agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-09-2009, 11:07   #1
Ağaçsever

maviperi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2009
Sayın Mine Pakkaner,gardenyam ölüyor sanırımlimon tuzlu su,domates rendesi,hafif gölgeli yer,npk gübre,çiçekcoşturan,yapraklarına fısfıs,ortam nemi en son olarakta saçıkıbrıs verdim ama kurtamadım sanırımyaprakları sararıp dökülüyordu.Şimdi ise kalan yaprakları ve yeni çıkan yaprakları uçlardan kahverengiye dönüşmeye başladı.Dallarının birçok yerinden yeni patlatlar verdi ama çok açık sarı renkteler.Bir yerde yanlış yaptım ama nerede bilemiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Çok teşekkür ederim.Saygılarımla...

maviperi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-09-2009, 15:47   #2
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Solucanlar

Merhaba Mine Hanım.
Geçen haftalarda bitkilerimden bazılarının toprağını değiştirmiştim. 5-10 gün sonra değiştirdiğim toprakları konrol ettiğimde küçük kırmızı solucanlar gördüm. (Saksı harcıma karıştırdığım dere kumundan geldiğini tahmin ediyorum) Sayıları bir saksı için hiç de az değildi. e-derginin mayıs sayısında genel olarak solucanların faydalarından bahsedilmiş. Ancak sizin bazı sorulara solucanlara karşı etkili ilaçlar tavsiye ettiğinizi de okudum.
Sorum şu; bu hayvancıklar salon bitkileri için faydalı mı, zararlı mı?

Süleyman Koçak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-09-2009, 18:03   #3
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Süleyman Koçak Mesajı Göster
...küçük kırmızı solucanlar gördüm. (Saksı harcıma karıştırdığım dere kumundan geldiğini tahmin ediyorum) ...
Sorum şu; bu hayvancıklar salon bitkileri için faydalı mı, zararlı mı?
Küçük bir saksıda bol miktarda olmalarını istemeyiz, kılcal kökleri fazla havalandırır, hareketlendirir, sorun çıkarabilirler. Genç ve küçük fidanlar bu yüzden kuruyabilir.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-09-2009, 17:22   #4
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviperi Mesajı Göster
Sayın Mine Pakkaner,gardenyam ölüyor sanırımlimon tuzlu su,domates rendesi,hafif gölgeli yer,npk gübre,çiçekcoşturan,yapraklarına fısfıs,ortam nemi en son olarakta saçıkıbrıs verdim ama kurtamadım sanırımyaprakları sararıp dökülüyordu.Şimdi ise kalan yaprakları ve yeni çıkan yaprakları uçlardan kahverengiye dönüşmeye başladı.Dallarının birçok yerinden yeni patlatlar verdi ama çok açık sarı renkteler.Bir yerde yanlış yaptım ama nerede bilemiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Çok teşekkür ederim.Saygılarımla...
Maviperi ben ne diyeyim şimdi Limontuzlu suyu niye verdiniz, çok fazla alkalilik sorunu mu vardı? Domates rendesini niye kullandığınızı bile bilmiyorum. Acaba asitlik mi artsın istediniz, ama bu durumda organik maddenin bozunurken ne gibi etkisi olur? Üstelik limon tuzu da vermiştiniz. Bunlar bitkide fitotoksite dediğimiz problemi yaratabilir. Saçıkıbrıs ta demir eksikliğini düzeltmemiş sanırım. Bu arada NPK içeren gübreleri de vermişsiniz.

Şİmdi önce bitkiyi rahat bırakalım. Saksısını kaynatılıp soğutulmuş ssuyla yıkayacaksınız. Yani saksıyı bu suyla sulayın, alttan akıp gitsin, 5- 6 kez bu işlemi yapın. ( Bir iki saat içinde işlem tamamlanır) Son sulamada suya oksijenli su da katın. Ev yapımı ilaçlar kısmında tarifi bulacaksınız. BU aktivatör görevi de yapacak. Sonra bitkiyi budayın. İki sulama arasında toprağın kurumasına izin verin. Yarı gölge bir alanda dinlenmeye bırakın.

Umarım gardenyanızı kaybetmezsiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-09-2009, 23:36   #5
Yeni Üye

Nurdan Öz's Avatar

Giriş Tarihi: 26-08-2009
Sayın Mine Hanım,
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Nurdan Öz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-09-2009, 08:43   #6
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Teşekkür ediyorum Mine Hanım. İnşallah ilk fırsatta saksıdaki solucan popülasyonun dengelenmesi için girişimlere başlayacağım. Bazılarının diğer saksılara rotasyonlu tayini çıkacak, bazıları da eş durumundan gider, sayıları böylece makul seviyeye iner

Süleyman Koçak Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025