![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
Sayın Mine Pakkaner,gardenyam ölüyor sanırım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Solucanlar
Merhaba Mine Hanım. Geçen haftalarda bitkilerimden bazılarının toprağını değiştirmiştim. 5-10 gün sonra değiştirdiğim toprakları konrol ettiğimde küçük kırmızı solucanlar gördüm. (Saksı harcıma karıştırdığım dere kumundan geldiğini tahmin ediyorum) Sayıları bir saksı için hiç de az değildi. e-derginin mayıs sayısında genel olarak solucanların faydalarından bahsedilmiş. Ancak sizin bazı sorulara solucanlara karşı etkili ilaçlar tavsiye ettiğinizi de okudum. Sorum şu; bu hayvancıklar salon bitkileri için faydalı mı, zararlı mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Küçük bir saksıda bol miktarda olmalarını istemeyiz, kılcal kökleri fazla havalandırır, hareketlendirir, sorun çıkarabilirler. Genç ve küçük fidanlar bu yüzden kuruyabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Şİmdi önce bitkiyi rahat bırakalım. Saksısını kaynatılıp soğutulmuş ssuyla yıkayacaksınız. Yani saksıyı bu suyla sulayın, alttan akıp gitsin, 5- 6 kez bu işlemi yapın. ( Bir iki saat içinde işlem tamamlanır) Son sulamada suya oksijenli su da katın. Ev yapımı ilaçlar kısmında tarifi bulacaksınız. BU aktivatör görevi de yapacak. Sonra bitkiyi budayın. İki sulama arasında toprağın kurumasına izin verin. Yarı gölge bir alanda dinlenmeye bırakın. Umarım gardenyanızı kaybetmezsiniz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-08-2009
|
Sayın Mine Hanım, Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Teşekkür ediyorum Mine Hanım. İnşallah ilk fırsatta saksıdaki solucan popülasyonun dengelenmesi için girişimlere başlayacağım. Bazılarının diğer saksılara rotasyonlu tayini çıkacak, bazıları da eş durumundan gider, sayıları böylece makul seviyeye iner ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|