agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-11-2009, 17:04   #1
Ağaç Dostu

ankara's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2009
Mine Hanım merhaba bugün dolaşırken bir parkta bu bitkiyi gördüm çok hoşuma gitti kopardım.Sanırım inci çalısı konuyada ekledim bunları köklendirmek için ne yapmalıyım ateş dikeni için söyledikleriniz bunun içinde geçerli olur sanıyorum,yaprak ve meyvelerini koparıp dikiyorum inşallah tutar
http://www.agaclar.net/forum/showthr...571#post528571

ankara Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-11-2009, 15:18   #2
nix
Yeni Üye

nix's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2007
Karaçam Fidesinde Sorun

Merhaba,
Küçük bir kağıt içinde 10 gün kadar beklemiş karaçam ve sedir fidesi geçti elime. Ben de hemen bir kabın içerisine dikip balkona koydum. Toprak ile ev çiçeklerinin saksılarına konan torf karışımı yaptım. Fakat dikimden 1 hafta sonra karaçamın iğne yağraklarının uçları sararmaya başladı. Sedirde birşey yok. Şu an sanırım karaçam fidesini kaybediyorum. Acaba ilk aldığım zaman mı kuruma başlamış olabilir? Yoksa yanlış birşey mi yapıyorum? Uygulamam gerekenler için bilgi verebilirseniz sevinirim. Resimleri ektedir..

Eklenen Resimler

nix Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-11-2009, 15:41   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2009
Mezar Peyzajı

Merhaba Mine Hanım
Aile mezarlığımıza peyzaj yapmak istiyorum. Özellikleri yazları kurak geçiyor. Kışları ise yumuşak geçiyor. Dört mevsimde göze hitap edecek bir düzenleme yapmak istiyorum. Çit olark mazı düşünüyorum ama tam emin değilim.

Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

turkzade Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-11-2009, 20:12   #4
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkzade Mesajı Göster
...
Aile mezarlığımıza peyzaj yapmak istiyorum. Özellikleri yazları kurak geçiyor. Kışları ise yumuşak geçiyor. Dört mevsimde göze hitap edecek bir düzenleme yapmak istiyorum. Çit olark mazı düşünüyorum ama tam emin değilim...
Sulama imkanınızın ne olduğu çok önemli, bir de bakım şartlarınız. Düzenli bakabilecek misiniz? Çit dediğiniz zaman düzgün ve kurallı budama gerektirir, yapabilecek misiniz?

Çit bitkisi olarak mazıyı ben önermiyorum, mazının dalları seyrek. Ligustrum, kartopu kullanabileceğiniz bitkiler. Taflan seçmeyin, çünkü küllemeye yakalanıyor ve görüntüsü çok kötüleşiyor.

Bu arada kabirin üzerine dikeceğiniz bitkilerin seçimi de önemli. Tamamen suzu imkansız, ne sıklıkla bakım yaptıracaksınız? Kabir üzerinde bitki değil de renkli tanburlu çakıllarla veya tüfle de bir düzenleme yapabilirsiniz. Bodur yayılıcı ardıçla kaplayabilirsiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-11-2009, 10:37   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2009
Sayın Mine Hanım

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Sulama imkanınızın ne olduğu çok önemli, bir de bakım şartlarınız. Düzenli bakabilecek misiniz? Çit dediğiniz zaman düzgün ve kurallı budama gerektirir, yapabilecek misiniz?

Çit bitkisi olarak mazıyı ben önermiyorum, mazının dalları seyrek. Ligustrum, kartopu kullanabileceğiniz bitkiler. Taflan seçmeyin, çünkü küllemeye yakalanıyor ve görüntüsü çok kötüleşiyor.

Bu arada kabirin üzerine dikeceğiniz bitkilerin seçimi de önemli. Tamamen suzu imkansız, ne sıklıkla bakım yaptıracaksınız? Kabir üzerinde bitki değil de renkli tanburlu çakıllarla veya tüfle de bir düzenleme yapabilirsiniz. Bodur yayılıcı ardıçla kaplayabilirsiniz.

Yaz günleri haftada 2-3 defa sulayabilirim. Mezarlık yakın olduğu için bakım yapmam kolay. Sulama imkanım mevcut. Kabrin üzerine dört mevsim çiçek olmasını istiyorum. Daha doğrusu mezarlığın her mevsim çiçekli , canlı ve göze hitap etmesini istiyorum.

turkzade Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-11-2009, 21:00   #6
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkzade Mesajı Göster
Yaz günleri haftada 2-3 defa sulayabilirim. Mezarlık yakın olduğu için bakım yapmam kolay. Sulama imkanım mevcut. Kabrin üzerine dört mevsim çiçek olmasını istiyorum. Daha doğrusu mezarlığın her mevsim çiçekli , canlı ve göze hitap etmesini istiyorum.
Bu durumda mevsimlik çiçeklerden faydalanmanız şart olur. Sonbahardan kış sonuna hercai menekşe, ilkbaharda kadife, ateş, aslanağzı olabilir, yaz başı petunya, yaz ortası rozet. Yalnız tek şartı var her seferinde tek çeşit ve onda da tek renk kullanmalısınız.

Kabir toprağına su tutucu jel, tınlı toprak ve leonardit ilave edin. Açıklığı çıtır taflan (minyatür taflan) gibi bir mini çit bitkisiyle çevirin. Bunu da herdaim kısa ve kübik biçimli tutun. İçini her mevsim yeni çiçekle donatın. Kabir dış çerçevesi zeminine beyaz tanburlu çakıl döktürün, kenara mavi çim gibi bir bitki de dikebilirsinz. Size fikir versin diye ne demek istediğimi şöyle bir görsele dönüştürdüm.

Name:  kabr.jpg
Views: 2073
Size:  26.1 KB

Eski 09-11-2009, 20:05   #7
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nix Mesajı Göster
..kağıt içinde 10 gün kadar beklemiş karaçam ve sedir fidesi geçti elime...dikimden 1 hafta sonra karaçamın iğne yağraklarının uçları sararmaya başladı...
Şu anda bekleyip görmekten başka yapacağınız birşey yok. Torf suyunu kaybederse zor alır, dikkatli olun. Elinizde varsa deniz yosunlu bir besin verin. Kök yapısını güçlendirir.

Eski 09-11-2009, 20:02   #8
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ankara Mesajı Göster
...Sanırım inci çalısı konuyada ekledim...,yaprak ve meyvelerini koparıp dikiyorum inşallah tutar
http://www.agaclar.net/forum/showthr...571#post528571
Kolay gelsin Ilık bir ortamda tutmayı unutmayın.

Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026