulamadım da ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
maycan
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
Barış çiçeği .Yelken çiçeğide deniliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
evinizdeki bitkiler çocuklar için güvenli mi?
bu bitkilerin çoğunun kediler için zehir olduğunu bilmiyordum. Sizler için de faydalı bir bilgi olabileceğini düşünüyorum. * Aşk Sarmaşığı * Açelya * At Kestanesi * Beyaz Zambak * Boncuk Fasülye (string of pearls) * Cennet Bahçesi (Bird of Paradise) * Çuha * Domatesin yeşil sapı ve yaprağı * Dua Çiçeği * Elma çekirdeği * Elma yaprağı krotonu (Apple Leaf Croton) * Ejderha Ağacı * Fil Kulağı * Fulya * Hint Tırmığı * Hint Kauçuğu * Hint Keneviri(haşhaş) * İncir yaprağı * İncir yaprağının suyu * İngiliz Sarmaşığı * Japon Zambağı * Kaktüs (Kalem kaktüsü) * Kaplan Zambağı * Karanfil * Kasırga Otu * Kaynana Dili * Kayısı çekirdeği * Kene Tohumu (Castor Bean) * Kiraz çekirdeği ve yaprakları * Kladium (Caladium) * Kuşkonmaz (Asparagus Fern) * Küstüm Otu * Kudüs Kirazı * Küba Defnesi (Cuban Laurel) * Mısır ve mısır sapı * Nergis * Okaliptus * Ökseotu * Paskalya zambağı (Easter Lily) * Porsuk ağacı * Renkli Nergis çiçeği yaprağı (Amarylltis) * Sardunya * Sarmaşık * Siklamen (Cyclamen - tavşan kulağı) * Soğan * Sonbahar Çiğdemi ( Autumn Crocus) * Şeker Kamışı * Şeytan Sarmaşığı ( Devils Ivy) * Şeftali çekirdeği ve yaprağı * Tropik Kış Difenbahiası * Tüylü Aşk Merdiveni * Yaban Yasemini * Yüksük otu * Zakkum * Zambak (Calla Lily - Avrupa ve kuzey Amerikada yetişen bir zambak türü) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2008
|
merhaba bu eğrelti otu denilen bitkiden bende de var ilk defa duyuyorum çok şaşırdım balkonumda yetiştiriyorum bunun diğer adı aşk merdivenimi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Selam arkadaşlar, bir arkadaşım Kauçuk olarak bildiğimiz bitkinin kanser yaptığını duymuş. Evdeki kauçuktan olmamak istiyor. Ben de sizlere danışayım da kurtaralım çiçeği dedim. Doğru mu acaba bu bilgi? Çok acil cevap verebilirseniz sevinirim. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Doğrusu ben ilk defa duyuyorum ama kulaktan dolma bir bilgi gibi geldi.Nerden duymuş acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Bana da öyle geldi. Akrabalarından duymuş sanırım. Düşünüyorum da Antalya'da ağaç gibi olmuş bir çok kauçuk görmüştüm. Kanser yapsa önce orada yaşayanlar olurdu diye düşünüyorum. Karadenizde Çernobil sonrası kanser vakalarının artması gibi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
Benim evimde bu zararlı denilen çiçekleri hepsi var. Henüz çocuğum yok, o yüzden yapraklar koparılmadığı sürece sorun yok heralde. Ama çok güzel bir aşk merdivenim var benim, kurumasın diye gözüm gibi bakıyorum ona. Atmaya kıyamam acaba dış mekanda baksak solunum yoluyla zarar vermesi azalır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Kaybettik
|
Aybala'nın eklediği çiçek(bitki) resimleri zararlı bitkilere ait ve bunun içinde alerjik olanlarda var. Alerjik rahatsızlığı olanlar için özellikle polenlerin uçuştuğu dönemler her yer güvensiz. Yol, park, bahçe. Yapılması gereken en doğru şey doktoruyla görüşerek ilaçlarını düzenli almak aşı vb koruyucu önlemleri almak. Maske takmakda dahil olmak üzere diğer tedbirleri almak. Bu kadar tedbirli olmamız gerekirken yinede evde çiçek beslemek için iki kere düşünmek gerekiyor. Ben kronik astım hastasıyım. Çok istediğim halde evde çiçek bakamıyorum. Çiçeklerim balkonumda. Ama balkonda olması da tek başına yeterli değil. Düzenleyen sevim.K : 30-06-2009 saat 18:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Bodrum da bizim yazlığın bahçesinde de kocaman kauçuk var. Genelde tanıdıklarımın bahçelerinde var. Kanser yaptığını hiç duymadım. Çok şaşırdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Eğrelti otu herkesi şoka soktu. Ne kadar hoş ve narin bir görüntüye soksada sporlar ciddi derece zararlıymış. Geçen hafta Bolu'daydım. Boluda ormanların düzlük olan kısımları tarla gibi eğrelti otuyla kaplanmıştı ve bir müddet eğrelti otlarının içinde kalmıştım. Şimdi çok korktum gerçekten. Aşk merdiveni sahibi yakınlarıma en kısa zamanda haber vereceğim. Daha fazla maruz kalmasınlar bu güzel görüntülü bitkinin kötü huylarına. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|