![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Elbette yetiştirebilirsiniz, ancak süs soğanları yerini ve bakımını beğenirse 90-120 cm' e kadar boylu bitkiler oluşturur. Saksıda yetiştirirseniz boyu daha kısa olacaktır. Derin bir saksıya birkaç tane dikerseniz daha estetik bir görüntü elde edersiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Teşekkür
Mine Hanım cevap için çok teşekkür ederim.Ben Ankara'da yaşıyorum balkonda mı ,yoksa iç mekan da mı olmalı ?Sevgi ve saygılarımla esen kalın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Kışı içeride geçirtiniz, sonra balkona alırsınız. Kapalı bir balkonunuz varsa orada tutabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-11-2009
|
Ben Bozüyük te orman köyünde 1000 m rakımda kivi yetiştirmeyi denedim ancak fidelerini Yalova dan aldığım için kurudular başarılı olamadım. Bu incir ve nar için de aynı oldu. Eskişehir Devlet Üretme çiftliğine uğradım adı üstünde çiftlik bir şeyden haberleri yok. Ancak biliyorum ki avrupada daha sert iklimlerde bu bitkiler mükemmel yetişmekte. Kışın -10 ,15 dereceye dayanabilecek bu bitkilerin fidelerini nereden temin edebilirim? Bilgilendiren olursa sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-07-2009
|
Yapraklarda yanma
Mine Hanım, Leylak agacımın yapraklarında fotografta gorulebilecegi gibi yanıklar olustu. Tedavi icin ne yapmak gerekir? Simdiden tesekkurler |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
agaclar.net
|
Kısa sürede bitki dinlenme moduna geçecek. Şu anda yapacağınız tek şey bozuk yaprakları temizleyin, arkasından budama yapın. Elinizde varsa yosunlu bir gübre verin. Bahara girerken de tescilli mikrobiyal gübrelerden birini uygulayın. Bu bağışıklığını güçlendirip hastalıklara karşı dayanımını da arttıracaktır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler.. Bir sorum daha olacak, su anda agacta tomurcuklar var eger budarsam zarari olmaz mi? Tekrar tesekkurler |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
agaclar.net
|
Çiçek açacak kadar güçlü olduğuna göre keyfi de yerinde demektir. Bırakın açsın. Sonra zaten kışlayacak. O zaman bozuk, kurumuş dalları çıkarırsınız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
mine hanım merhabalar benimde bir sorum var. bahçemizde limon serviler var ve yanyana dikilmiş 5 limon serviden 3 ü sarardı resmen renk değiştirdi. diğerlerinde bişeyh yok bunun sebebi nedir ve onları nasıl düzeltebilirim. ayrıca baz mavi servilerdede aşırı kuruma başladı iki sıra alıindeler öndeki sırada hiçbişey yok arka sırada kuruma var.gübre verdik ama 1 ay oldu sonuç alamadık.ayrıca üzerlerinde herhangi bir böcek **** bit hiç bişey yok ne olur bana yardım edin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu arada mavi servilerde dikim konumunu tam anlamasam da arka kalanlar ışık eksikliğinden yapraklarını karartıp kurur aklınızda olsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nehir35 Biliyorum yenisiniz. Mine Hanım'ın size daha kolay ve daha iyi yardımcı olmasını isterseniz, Kendisine biraz daha açıklayıcı bilgiler vermeniz yararlı olur sanırım. Örnek verecek olursak, - Bahçeniz nerede? - Bitkilerinizi sulama durumu nedir? - Toprak yapısı nasıldır? - Bitkileriniz kaç yaşında? - Nasıl bir bakım yapıyor sunuz? - Nekadar, ne zaman ve hangi gübreden verdiniz? Ve en güzeli bitkilerinizi fotoğraflama imkanınız varmı? Ne zaman sararmaya başladı. Takdir edersiniz ki, bazı yardımcı bilgiler olursa Mine Hanım size daha kolay yardımcı olabilir. Saygılarımla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Mine Hanım Merhaba, Benim sardunyalarımda yaprak uçlarında sararmalar var. Küçük bir saksı iki kök. Aşırı nem etkili olabilir mi? Çünkü bulunan ortam kapalı bir balkon, dışarısı kuzeye baktığından soğuk ve içeriden gelen sıcak hava ortamıyla balkon pencereleri ve diğer bitkilerimin topraklarıda devamlı nemli. Ayrıca diğer bitkilerimin topraklarını da ortamı havalandırsamda nemini önleyemiyorum. Toprağa nemi alacak birşeyler katmam mı gerek veya nem için neler öneririsiniz. (Fazla nem saksı altlarında gri böcekler yapıyor) Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-09-2007
|
Sayın Mine Hanım, Çelikler için torf mu kullanayım, kum mu, yoksa sırf perlit mi ya da hepsinin karışımı mı olsun? Ya da sizin bir tarifiniz var mı? İç mekan, dış mekan, ağaç... her türlü bitkiden çelik almayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
agaclar.net
|
Bu dediklerinizin hepsini kullanabilirsiniz. Torf suyunu kaybetti mi yeniden alması çok zor olur, bir de özel olarak işlemden geçmediyse hastalık etmeni taşıyıp çeliklerinizi çürütebilir. Perlit bu açıdan daha güvenilir. Elbette ilk kez kullanılıyorsa. Kumu bulmak daha kolay ama onda da dere kumu olduğundan emin olmanız gerek. Bir de hastalık etmenini kum da taşıyor olabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-09-2007
|
Çok teşekkür ediyorum Mine Hanım.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mine Pakkaner; Benim sorunum bazı saksılarımda oluşan minik sinekler, çiçeklerim gayet sağlıklı ama; topraklarında (balkondaki ve evdeki saksılar da) bizim sirke sineği dediğimiz küçük sinekler oluşuyor. Toprağı biraz karıştırdığımda içinde az da olsa larvalarını görüyorum. Bununla nasıl baş edebilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
agaclar.net
|
Toprağınızdaki organik maddelere geliyorlar. Gördüğünüz larvaları temizleyin, saksılara bitkisel maddeler (mesela bazı üyelerimizin yaptığı şekilde domates rendesi vermek gibi) koymayın. 1lt suya 1 çorba kaşığı kekik yağı karıştırıp iyice çalkalayın ve bununla saksıları sulayın. Bir kavanozun içine birkaç dilim muz atın, ağzına naylon gerin kapatın ve lastik bir bantla tutturun, daha sonra muzlar iyice kararınca kurşun kalemle 2-3 delik açıp kavanozu saksıların arasına koyun. Bu doğal bir tuzaktır. İnternette veya zirai ilaç bayilerinde satılan sarı yapışkan tuzakları da kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Mine Hanım, çimlerle ilgili sorunumu aşağıdaki sayfaya da yazmıştım. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4333&page=12 Yazdıklarımın kopyaları: "Bu baharda yapılan rulo çimim sonbaharda çok canlıydı ve haftada bir kere biçilecek şekilde uzuyordu. Şimdi ise yaprakları çok inceldi, üzerine basınca yatıyor ve bir iki güne kadar yapraklar kalkmıyor. Bu mevsimde pek güneş almıyor ama eski çimimde bu problemle karşılaşmamıştım. Cinsinden olabilir mi? Gübre takviyesi yapayım mı?" "Evet Güler Hanım, eskisini tohum atarak yapmıştık. Çimdeki zayıflama son iki haftadır daha belirgin oldu. Kökler sık ama yapraklar çok zayıf. Bir ay önce gübre verdim, daha önce verdiğim Vilmorin marka gübreden değil de büyük torbalarda satılan, ismini hatırlamadığım suni gübreden kilo ile alarak vermiştim ama çimde yanma, kuruma yok." Bu konuda önerinize ihtiyacım var, teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Mine Hanım,2007 yılında bana bu konuda yardımcı olmuştunuz ama malesef taşınma sırasında aldığım çıktılar kaybolmuş bulamadığım için size tekrar yazmak zorunda kaldım şimdiden mazur görün. Menekşelerim yine aynı hastalığa yakalandı yani yine yaprakları ve gövdesi beyaz beyaz pamuklaşma oldu ne yapabilirim fotoğrafını ekte yolluyorum.Gösterdiginiz ilgiye şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
agaclar.net
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Helichrysum italicum
Sayın Mine Hanım, Helichrysum italicum ile bir tecrübeniz oldu mu? Düzenleyen drhegeli : 10-12-2009 saat 12:21 Neden: noktalama işareti |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
Merhaba Mine Hanım ben yeni üyelerinizden Necmiye Demir. Oturduğum sitenin bahçesinde, balkonumun dibinde bir limon ağacı var. 9 yıldır meyva verdiğini görmedim yapraklarındaki dikenler batıyor diye neredeyse her sene dibinden kesiyorlar o inadına yeniden büyüyor yola sarkmasın diye kendimce önlemler alıyorum sitenize güvenerek bugün gene kesme muhabbeti vardı aşı yapacağım ya da aşılattıracağım, güzel çiçekler açacak diye savuşturmaya çalıştım. Sizden yardım istiyorum bu güzel ağacı kurtarmam için bana yardım edin. Ben çekirdeklerden bir sürü limon fidesi elde ettim ve onları hediye ettim çünki aşı bilmiyorum, kedilerim saksılara çok meraklı ama turunç fidanı muhakkak edineceğim. Güzelliklerle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Resimlerle de anlatırsak şöyle; ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Soğuklamayı 4-5 derecede yapın. Genelde buzdolabının sebzeliği uygundur. Schisandra chinensis (vitalberry) başlığını takip ederseniz çimlendirmeyi başaran arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ediyorum Mine Hanım, sağolun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
[ATTACH] ![]() Yapraktaki bu kararmanın sebebi ne olabilir? Önlemek için ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |